Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

meryen

F I N L A N D I A !!!!! jacy sa Finowie, kultura obyczaje wszystko.....

Polecane posty

Gość malutka 22
hehe z roznic kulturowych to mnie najbardziej zdziwilo podejscie do seksu :D niby taki spokojny narod ;) i te koedukacyjne sauny :D idz sobie pomyszkuj ---- a ty co o tym myslisz?

Gość mam ciocię w finlandi
na północy z tego co ja słyszałem od ludzi z finlandi jest biedniej ;)

a powiedzcie kochani oni na serio chodza w takich obciachowych swetrach jakopowiadal Toni w europa da sie lubic?? ze oni tak nie przywiazuja uwagi do stroju ??byle by bylo cieplo????

Gość malutka 22
jesli chodzi o prace to szczerze powiem ze warto , bo placa minimalna jesli dobrze pamietam jest tam kolo 1300 euro :/

Gość mam ciocię w finlandi
kurwa...dziewczyno nie oglądaj takich debilnych programów bo tam same świry siedzą :o ;) też oglądałem to i śmiałem się z tych kretynów :D jak chcesz coś wiedzieć to tam pojedz i sama zobaczysz ;)

Gość idz sobie pomyszkuj
sauny - tu sie zaczyna moja milosc do Finlandii :D co ja mam do koedukacyjnych - bo ja wiem bylam z 2, 3 razy w takiej i nic specjalnego, tutaj wszyscy sa przyzwyczajeni do nagosci, ja w swoim rodzimym domu tez bylam wiec nie mam problemow z czyms takim mimo ze figury pieknej to nie mam. Po prostu cialo to cialo... Finowie nie przejmuja sie tym co ludzie powiedza wiec laza w dresach i generalnie ubieraja sie tak zeby in bylo wygodnie i cieplo.

Gość malutka 22
nie mow ze o tym nie slyszalas???? kolega mi opowiadal ze na uniwerku chyba nie wiem raz do roku chodza do sauny w ktorej sa i dziewczyny i chlopaki z jednego roku ( wszyscy nago ) :D

Gość idz sobie pomyszkuj
no tak placa fajna ale duzo zrzeraja podatki jezeli patrzy sie tylko na pieniadze to nie ma sensu w ogole myslec o wyjezdzie do Fin bo gdzie indziej latwiej o prace a i zarobic mozna wiecej :)

Gość malutka 22
no dla mnie to zdecydowanie nie jest na porzadku dziennym :/ kurcze a Twoj chlopak nie jestes o niego zazdrosna ?

Gość idz sobie pomyszkuj
a tam raz na rok :D co 2 -3 tygodnie laza :) dla nich nagosc jest po prostu nagoscia bez podtekstow, wiem ze ciezko uwierzyc ale naprawde tak jest :)

Gość idz sobie pomyszkuj
jestem zazdrosna ale nie o to ze chodzi do takiej sauny. Zreszta teraz jest po studiach a w pracy ma samych facetow wiec jedyna kobieta jaka widuje w saunie (miejmy nadzieje :p ) jestem ja :D

Gość malutka 22
a w jakiej miejscowosci mieszkasz ??

Gość idz sobie pomyszkuj
od 2 mcy w Helsinkach

Gość malutka 22
a wczesniej ?? ja bylam w Jyvaskyli

Gość idz sobie pomyszkuj
o to niedaleko bo ja w Kuopio :) super krajobrazy co? te jeziora jak marzenie .. a Helsinki ... nic specjalnego, powiem szczerze ze jakbym mogla to bym sie momentalnie wyprowadzila na polnocny wschod :(

Gość malutka 22
w Helskinkach bylam na wycieczce , i tez mysle ze nic specjalnego , ale w Kuopio pewnie tez jest slicznie , ja w ogole uwielbiam jeziora, lasy , i dzikie zwierzeta pewnie dlatego tak mi sie podobalo :)

Gość malutka 22
jeszcze mi sie przypomnialo do autorki :) rowery .... to jest to co finczycy kochaja, nawet przy 30 stopniowym mrozie sie na nich poruszaja :D

Gość idz sobie pomyszkuj
ja tez, nie lubie duzych miast (choc trudno powiedziec ze Helsinki sa jakies ogromne) lubie zyc w spokoju na uboczu - moj chlopak sie smieje ze jestem bardziej finska od niego i chyba duzo w tym racji :) Na szczescie czesto jezdzimy do Savo i Karelii bo tam sa nasi znajomi i jego rodzina. mam nadzieje ze kiedys sie tam znowu przeprowadzimy

i serio nic na nasz temat finowie nie widdza? nie maja zadnego zdania o nas???

Gość idz sobie pomyszkuj
nie jakos specjalnie nie maja i to wlasnie jest najlepsze bo nie sa do nas uprzedzeni :)

Gość idz sobie pomyszkuj
znaja Malysza i Walese :D

Gość idz sobie pomyszkuj
Dobra idze spac, trzymajcie sie dziewczyny i mamnadzieje do zobaczenia kiedys tutaj ;) pa!

Gość malutka 22
meryen ----- chcesz moge Ci wyslac pare zdjec , finow i finlandi

Gość malutka 22
tez ma taka nadzieje :) napewno bede chciala jeszcze tam kiedys pojechac, jak skoncze studia :) pozdrawiam :*

Gość ALE Z WAS BAJKOPISARZE
Jesteście genialne :D nikt lepiej nie opowiada bzdur od was :D Ale możecie zawsze pomarzyć o tym kraju no i oglądnąć program europa :D Śmiechy ma ten kto tam był:classic_cool: i potem czyta takie wymyślone brednie :D

Gość malutka 22
ok to chwile potrwa