Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewna333

6 TYDZIEŃ CIĄŻY, 17,3 PROGESTERONU I DUPHASTON

Polecane posty

Gość niepewna333

Proszę powiedzcie mi, czy powinnam brać ten lek. Czy taki pozoim progesteronu jest naprawdę za niski. Mam obawy, ponieważ przeczytałam, że ten lek może zaszkodzić dziecku. Proszę o pomoc!!

Gość niepewna333
PROSZE POMÓŻCIE!!ODPOWIEDZCIE MI NA PYTANIE!!

Gość nie ma co sie zastanawiac
KONIECZNIE!!!!!!! Jeśli go nie wezmiesz przy tak niskim progesteronie masz marne szanse na to że twoja ciąża się utrzyma i będzie prawidłowo sie rozwijała .Nie zastanawiaj się tylko weź!!!

Gość niepewna333
17, 3 to naprawdę aż tak niski poziom progesteronu??

ja brałam duphaston do 19 tygodnia ciąży i tylko dzięki temu mój maluszek rośnie jak na drożdżach i rozwija się prawidłowo, masa kobiet na początku ciąży łyka duphaston i jeszcze nigdy nie słyszałam że jest szkodliwy dla maluszka...... Ja przez niski progesteron miałam na początku plamienia i zagrażało mi poronienie na szczeście dzieki temu że go brałam jest wszystko wporządku......

poszukaj norm w internecie.... ja na tym etapie co ty miałam 20,4 mniej wiecej i lekarz kazał mi zwiekszyc dawkę do 3x1 tabl a brałam 2x1

Gość niepewna333
Mój lekarz powiedział, że zadowalałby go poziom powyżej 20 na tym etapie. Zalecił mi brac go 2 razy dziennie.

Poza tym zdarza się tak,że poziom który jest normą dla jednej kobiety dla drugiej będzie za niski i będzie musiala dodatkowo suplementować. Dlatego słuchaj tylko i wyłącznie Swojego lekarza - jeśli masz do niego zaufanie, a jeśli nie masz to zmień lekarza. Jeśli lekarz po zbadaniu Cię uważa,że lek ten jest konieczny to znaczy,że są powody do tego,że Ci go przepisał. Co do poziomu takiego a nie innego - w medycynie jest żelazna zasada nie leczy się wyników tylko pacjenta. Ten lek jest bezpieczny, nie zamartwiaj się, bo to dziecku najbardziej szkodzi.

Gość niepewna333
Doris bardzo dziękuje. Mój lekarz powiedział, że mam "ładną ciążę". A co do poziomu progesteronu stwierdził, że woli jak jesi on powyżej 20 i że zapisze mi ten lek, bo będzie spokojniejszy wtedy. Ani słowa o tym, że ciąża jest zagrożona czy coś podobnego. Stąd moje pytania i obawy.

nuiepewna nie chce cię niepotrzebnie straszyć, ale ja w 6 tc też miałam taki poziom, a w 7tc juz krwawe upławy i tylko i wyłącznie duphaston uratował mi ciążę + leżenie . Więc jeśli lekarz zaleca ci przyjmowanie to lepiej go zażywaj ;) Jak wszystko ci się unormuje to na pewno dla zasady nei będzie cię faszerował lekami ;) Buzia i powodzenia :)

Gość niepewna333
wczoraj wieczorej wzięłam pierwszą tabletkę, a dzisiaj rano drugą, także spokojnie, będe zażywała ten lek.

Ja brałam duphaston do 7 miesiąca ciąży 3 razy dziennie , i urodziłam śliczną zdrową córę , która teraz jest przespokojnym dzieckiem. P.S.Poprzednia ciąża obumarła w 12t.c.

Gość niepewna333
dziękuję Wam za wszystkie wypowiedzi. To moja pierwsz ciąża i pewnie stąd tyle pytań i obaw.