Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiedzaca

Intercyza to brak zaufania???

Polecane posty

Gość nie wiedzaca

Gość to znajomość życia

Gość nie wiedzaca
tez tak myśle, ale czy ta druga strona, której sie to proponuje, nie czuje sie w takim momencie zle???

jak kocha to sam zrozumie...a nawet sam zaproponuje, jesli widzi, ze są drastyczne różnice w majatkach:)

Gość to znajomość życia
nie wiem, nie mam doświadczeń

Gość spełniona
Gdzieś głęboko w sercu coś by mnie chyba gniotło gdyby mi facet proponował spisanie intercyzy.Jednak trzeba mieć świadomość, że do końca nigdy nie wiemy co nam życie przyniesie. Myślę, że intercyza to nie brak zaufania, ale dbałość o swoje interesy, pewna dojrzałość i realizm.

Gość Winko Klasztorne
Wg. mnie to tzw. wyrachowanie, które pozwala w przypadku rozwodu nie czuć uszczerbku majątkowego. Jednak nie mam nic przeciwko spisianiu intercyzy.

Intercyza to nic strasznego! Przypominam, że wszystko wniesione przed ślubem własnością pozostaje wnoszącego. Jeżeli np. jak moja koleżanka miała uskładane na mieszkanie 150 tys i jaj facet wniósł tylko 30 to jej sie nie dziwię, że spisała intercyzę. Cóż to jak już pisano znajomość życia szczególnie, że coraz więcej rozwodów. Jak tu czytam to dużo osób pieprzy się po kątach :-)

Gość
Pffff, zaufanie zaufaniem, ostrożność ostrożnością. Parę lat później, brak motyli w brzuchu, on rzadko chce żona brzydnie, i po rozwodzie to, które wniosło mieszkanie, na ten przykład, zostaje bez niego. Czasy są jakie są, ludzie są jacy są. Przezorny zawsze ubezpieczony.