Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zarunia

w środe ide na wycinanie żylaków, boje sie, prosze o rade

Polecane posty

jak w temacie niech napisza osoby które to przechodzily, ale nie takie wycinanie żyly na calej dlugości od pachwiny do stopy, tylko na odcinku krótszym ja bede maiala od polowy uda do za kolano to bedzie tak ze poleze pol godziny i pójde do domu wiec jakie to znieczulenie bedzie ? miejscowe ? i nie mialam zadnych badan robionych czy to nie dziwne ? moja mama musiala nic nie jesc od rana ale ona miala robione od pachwiny i może inne znieczulenie miala, moze dlatego, mi lekarz nic takiego nie mówil napiszcie czy boli

nie myślcie sobie że jetem stara baba mam dopiero 25 lat :-( i takie cos jak żylaki mnie dopadlo

Gość o ranyyyyyyyyyyyy.....
a tego nie da sie wyleczyc? Konieczna operacja, zabieg? A szczepilas sie na zoltaczke? MOze badania zrobia w szpitalu?

wlasnie sie nie szczepilam, trudno. a nie ide do szpitala tylko to taki gabinet, to taka chirurgia jednego dnia

no a jak wyleczyc żylaki? przeciez jak żyla wyszla na powierzchnie nogi to nie da sie jej wsadzic spowrotem, tylko trzeba wyciąć

ja wczoraj bylam na skleroterapii..jedna noga zrobiona..o rezultatach powiem cos za tydzien..ale nie bolalo..to najwazniejsze!!!!

Gość Kicam
ja moge ci powiedziec co po operacji, bo moj brat mial, mowil ze bolalo,ale to bylo ladnych pare lat temu, moze teraz sa inne techniki;) zostaly blizny, to wiadomo,ale najgorsze ze te zylaki mu sie odnawiaja:(

Gość w Wawce jest dobry
lekarz naczyniowy, czesto niepotzrebana jest operacja.

ja jestem z katowic ale już nie bede zmieniac technik zabiegu, jestem umówiona i czekam do środy

szkoda że nikt mi nie może napisac jak to jest z tym zabiegiem i rozwiać moje wątpliwości :-(

trudno, bede upierdliwa i bede gadac sama ze soba dopóki nie znajdzie sie ktos kto mi odpowie na pytania

Gość ewqa2
Wiekszosc ludzi z Kafe to osoby mlode a w tym wieku nie zdarzaja czesto sie takie, ktore musza miec operowane zylaki, czy cokolwiek innego. Dlatego tez nikt nie pisze....

rzeczywiście, pewnie masz racje, ale troche sie zdolowałam bo kurcze...... ja też jestem młoda

Gość moja mama miala wycinane zylak
i bylo to jakies 2 lata temu i tez zaraz po zabiegu wrocila do domu miala obwiazane nogi bandazami elastycznymi bardzo ciasno i musiala trzymac do gory caly czas bo jak spuszczala to sie ciagle lala krew ale mowi ze milo to wspomina bo warto bylo poceripiec kilka dni zeby miec teraz spokoj wiec POWODZENIA 3mam kicuki

Gość skleroterapia
ja miałam robioną skleroterapie na jedną noge z żylakami(mama 20 lat) 3 lata temu ,nic nie bolało a nóżka cacy

Gość droga autorko
zazdroszcze CI:( tez jestem z Katowic:) i kurcze chcialabym taki zabieg bo mam w lewej nodze pod kolanem bzydkie zylaki i z tego powodu nie chodze w spodniczkach a nogi mam zgrabne:( ehhh:(

najbardziej mi zalezy na lecie - zeby ubrac kiecke dlatego jestem sklonna przecierpiec, nogi mam zgrabne, gdyby nie żylaki to mój najwiekszy atut. droga autorko - nie masz mi czego zazdroscic, poprostu idz do szpitala do bogucic a za tydzien termin zabiegu bez dodatkowego zamieszania

Gość DANIEL_GNO
SPOKO JA WŁAŚNIE JESTEM PO I NIE JEST TO TAKA WIELKA TRAGEDIA POBOLI 3 DNI A POTEM TYLKO ZOSTAJĄ SZWY I SINIAKI PRZEZ TYDZIEŃ I NOGA ZDROWA

Gość ivona7
moja przywzla tesciowa to miala i do dzis sie nie moze pozbierac., krwiaki miala przez 2 miesiace plus opuchniete nogi

Gość Ania - Gryfice
ewqa2 Wiekszosc ludzi z Kafe to osoby mlode a w tym wieku nie zdarzaja czesto sie takie, ktore musza miec operowane zylaki, czy cokolwiek innego. Dlatego tez nikt nie pisze.... odp. Powiem tak : mam 18 lat i od 2 lub 3 lat borykam się z problemem żylaków , za 9 dni idę do szpitala , na chirurgiczne usunięcie ... boje się strasznie ale wiem ze to jedyny sposób ... Pozdrawiam wszystkim , Ania Gryfice

o widzę że wykopaliście mój stary topic powiem wam że wtedy byłam na zabiegu a oprócz tego byłam jeszcze dwa razy, w sumie mialam trzy operacje na wycinanie żylaków a mam 28 lat

Gość nie bój się
Moja teściowa miała operacje w lutym. Poszła w sobotę rano do szpitala. Na wieczór już była w domu. Przez tydzień leżała w łóżku. Nogi mocno zabandażowane bandażem elastycznym. To jest bardzo ważne bo inaczej robią się wylewy. Po tygodniu mogła już chodzić ale nie za dużo. bandażowanie przez 3 miesiące. Bez bandaża nie możesz położyć nogi na podłodze. W bandażach śpisz i chodzisz. pytaj jak o czymś zapomniałam. Moja teściowa nie narzekała. No może trochę po pierwszej nocy. Zsunęła bandaż i zrobił się wylew, który ją wystraszył. Blizny ma tak maleńkie, że nic nie widać.

Gość paula^^^
Witam Ja 2 tyg.temu miałam wycinanego żylaka z łydki. 4 dni w szpitalu. W pierwszym dniu badania, drugi dzień operacja i za dwa dni do domciu. Bałam się okropnie ale ten żylak był moją zmorą od kilku lat. Miałam znieczulenie w kręgosłup(2 zastrzyki)+coś na sen bo od razu film mi sie urwał, z czego bardzo się cieszyłam :) 3 dni nóżka boli, ale nie jest to jakiś straszny ból, myślałam,że będzie gorzej. Po tygodniu zdjęcie szwów i pzez jakieś 2 m-ce trzeba nosić pończoszkę uciskową, którą zdejmujemy na noc. Mam jeszcze żółte siniaki ale już nie boli, mogę normalnie chodzić. Po operacji przez 10 dni brałam zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch, codziennie biore Phlebodie i smaruje noge heparyną. Ogólnie jestem bardzo zadowolona :) bo ta cholerna amazonka zniknęła z mojej nogi:) Dodam jeszcze tylko, że mam 26 lat, nie byłam w ciąży a żylaki są u mnie rodzinne. Pozdrawiam

Bardzo często sądzi się, że jedynym skutecznym sposobem na żylaki są zabiegi i operacje. Tymczasem liczne badania potwierdzają również skuteczność noszenia rajstop lub pończoch przeciwżylakowych, nie tylko zapobiegawczo, ale i w przypadkach zaawansowanych stadiów żylaków.