Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smukowaer

bo skromni ludzie mają pogrzeby we mgle..

Polecane posty

Gość smukowaer

Prawdziwa historia.. Byłam kiedyś na niezwykłym pogrzebie Niewidzialny orszak żałobny Nie widziałam łez sąsiada W ten dzień była najgęstsza mgła jaką kiedykolwiek widziałam Pocieszająca mgła..okryła cały orszak żałobny.. nie było widać gdzie się kończy...jak życie.. i gdzie się zaczyna..jak życie. Czy Bóg czasem ze wstydu nie rozlał tej mgły? a nie byłoby by Ci wstyd , gdy pozwalasz umrzeć niewinnej osobie... choć mógłbyś zapobiec, bo miałbyś taką siłę i moc..przenoszenia gór.. jak Bóg. Bóg jak zwykle milczał, a w tym dniu ze wstydu pochował wszelkie dzieło.."stworzenia".. za mgłą.. Przez chwilę zdawało mi się, że to...tylko koszmarny sen... lub zdawałam sobie wmawiać, że to wszystko jest dziełem mojej wyobraźni. Jego trumna zniknęła cicho we mgle...odszedł, rozpłynął się we mgle.. jak w tej scenie z Przeminęło z Wiatrem.. Krążą legendy , ze ten oto zmarły zażyczył sobie, na swoim pogrzebie tę mgłę,żeby nikt nie widział łez sąsiada... Był skromnym człowiekiem za życia to i po śmierci chciał odejść dyskretnie.. Nie chciał, aby ktokolwiek tego dnia widział..ile tak naprawdę osób przybyło na pogrzeb... Idąc w orszaku wydawało się, że są tylko 3 osoby ta przed Tobą i za Tobą..i Ty. Nie było widać początku ani końca orszaku.Nie dało to pożywki miejscowym"płaczkom",na plotki, ile to osób było, kto znany i sławny był...sprytnie to obmyślił. Wiem,tylko,że było naprawdę bardzo dużo ludzi,bo nic nie było widać, ale było słuchać..jakby tłumy ludzi.. Nie lubił zwracać na siebie uwagi..odszedł..też nie zwracając.na siebie uwagi.. Mgła jest taka tajemnicza Mgła zawsze myli zmysły człowieka i sprawia, że robisz sie senny i myślisz, że śnisz.. Przez cały pogrzeb miałam wrażenie, że to sen..dlatego potrafiłam zachować spokój.. Dopiero kiedy mgła opadał..wpadłam w szloch..zrozumiałam, że to nie był sen Ze umarł mój najlepszy przyjaciel,że odszedł we mgle, jakby chciał..oszczędzić nam tego widoku...płaczących ludzi..i świetnie mu sie udało, oszukać mnie na tą chwilę..bo ja naprawdę nie wiedziałam czy to sen czy nie.. Wyszła mu ta metafora z mgłą... Z życiem jest jak z jazdą we mgle.. Jadąc we mgle,nie widzisz dalej niż na metr..do przodu.. W życiu nie jesteś w stanie przewidzieć co się stanie w ciągu najbliższych 5 minut..wiesz co się dzieje.. tylko to co tu i teraz!! Nie wiemy, bo nie widzimy co jest dalej. Dzień po pogrzebie mgła opadła i po raz pierwszy zdałam sobie sprawę,że tak naprawdę mój przyjaciel odszedł na zawsze..

Gość wszyscy kiedys odejdziemy
nie wszyscy skromni odchodza we mgle

Gość kolezanki44
to smutne współczuję bardzo:(

Gość smukowaer
wiem, ze nie wszyscy, ale to trochę taka przenośnia, ale naprawdę odszedł we mgle:( kolezanki44 dzieki...:(no jest smutne, bo to bylo smutne

Gość majeczka27a
kazdy, z nas umrze, ale nie dopuszczamy tej mysli

Gość no dzisiaj była mgła

Gość mgła jest złowieszcza

Gość mgła jest złowieszcza
Bim-bom, bam-bim-bom Skąd wiedzieć wszystko, komu bije dzwon

Gość qwddewqdwqde
prawdziwą dojrzałośc człowieka poznac, po tym, ze potrafi zaakcpetowac to, ze jest smiertelny i nie udaje niesmiertelnego

Gość cascdd
on nie odszedł od Ciebie

Gość desfdff
smutna opowiesc o ile prawdziwa:(