Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta taka jaka Ty......

hiv fobia???Temat HIV.Przeczytajcie proszę

Polecane posty

Gość Lalkaaaaaaa
Ciekawe co z tymi spodniami maźnietymi krwia?:)

Gość O matkooooooo
Wolontariuszu,czy na prawde nie mozesz napisac tej dziewczynie od "maźnietych spodnie" ze na pewno nie zaraziła sie w ten sposob?Przeciez takie znerwicowane i bojace sie panicznie hiv osoby trzeba uspokajac. Przeciez na pewno sam dobrze wiesz,ze czasem jest tak ze kobieta moze wpsolzyc bez zabezpiecznie z facetem pozytywnym i sie nie zarazi wiec po co sugorowac biednej dziewczynie ze smuga zaschnietej krwi na jej spodniach a nie bezposrednie nawet na ciele moze jej zagrozic?!

Gość Jaaaaaaaaaaa tyzzzz
nie sądzę żeby zarazenie HIV bylo takie proste. tak to wszyscy by chorowali, nawet jesli pobrudzisz sobie spodnie kriwa kogos chorego to co?Przeciez lekarze zeb brudza sobie w wypadkach ubrania krwia osob chorych i wiedza ze nie zaraza sie w ten sposob bo musi dojs do bezposredniej stycznosci plynow ustrojowych/czy nie mam racji Panie specjaliso?:P:

Gość do Wolontariusza i innych
A powiedz mi,czy to prawda ze pomimo,ze mozna z tym zyc nie wiedzac jakies nawet 5 lat,to jednak po jakism roku,2,3,4 latach sa jakies objawy jednak ze ma sie tego wirusa?Tak szczerze

Gość kobieta taka jaka Ty......
poszedłes sobie?

Gość Wolontariusz
Musicie wybaczyć, ale mam też inne obowiązki... Jeśli ktoś wychodzi z założenia, że jednorazowy kontakt seksualny (niezabezpieczony) z osobą pozytywną nie grozi zarażeniem, no to powodzenia :O Nie będę sędzią w sprawie mazniętych krwią spodni... Lekarze również narażeni są na zarażenie. Nie macie nawet pojęcia :( I na koniec odnośnie objawów kiełkującego AIDS u osoby będącej nosicielem HIV: Wielu autorów publikacji związanych z tematyką HIV twierdzi, że * gorączka * nocna potliwość * biegunka * utrata masy ciała są często zapowiedzią pełnoobjawowego AIDS. Zespół objawowy przewyższa swą wartością rokowniczą zmniejszanie się liczby limfocytów CD4. Zapowiedzią AIDS jest także wystąpienie kandydozy błon śluzowych, szczególnie kiedy ktoś cierpi na zespół wyczerpania. Szybszy rozwój AIDS podkreśla się także u osób zakażonych: * cytomegalowirusem (CMV) * wirusem Epsteina-Barr * wirusem opryszczki 6 * wirusem zapalenia wątroby typu B i C (w mniejszym stopniu) Tak czy siak, zamiast wypatrywać symptomów nadchodzącej ciężkiej choroby prowadzącej już tylko do śmierci, a zwłaszcza wtedy, kiedy ktoś ma wątpliwości co do stanu swojego zdrowia, lub miał kontakt z osobą zarażoną lub chorą i nie wie, co dalej - jedynym wyjściem jest test i w przypadku pozytywnego wyniku - PILNY KONTAKT z lekarzem i poddanie się leczeniu zapobiegawczemu rozwojowi choroby. To tyle na teraz. Muszę lecieć do potrzebujących. Pozdrawiam raz jeszcze 🌼

Gość Hiv Fobik
a ja sobie wkręcam (niesłusznie) że HIV jest w takim pożywieniu jak: * mięso np. kurczaka (ktoś go kroił nozem którym się skaleczył a w fabrykach wędlin dużo ukrainców się zatrudnia bo koszty albo nieraz sobie myślę, cholera a co jeśli sam kurczak był nosicielem?:)) * ryż (być może pracownicy na plantacji sikają do wody by nie tracić czasu na wychodzenie i wchodzenie) * czekolada (kakao zbierane jest przez osoby z HIV które się często kaleczą a potem te ziarna biorą do ręki) * żywność z Ukrainy (duży poziom HIV) Już bardziej durnowatych wkrętów chyba na świecie nie ma ale to cholerstwo jest silniejsze od mojego zdrowego rozsądku i zawsze sobie mówię: a, profilaktycznie się będę zamartwiać.

Gość gość
A ja sie znow boje ze mam hiv bo z ex partnerem kochalam sie bez gumki wiec na kazde przeziebienie reaguja fobia ze to hiv...zima zlapala mnie dziwna choroba-kaszel,bol gardla i bialy oblozony jezyk...gdy bol gardla i lekka goraczka minela bialy jezyk utrzymywal sie przez kolejne 2 tygodnie..z nerwow nie moglam spac i dostalam nocnych potow...ale nie mialam biegunki..od tego czasu jest okay..raz tylko drobne przezbienie mnie zlapalo i czasem mam bole miesniale ja wciaz sie boje ze bylo to poczatkowo objawy hiv i za kilka lat moj organizm sie sypnie...czy gdy w trakcie stosunku plciowego nie doszlo do jakiegokolwiek krwawienia ryzyko zarazenia sie hiv jest mniejsze?czytalam kiedys post o chlopaku ktory uprawial seks z zarazona dziewczyna a sam sie nie zarazil i lekarz uspokoil go ze glowna droga jest kontakt z krwia..bylam tez u ginekologa robilam cytologie wsyztsko wyszlo ok zadnego wirusa hpv ale wiem ze cytologia hiv nie wykaze...a na badanie boje sie isc,mam jakis silny irracjonalny lek i boje sie znalezc wsrod czekajac po wynik mozliwie zakazonych hivem...

Gość gość
wiele objawow wynika ze strachu i po badaniu jesli okaze sie brak hiva znikną