Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapyytajkaa

Czy Wasze dziecko miało kiedys bakterie w moczu??

Polecane posty

Gość zapyytajkaa

Jak to sie objawiało...

Gość oooooooooooooooooooooo
tak moje mialo moj syn mial stulejke i dwa razy mial bakterie w moczu pierwszy raz mial e coli przy oddawaniu moczy stekal jak przy kupie i mocz mial dziwny zapach druga bakterie zlapal po pobycie w szpitalu leczec wlasnie e coli tylko ta bakteri byla szpitalna buzo grozniejsza i niedawala zadnych objawow

Gość poddnossze

Gość objawy
bol przy oddawaniu moczu bole podbrzusza czeste oddawanie moczu intensywny zapach moczu mocz moze ale nie musi bys metny podwyzszona temp ciala

Gość mamawiki
Witam. moje dziecko 2 miesiące temu dostało wysypki na pupie-czerwone krostki które potem rozlały się i cała pupka wyglądała jak mega odparzenie ale to odparzeniem nie było. będąc na wizycie u lekarki w innej sprawie poruszyłam ten temat. obejrzała i powiedziała, że mogą być bakterie w moczu i dlatego tak się zrobiło. wykonałam badania moczu i okazało się, że jest bakteriuria, leukocyturia. dziecko troczę gorączkowało. na zmiany na skórze stosowałam Pimafucin-jest skuteczny. podawałam bactrim, furaginę, keflex a bakterie nadal więc dostałyśmy skierowanie do urologa dziecięcego a stamtad skierowanie na cystografię bo małej wyszła poszerzona jedna miedniczka nerkowa. cystografia za kilka dni i okaże się. jeżeli dziecko miewa często bakterie w moczu, należy wykonać szczególową diagnostykę w tym kierunku ponieważ, może dojść w późniejszym okresie nawet do niewydolności nerek. dodam, że bardzo ważne jest podmywanie wodą i mydłem dla dzieci po każdej zmianie pieluchy bo chusteczkami, nie można dostatecznie wyczyścić pupki-to jest tylko rozmazywanie a chusteczki to chemia i przecież jałowe też nie są. chusteczki powinny służyć tylko do oczyszczenia pupy z kupki a potem woda i mydło. oczywiście w podróży wody nie mamy więc wtedy jesteśmy skazani tylko na chusteczki. a bardzo często własnie bakterie z kału dostają się do cewki moczowej (zwłaszcza u dziewczynek gdyż cewka moczowa jest krótsza a więc krótsza droga) a stamtąd do pęcherza i tam bytują dlatego tak ważne jest dokładne podmywanie. Ogólnie walka z bakteriami w moczu to dłuuuuga walka.

Gość Mama wiki bardzo chciałabym na
wiązać jakiś kontakt z Tobą, mój mail dorfi20@tlen.pl