Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna jestem

komputer sie sam resetuje co moze byc przyczyna co robic??

Polecane posty

Gość bezradna jestem

pomocy:O:(

Gość win
hmm ja tak jak miałam w starym kompie, to poszla mi plyta glowna ale wtedy to sie resetowal tak szybko ze nawet nie zdazyl sie windows porzadnie zaladowac

To moze byc naprawde wszystko. Raz mialam problem, by plyta glowna byl trafiona, innym razem ram robil problemy a raz po prostu cos mi sie samo w BIOS-ie poprzestawialo.

Gość gitowiec
po jakim czasie pracy kompa ? czy czas wyłączenia kompa jest ciągle taki sam, czy różnie bywa ?

Trudno powiedziec...ale obstawiam zasilacz, na drugim miejscu plyta...ale nie, zasilacz na 99%. Polecam juz dzisiaj dac spokoj komputerowi, a jutro pozyczyc zasilke i sprawdzic, czy wszystko bedzie okej.

wiec: albo sie przegrzewa, albo padl ram, albo zasilacz nie trzyma napiec, albo w najgorszym wypadku spalila sie plyta glowna...

Jeszcze zalezy, kiedy sie zaczyna resetowac...jesli nic nie pojawia sie na ekranie, a migaja diody na obudowie, to masz juz wywalone kondensatory na plycie glownej...

niekoniecznie, moj sie resetowal po 5 minutach,pozniej po minucie, a pozniej wogole sie nie wlaczal tak jakby plyta padla. na szczescie to tylko byl zasilacz:D

A z tym przegrzewaniem, to nie tak latwo...procesory od dawna potrafia juz wytrzymac niezle ciepelko ;), wiec komputer by i tak wstal...najszybciej po 15-20 minutach zaczalby szalec ;).

Ellinka - u mnie zasilacz w ten sposob spalil plyte ;). Dlatego jesli wogole nie wstaje(tj. ciagle sie resetuje, nie pokazujac zadnej informacji), tzn. ze plyta jest juz kaputt.

_ff_ tu sie nie zgodze bo pomimo ze wogole nie wstawal plyta jest ok:D takze najlepiej do serwisu chyba ze masz kolege/kolezanke ktora ma mierniki itp zeby sprawdzic wszystkie czesci:)

Gość Informatyk wsadz se patyk
100% zasilacz

Ellinka - to cud...bo ja jak narazie nie spotkalem sie z takim przypadkiem, a siedze w tym od kilkunastu lat. Najwidoczniej zasilacz padl wczesniej od plyty...u mnie padl(zasilka szacownej firmy megabajt :D, teraz siedze na Seasonic\'u S12 500W) rownoczesnie z plyta.

Chociaz nie, to jeszcze zalezy...czy sie katuje dogorywajacy komputer ;).

cud nie cud, ale padl zasilac:) ps kiedys informatyk stwierdzil ze komp sie nie wlacza od odcisku palca na grafie:o

Gość bezradna jestem
moj komputer ma 6 lat i jest stary:P ale to co mozna zrobic by jeszcze pozyl dobrze sie sprawdza na neta;) resetuje sie sam po jakis 2-3 h pracy

no jak po jakims czasie to proces wedlug mnie ale infotmatykiem nie ejstm a 6letni to juz lepiej na nowszy wymienic:)

Gość bezradna jestem
ok dziekuje.. nie moge teraz kupic nowego:O 🌻 dziekuje wszystrkim za porady;***********

Sprawdź jeszcze czy wiatrak na procku nie jest zakurzony i czy nie obraca się zbyt wolno - może wystarczy trochę oliwki, albo wymiana na nowy.

Ja moge sprzedac P3 600 Mhz, 384 MB SDRAM, HDD Quantum 3,2 GB :D, karta sieciowa 10/100, GF 2 MX400 64MB SDRAM(na 128 bitowej magistrali), karta dzwiekowa zintegrowana, CD-ROM x48, fdd za 100 zl :P. Moge dorzucic HDD Maxtor 60GB ata/133 za 60zl + kontroler ata/133 za 30 zl :P.

moja propozycja: 1 odkrec obudowe kompa, 2 odkrec wiatraczek (wentylator) 3 odkurz zeberka za wiatraczkiem jak ja tak mialem to tak wlasnie zrobilem, a potem juz gralo