maleńkie cudo 0 Napisano Listopad 14, 2007 Czy któraś z was stosuje je jako metodę antykoncepcji, bo ja się nad tym zastanawiam, ale wiem tylko tyle że należy powtarzać zastrzyk co 3 miechy, czy któraś z was może coś więcej o nich napisać, ile kosztują, jaka jest skuteczność? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N22 Napisano Listopad 14, 2007 cześć, też się nad tym zastanawiłam i czytałam troche w necie, ale przeraził mnie fakt, że jeżeli wystąpia skutki uboczne to musisz się z nimi męczyć te 3 miesiące a tabetki zawsze możesz odstawić, więc raczej zostanę przy tej metodzie. A słyszałaś coś o implancie antykoncepcyjnym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAŁA OO 0 Napisano Listopad 14, 2007 Bylam na zastrzykach hormonalnych Depo Prowera mialam dawki co 28 dni wzięłam ich tylko 3 i lekarz kazał odstawic z powodu krwotoku niewyjasnionego pochodzenia . Ale powiem Ci że czułam sie swietnie na tych zastrzykach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maleńkie cudo 0 Napisano Listopad 14, 2007 nie nic nie słyszałam o tym implancie, musze jeszcze poszukac w necie informacji, chciałabym zacząć coś stosować od następnego cyklu miesiączkowego czyli za dwa tygodnie bo jak narazie to tylko były prezerwatywy a jeszcze ja musiałam nad tym mysleć żeby żałożył, a tak biorąc tabsy czy te zastrzyki nie byłoby problemów, myślę jeszcze nad globułkami albo jakimiś żelami plemnikobójczymi ale niewiem co wybrać, trzeba sie ginekologa poradzic, tylko narzazie nawet nie mam czasu iśc do niego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAŁA OO 0 Napisano Listopad 14, 2007 Implanty hormonalne nie są jeszcze u nas w Polsce dopuszczone do sprzedaży .Obecnie prowadzone są badania i testy mające na celu wykazanie dzialan i skutków ubocznych takich wszczepów. Implant z zawartoscią gestagenu umieszcza się pod skórą ,gdzie pozostaje przez 3-5 lat,wydzielając hormony do organizmu. Ja sama nigdy nie zdecydowalabym się na taką antykoncepcję . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N22 Napisano Listopad 14, 2007 mała oo--> dlaczego byś się nie zdecydowała? mi się wydaje, że to jest świetne rozwiązanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Maleńkie cydo Napisano Listopad 15, 2007 Też myślę że jst świetne tylko szkoda że takie widoczne:(( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Depoprowerze NIEEEEEEEEEEE Napisano Listopad 15, 2007 dlaczego? bo jaksie okaze ze to mi nie słuzy to nie mozna tego odrzucici z dnzi na dziec a depo prowera to najwieksze gówno ja brałam tego trzy dawki przez cały okres działania zastrzyku miałam silne krwawienia przez całe 9 miesiecy a potem jeszce przez poł roku po koszmar......lało sie ze mnie non stop Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maleńkie cudo 0 Napisano Listopad 15, 2007 Mój organizm raczej nie reaguje jakimiś skutkami ubocznymi na branie leków czy coś w tym stylu, ostatnio byłam zmuszona zarzyć postinor i nie miałam żadnych skutków ubocznych, gdy mam miesiączkę też przechodzę to normalnie, żadnych bólów brzucha czy złego samopoczucia, takze myślę że zastrzyk też byłby dobry tylko napiszcie ile on kosztuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach