Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kressseczka

Ciąża przy braniu pigułek????

Polecane posty

Gość kressseczka

Do tej pory brałam Microgynon 21, ale ponieważ mimo wszystko w pierwszych dniach okresu boli mnie brzuch zmieniałam tabletki teraz na Femoden, który brałam wcześniej. Od kilku tygodni mam skoki nastojów choć nigdy wcześniej przy pigułkach mi sie to nie zdarzało, jeść to mi sie bardzo chce już od kilku miesięcy, ale to pewnie z racji nadchodzącej zimy, choć ostatnio ciągnie mnie do pikantnych i kwaśnych potraw, w każdym razie zaczęłam uważać, że chyba coś jest nie tak, bo do tego boli mnie głowa, a w tym tygodniu doszły mdłości i rzadziej wymioty, choć nie jestem w stanie określić ich jako poranne bo w sumie to prawie ciągle mi niedobrze, jestem senna i zmęczona. Jem wszystko, rzadko zdarzają mi się wymioty więc typowe przypadłości kobiet w ciąży to chyba nie są. Po wzięciu ostatniej tabletki Microgynonu miałam odczekać na pojawienie sie okresu ( hmm tzn krwawienia z odstawienia) i zacząć Femoden, miało to nastapić w czwartek. Hmm no i niby sie zaczęło ale w ogóle mnie brzuch nie boli co jest dziwne, bo zawsze bolał, poza tym zaczął sie później niż zwykle i tak skąpo, ze nie wiedziałam czy to okres czy jego końcówka, bo to trochę śluzu brunatnego ( pewnie każda wie jak wygląda koniec okresu), po jednym dniu koniec i dziś znowu troszka, ale koloru czerwonego to prawie nie widzę.Piersi bolały przed okresem a teraz ledwie coś tam czuję, Femoden biorę, bo niby okres sie zaczął, ale się zastanawiam czy mogę być w ciąży? Akurat 3 tygodnie temu i tydzień temu mogłam zajść, bo prezerwatyw nie używamy i polegamy na tabletkach, ale teraz się chyba nad tym zastanowię. Poddałam się wczoraj wieczorem, zrobiłam test mimo okresu i wyszedł negatywnie więc raczej to nie może być ciąża,prawda? Cytologie zrobiłam i wyszła 1 więc idealnie, ale objawy mnie trochę zastanawiają mimo wszystko. Pierwszą tabletkę Femodenu z nowego opakowania wzięłam w czwartek wieczorem i nie wiem czy to przez to ten dziwny okres choć przy poprzedniej zmianie tabletek nic takiego mi sie nie zdarzało, a i raczej wcześniej nie miałam żadnych nudności itp. Zajście w ciąże mnie raczej nie przeraża, ale boje się, że branie tabletek może szkodzić ciąży więc poważnie sie martwię tym wszystkim. Prawdopodobnie przesadzam i z tego zastanawiania źle sie czuję, ale może komuś coś się podobnego zdarzyło. Najzabawniejsze, że wiem, że przy regularnym braniu pigułek i to o tej samej porze ciąża jest raczej nieprawdopodobna, ale zawsze jest jakieś ale. No i teraz proszę o opinię czy jednak mogę być w ciąży i czy zdarzyło się komuś zajście w ciążę przy pigułkach?

Gość jola87
to pewnie przez tą zmianę tab. i ilość hormonów w poszczególnych tab. i tak twój organizm odreagował na tą całą sytuację

Gość kressseczka
ale Miycrogynon ma w każdej tabletce taką sama ilosc hormonów, a ja od ok roku go biorę i nic sie nie działo, poza tym nowe tabletki zaczęłam brać dopiero 4 dni temu więc mój organizm dopiero teraz mógłby szaleć, a nie kiedy brałam poprzednie i to o stałej porze i bez zapominania:]

Gość kressseczka
ale Miycrogynon ma w każdej tabletce taką sama ilosc hormonów, a ja od ok roku go biorę i nic sie nie działo, poza tym nowe tabletki zaczęłam brać dopiero 4 dni temu więc mój organizm dopiero teraz mógłby szaleć, a nie kiedy brałam poprzednie i to o stałej porze i bez zapominania:]