Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *poli*

Chodzicie zimą do solarium?

Polecane posty

Gość *poli*

No właśnie chodzicie zimą do solarium?

ja chodzę..teraz też..nie lubię być blada...każdy zresztą wie jak cera wygląda zimą....jak jestem trochę opalona to ogólnie lepiej wyglądam...

Gość *poli*
yhy---> właśnie ja myśle tak samo jak ty...jak jest się trochę opalonym to się lepiej wygląda,nie ma się podkrążonych oczu itd.

Gość nigdy nie chodzę do solarium
:p

Gość gvb
ja chodzę tylko latem, zima solarium wyglada sztucznie, zreszta ja mam ciemniejsza karnacje to nie muszę

Gość cati82
Tez bym chciala chodzic ale biore tabl. antykonc harmonet i kiedys mi uczulenie wyskoczylo po solarium:( czerowne plamy na ciele, na szczescie zniknely,i raz mi ciezko sie oddychalo w solrium, brakowalo mi powietrza!

ja też raz w tygodniu chodzę na 15 minut...

Gość *poli*
ja też raz w tygodniu na 15 min.

Gość solarówka
ja nie lubię pudrów....nie lubię tapety na twarzy...poza tym trzeba poprawiać co jakiś czas :O..a ty myślisz że puder to tak zdrowo nosić?...spytaj się dermatologa to się zdziwisz co ci powie...a co do solarium to chodzę już kilka lat i moja skóra niczym się nie różni od skóry koleżanek co nie chodzą do solarium....a za parę lat to i tak się zestarzeję i tak.....a teraz wolę ładnie wyglądać dopóki jestem młoda...

Gość uwielbiam bajaderki
oj dziewczyny nie wiecie jakoe to solarium jest zgubne....ja zaczęłam chodzic gdzies 13 lat...wiecie jakie wtedy były łóżka? teraz od jakiś 4 lat unikam jak moge i z bólem serca idę jak mi potrzeba lekko przyciemnic skórę przed imprezka itp. (czyli jakies 2 razy po 10 min) , opalam sie niestety 2 razy w roku na urlopie. Mam 32 lata zaczęły mi sie robić na twarzy przebarwienia, nie pomaga mi żaden krem nawilżający i przeciwzmarszczkowy, a zmarszczki juz powoli widze i jestem nimi załamana po prostu. Nauczyłam sie używać jasnych pudrów i jest mi z tym dobrze. Używam dużych filtrów podczas opalania twarzy na słońcu. Dziewczyny nawet tak małe ilości o jakich piszecie prędzej czy później wyjdą. I nie mają tu nic do rzeczy żadne czynniki dziedziczne np. Moja mama ma piekną cerę i w jej wieku chciałabym miec chociaz w połowie tak ładną. Teraz jesteście młode i wasze cery jeszcze potrafia sie bronić, ale poczekajcie 2-3 lata a wasza cera doslownie "z dnia na dzien" zniszczeje i zauwazycie jaka jest brzydka....a wtedy bedzie juz za późno .... uwierzcie mi ...

Gość solarówka
nie obraź się ale masz jednak 32 lata...w tym wieku już się pojawiają zmarszczki...i to nawet bez solarium...

Gość uwielbiam bajaderki
wiem, ze sie pojawiają, ale wiem też, że w większości to wina solarium w dużych ilościach... ja tylko ostrzegam.... i mowie jak jest... ...i wiem, ze nie dacie sie przegadac tak jak ja kiedys, jak wydawałam każde moje drobniaki na solarium.... 🖐️

Gość także chodzę
a jakich kosmetykow do opalania uzywacie?

Gość uwielbiam bajaderki
Kiedyś mnie trochę przysmażyło za mocno na plecach. Mojemu Arturowi to nie przeszkadza, żeby tylko te muchy latem się chciały ode mnie odczepić!

Gość chodze na solarium
i nosze biale kozaczki,bo to ladnie wyglada,pomaranczowa twarz z bialym kolorem

Gość treselle seduction
emerald bay - podobno dobre

Gość jumper
no ja jutro zamierzam sie wybrac po raz pierwszy :) ciekawe jak bedzie ..hehe :)

ja chodze w zimie raz na miesiac na 10min i to mi wystarcza.tak ogolnie w ciagu calego roku jestem na solarium ok 15 razy. wolalabym w ogole nie chodzic, ale o ile twarz mozna pokryc lekkim podkladem czy pudrem, to smarowac samoopalaczami ciala mi sie nie chce, bo jestem za leniwa, smierdza, a i tak nie ma ladnego efektu. a bladych nog nigdy nie pokocham ;)

jezu dziewczyny powiedzcie ze wy udajecie ze jestescie takie glupie i wierzycie ze solarium nie szkodzi:o watpie zeby mozna byc tak glupim :o ok pudry szkodza ale idz sie pani dermastolog zapytaj co Ci powie na temat solarium a wa wieku 32 lat zmarszczki nie sa wcale duze tzn nie powinny byc zwlaszcza ze jej mama miala piekna cere.... chrysteeeeeeeee:o

Gość uwielbiam bajaderki
pain au chocolat --->można być tak głupim, naprawdę...ja też taka byłam i takie komentarze jak moje miałam gdzieś...to jest choroba czasem, człowiek nie widzi jak wygląda, czuje się blady, a wszyscy wokoło w środku zimy pytają czy byłas w tropikach. Do tego trzeba dojrzec, ale duzo czasu im to zajmie, bo teraz to jest taka moda na solarium. Jak zaczną jeździć po świecie i zobaczą piękne dziewczyny z jasną karnacją za ktorymi sie uganiaja faceci to zobacza co stracily. Nigdzie na swiecie nie ma mody na opalone ciała - nawet w Hollywood. Solarium szkodzi duuuużo bardziej niz wszystkie pudry razem wzięte. POza tym w podkładach mamy filtry, skłądniki nawilżające, witaminy itp a tego na solarium nie uświadczysz...

Gość Jumper
czy w solarium są niezbedne okularki ochronne?

Gość uwielbiam bajaderki
oczywiście, ze tak!!!!!! nawet nie wchodź bez, najlepiej kup sobie swoje - powinni mieć w każdym salonie...zawsze to jakieś zabezpieczenie pod oczami . I dziewczyny jak już chodzicie, to używajcie dobrych nawilżających balsamów do ciała i to codziennie! do tego capivit A+E albo hydrocontrol na zmiane.

Gość Jumper
a czy z tatuazem moge sie opalac na solarce?

Gość PaulaPaula
a ja zaczelam 3 tyg temu nigdy nie chodzilam. mam bardzo wrazliwa skore wiec nie chodze na dlugo ale 3 razy w tyg i bardzo jestem zadowolona wrecz czje sie ciut atrakcyjniejsza:)

Gość Jumper
do PaulaPaula...a na ile minut chodzisz?

Gość Jumper
podnosze..

Gość ala ma kota bo nie zgolila
mozmesz z tatuazem