Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paola__23

Który monitor jest lepszy?????????????????????

Polecane posty

Gość Bunio-27
Szczerze to oba sa beznadzijne

Gość przykro mi to mówić
ale żaden. Sam muszę kupić sobie nowy monitor, ale za niecałe 400zł nie da się kupić niestety nic dobrego.

Gość Bunio-27
Dobry LCd musi miec nastepujące parametry Szybkośc rekcji 2ms - te mają po 15 ms a więc sa wolne jak cholera Kontrast 2000:1 albo 3000:1 te maja bardzo mały kontrast Jasnośc 600 te mają 350 generalnie wszystkie parametry mają tragiczne

Gość Bunio-27
jak nie masz kasy to za 150 zł. kupisz bardzo przyzwoita 17 CRT LCD z dobrymi parametrami kosztuje minimum 700-800 zl.

Gość przykro mi to mówić
Bunio ma rację.

Gość gfdse
lepszy fujitsu.

Gość gfdse
z tym sie zgodze .LEpiej kupic Crt niz LCD w tej cenie. Kupujac LCD musisz wydac przynajmniej 800 zł , a nie 400zł

Gość Bunio-27
Miałem LCd ale mi córka uszkodaiła matryce (sa wrażliwe na nacisk) w każdym bądź razie na allegro kupiłem monitor CRT z plamka 0,20 i odświzaniem 160 hz w poziomie, jeszcze długoo LCD nie będa miały takich parametrów. Za monitor 3 letni zapłaciłem 60zł. polecam zatem dobre CRT za kilkadziesiąt zlotych

Gość paola__23
dzieki za rade...sęk w tym że na wydanie mam tylko tak mniej wiecej 500pln...czy w tej cenie tez niczego nie znajde ...co by było w miarę dobre chociaz?

Gość gfdse
mylisz się . CRt ma lepszy obraz od kazdego LCD.Wystepuja w nim za to inne wady.

Gość Bunio-27
Twój tata sprzedaje gówniane ponitory :D plamkę 0,29 to miały CRT na poczatku lat 90 tych Żaden szanujący sie grafik nie pracuje na LCD bo kolory są mocno chybione

Gość mój tata ma sklep z pcetami
jak chcesz to mogę ci pokazać taki lcd ze kopara ci wysiadzie :classic_cool: za 500 zł można kupić albo dobry lcd nie szkodzący na oczy i pobierajacy mniej pradu do tego zajmujący mniej miejsca i ładniejszy albo wydać pieniądze na jakiś tary crt ( onie nie są już produkowane a do tego najlepszych crt już nie kupisz tylko jakieś ostatki (ochłapy) są jeszcze gdzieniegdzie na hurtowniach. rób jak uważasz ale każdy facet z sklepu komputerowego powie ci że lcd a crt to epoka taśm vhs i coca coli :D

Gość paola__23
CRT odpada niestety...przez dłuższy czas pracowałam na laptopie i jak sie znów przerzucilam na crt to strasznie oczy mnie bolą...nie mogę już wytrzymać :P a grafikiem nie jestem i kolory nie musza być takie jak w crt :)

Gość paola__23
tylko LCD :)

Gość Bunio-27
Ty mój tata - pokaz mi ten super monitor za 500 zł. U mnie kupiono jeden dobry LCG do centrali kosztował 5400 netto i rzeczywiście było super. Ale kosztowął 5400 a nie 500 zł Dlatego pokaz mi ten super LCD za 500 złl

Gość Bunio-27
Jeżlei cię oczy bola to dlatego że masz sąłby CRT ze słabym odswiezaniem, i dużą plamką przy dobrym CRT nie będa cie oczy bolały Zresztą to twoja kasa i twój wybór, tak czy inaczej nowy LCG kosztuje minimum 800 zł

Gość Bunio-27
do gfdse Nie jest zły? A widziałes jasnośc? 300? To jeszcze mniej niz te chaly co paola pokazała, no i plamka 0,29 rodem ze śreniowiecza

Gość gfdse
CRT odpada niestety...przez dłuższy czas pracowałam na laptopie i jak sie znów przerzucilam na crt to strasznie oczy mnie bolą...nie mogę już wytrzymać nie zgadzam sie .Jezeli twoj monitor CRt spełnia norme TCO'99 to nie ma prawa cie bolec oko .Chyba , ze zle ustawiłas swoj monitor.

Gość mój tata ma sklep z pcetami
jak chcesz autorko to poszukam ci fajny i podam ok ;) Bunio-27 - nie piedol takich bzdur bo się wszyscy śmieja ;) taki z ciebie szpec a nawet nie wiesz że najlepsze do grafiki są mva anie crt a ty tylko myślisz że lcd to tn mylisz się bo jeszcze są isp i led ale ty nie kumaty :p

Gość paola__23
no nie wiem czy spełnia...ale kompletnie nie mogę sie przyzwyczaic teraz do niego po laptopie ktory miał LCd...kurcze to nie pozostaje mi nic iinnego tylko przyoszczedzic troche pieniedzy i zainwestowac... Dzięki wszystkim za rady! :)

Gość gfdse
A widziałes jasnośc? 300? taka jasnosc maja nawet 2 x drozsze monitory LCD

Gość Bunio-27
Nie pitol mi o technologi LED bo jest zupełnie nie dopracowana. o ile parametry ma duzo lepsze niz LCd to zywotnośc matrycy jest 3 razy ktrótsza i graficy ze względu na koszty na nich nie pracują

Gość Bunio-27
do gfdse- dokładnie taki wkleiłem wyżej kosztuje 10zł. na allegro :) bardzo dobry mnitor ale jej nie przetłumaczysz, musi miec LCD więc niech kupi LCD Widac sie raczej nie zna i pewnie nie odczuje różnicy