Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samiutenka_sama_ja

ciągle chrząkam! pomozcie!!!

Polecane posty

Gość samiutenka_sama_ja

prosze kogokolwiek o pomoc, nie wiem co mam juz robic, ciagle chrzakam i mnie tak zatyka, ze musze odkaszlec mocno, bralam rozne syropy, tabletki i nic, bylam u lekarza i tez nie pomogl, zasugerowal, ze to moze na tle nerwowym, ale nie zaradzil nic, nie wiem juz co robic z tym bo to strasznie uciazliwe;/ umie ktos pomoc?

nerwica.... i tyle weź coś na uspokojenie i próbuj hamować odruchy

Gość mój mąż też tak ma
i nic nie pomaga

Gość samiutenka_sama_ja
chyba faktycznie moze to z nerwow, ale nie wiem, bo czasami jestem spokojna a i tak mnie to dopada ciagle ;/ ja przez to nawet do pracy nie ide, bo sie boje, ze ciagle bedzie mi sie tam tak robilo ;( dla mnie to olbrzymi problem jest i utrudnia mi to zupelnie zycie ;/

Gość przechlapanee
Mój wujek tak ma,ale on chrząka odkąd pamietam :-O Przynajmniej zawsze wiadomo gdzie jest,bo co chwile chrzaka :-)

idź do psychologa, jeśli on nie pomoże to skieruje cię do psychiatry który da leki. to zachowania kompulsywne, to się leczy :) nie ma sensu się męczyć

Gość a moze ...
to jakas alergia ? :(

Gość naaatalia
miałam tak jak byłam mniejsza, ale samo przeszlo :) takze wiem jakie to moze byc 'niewygodne'. teraz chrząkanie powraca tylko zimą, nie wiem czemu.

Możesz mieć problemy laryngologiczne (zrób sobie wideostroboskopię) z wysuszeniem śluzówki - to się objawia takim chrząkaniem. Czy masz problemy z żołądkiem, zgagą lub coś w tym stylu? Refluks żołądkowo-jelitowy tak się też objawia. Nie masz kłopotów z nadciśnieniem? Miałaś wymaz bakteryjny z gardła (głównie gronkowiec)? Bierzesz jakiekolwiek leki/suplementy?

Gość mlody chory
Witam mam 18 lat i od jakiś 2 lat ciągle chrząkam rano gdy wstaje jadac do szkoly nie umie wytrzymac potem troszke to ustaje i tak w kolo chodze do lekarzy ale nic mi to nie daje laryngolog mowi ze jest wszystko dobrze pneumolog to samo a ja dalej chrzakam jak glupi bralem mase lekarstw i co i nic chcialem zaznaczyc ze pale papierosy moze to przez to ale watpie zawsze gdy sie zaczynam stresowac to mysle o tym i nie potrafie wytrzymac najgorzej mam w szkole tak przy wszystkich troche to obrzydliwe bierze mnie na wymioty ale powstrzymuje to jakos daje niby rade ale juz nie umie z tym wytrzymac ma ktos ten sam problem i to wyleczyl nie wiem moze brac jakies lekarstwa na uspokojenie ? pomozcie mi prosze mysle ze to nerwica tak chodze po tych forach i wkoncu odwazylem sie napisac :P nawet gdy wychodze z jakas kolezanka na spacer lub gdzies tam bierze mie tak jakby stress nie wiem co z tym zrobic najlepiej to chyba o tym zapomniec tylko jak ?

Gość maru
Ja miałam robione wszystkie możliwe badania tj.wymaz z nosa, testy skórne ....i w końcu jest diagnoza ,że mam na tle naczyniowym ściekanie wydzieliny do gardła, którą muszę odchrząkać co jakiś czas....Mam na to takie same leki jak przy alergii, ale wiadomo mają one też skutki uboczne i stale ich nie biorę....

Gość urocznica54
miałam to samo i gdzieś wyczytałam, że to może byc z powodu ...jedzenia nabiału, w szczególności sera żółtego. Odstawiłam. Przeszło. A nie mogłam spać przez ten tworzący się śluz.

Gość Wiolettaaa
witam!mam problem moj chlopak caly czas chrzaka, twierdzi,ze to jest na tle nerwowym a to lekarza nie pojdzie pomozcie ja nie wiem co robic i bardzo mnie to deneruje to jest takie obrzydliwe!!!!!:/

Gość gość
Ma nerwice,to normalne

Ja tak chrzakalam i mialam uporczywy kaszel kilka lat temu. Mialam zrobione wszystkie mozliwe badania, posiewy i nawet rtg pluc-wszystko czyste. Przestalam pic herbate (ktora mi wysuszala gardlo) i od tamtego czasu wszystko przeszlo. Tak bylo akurat w moim przypadku.

Gość gość
Przyczyny są różne, od zepsutych zębów poprzez stres, problemy z zatokami po grzybice.

Gość ola

nabiał! odstaw a poczujesz ulgę