Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

meryen

F I N L A N D I A !!!!! jacy sa Finowie, kultura obyczaje wszystko.....

Polecane posty

malutka22 jak bedziesz miala chwile to wyslij mi fotki czy cos bo ja uwielbiam ogladac:)

Gość malutka 22
no wysylam dlugo sie laduja i problemy z o2:/

jak bedziesz miala malutka chwilke t owtedy!!! chetnie poogladam!! cos nasze forum padlo!

Gość malutka 22
ok wysle Ci dzisiaj te zdjecia , Pozdrawiam i zycze powodzenia :*

dzieki!!! i pisz zawszem malutka jak zobaczysz ytlko temat i finladni!d dzieki za mile towarzystwo!! buziaki:**:*:

z własnego...i dosc długiego ,bo ponad 13letniego doswiadczenia wiem,ze Finowie sa otwarci mili bardzo rodzinni...choc z drugiej strony...dziecko jak skonczy 18 lat...to nie ma zadnego problemu aby wyprowadzic sie z domu i zyc na własny rachunek... pozbawieni kompleksow...szczegolnie panie...a tego Polki powinny sie od nich wreszcie nauczyc;) ciekawi swiata i innych kultur lubia wypic...co ich tak bardzo od nas nie odróznia;) goscinni uczynni zawsze jak jestem w F czuje sie tam jak u siebie.... szanuja prawo i to nie tylko swojego kraju... dobrzy organizatorzy... tacy sa moi znajomi..:)

a jakie tam sa kobiety??? puszyste czy szczzuple?? jaki typ urody?? blondynki ?rude???? dbaja o siebie ?tzn szminka ?makijarz szpilki?? areobik diety???? czy sa niezalezne??? czy maz to pan i wladca??????

:D moje znajome to pulchna brunetka i szczupła blondynka...ale to nie jest Jej naturalny kolor włosów...;) bardzo dbaja o dom i rodzine...jedna z nich pracuje zawodowo..a druga zajmuje sie domem i czwórka dzieci... obie sa niezalezne...choc...\"diabeł\" w nie wstepuje jak przyjezdzaja do PL;) w swoim srodowisku..sa uznawane za osoby bardzo spokojne i stonowane... panowie ktorych znam....wyzywaja sie w swoich firmach....zaden z nich to nie jest typ pana i władcy....raczej typ partnera... dieta...moje znajoeme..maja hopla na punkcie zdrowego odzywiania sie i ekologicznej zywnosci...ale bez przesady ...dzieciaki wiedza co to MC;) nie wiem,czy na podst opisu moich znajomych..mozna skreslic obraz Fina...sa jacy sa...podobni do kazdego Europejczyka...tylko mowia innym jezykiem..i pod inna szerokoscia geograficzna zyja....;)

odpowiadajcie kochanie: a jakie tam sa kobiety??? puszyste czy szczzuple?? jaki typ urody?? blondynki ?rude???? dbaja o siebie ?tzn szminka ?makijarz szpilki?? areobik diety???? czy sa niezalezne??? czy maz to pan i wladca??????

Gość losst
uroda typowo skandynawska czyli jasna cera,blond włosy,wysocy i szczupli tak wyglądają prawdziwi finowie i finki. dbaja też o zdrowie i kuchnie maja ciekawą :) inne rzeczy to sprawa gustu.co do makijażu to nie są w tym biegli :D

maryan...szczegółowych informacji udziela Ci na ulicy Chopina w Warszawie;)

wyglad pt\"typowy skandynaw\" to stereotyp;) moj znajomy to postawny mezczyzna..o sniadej cerze i kruczoczarnych włosach....i Jego rodzina od dziada pradziada to Finowie;)

no wlasnei zauwazylam ze finowie czesto maja dluzsze wlosy w kolorze blond alb taki miodowy braz

Gość losst
czego :D

jawieme moze troche przynudzam ale interesuj esie bardzo tymkrajem i chce wiedziec wszystko!!!!

Gość Jesteśmy to tej samej linii
wszystkiego to nawet Finowie nie wiedzą :D powiedz co cię interesuje i jakie strony Finlandii ;) też może sie tam wybiorę ale jeszcze rozważam Norwegię i Szkocję :)

Gość meryn
kochani nie spijcie...niech temat sie rozkreca!!!!

Gość pytanko do informatyka
hop

witam, wlasnie odnalazlam ten watek. mieszkam juz jakis czas w Finlandii. Mam meza Fina, jak cos to pytajcie, chetnie podziele sie z wami moimi spostrzezeniami...

auronko powiedz jaki jest...wogole interesuje mnie ich osobowosc.....

aurinko umiesz finski?? trudny byl dla ciebie do nauki?? qurcze interesuje mnie wszystko co dotyczy finlandii od pogody po ulubionego pisenkarza w finlandii

czy umien to za duzo powiedziane... jestem tu zbyt krotko by mowic plynnie, ale rozumiem dobrze i moge pogadac jednak nie na kazdy temat i jednak wciaz robie bledy. chodze do szkoly jezykowej i wciaz sie ucze. to jest bardzo trudny jezyk jednak bardzo logiczny. jesli juz sie przelamiesz by mowic podwojone a, ä, ö, y, t, k, p, l, to juz sukces. ten jezyk brzmi jak melodia. jest super. cos Ci podesle: http://pl.youtube.com/watch?v=2-TMGxC6q4g jesli chcesz to mam mnostwo stronek do nauki finskiego. wiekszosc jest po angielsku, ale pewnie nie bedziesz miec z tym problemow.

aurinko wlaansie patrze nastronce aurinko ale podejslij mi prosze !! moze byc na mojeg maila : finlandia1986@o2.pl ....qurcze jakas magia jest w tym kraju...zakochalam sie chyba!!!!

ale mnie zrzera z zazdrosci....qurde wlasnie wszedzie czytam ze finwoie to =partnerzy a nie ze zona to sluzaca...to mi sie tak podoba!!!! ale mnie zrzera tutaj...jak masz jakiegos fina to ja jestem chetna : 22 lata ,szatynka z czarnymi oczami:) moze sie nadam:) :)

jeny a jak jeszcze widze w tvze oni miaja dluzsze wlsoy w kolorze brazowo miodowym to ci tak zazdroszcze: )