Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xienka22

co trzeba miec jak sie wyprowadza z domu?

Polecane posty

Gość pfffffffffffffffffffffff
moje IQ też według siebie oceniłyście :D stosuj madchen swoje zasady również w stosunku do siebie, alfo i omego od widelców :D:D 🖐️

jakie zasady? nie masz nic do powiedzenia to uciekaj stad madralinsko ty sie ciesz ze ty nie mialas problemow o ile sie z domu wyprowadzilas..

ja nie rozumiem tego te stare babe ktote juz mieszkaja same sa takie madre i glupie, wyzywaja nas, itp ale zapomnialy jak to bylo kiedy one sie wyprowadzaly nie?:P ahh cholera tak mi sie chumor poprawil przez te staruchy:D a dusia to pewnie nick zmienila na inny pomaranczowy:P

Gość pfffffffffffffffffffffff
tłumoki jesteście wiecie ona przecież pyta o to, co ma zabrać z domu rodziców, nie o to co ma sobie później dokupić w ramach nabywania doświadczenia w samodzielności :D jak sobie zrobi listę rzeczy według waszych porad, to rodzie będą sobie od nowa kuchnię wyposażać :D tłumoki :D

O rany a te sie jeszcze kloca o te widelce... nie znudzilo wam sie ;), tajemnica czajnikow wciaz nie rozwiazana a autorka milczy...nie moze sie zdecydowac ktora czajnik zabrac hahahahah

tlumoki, no wyzwisko na poziomie:D no nawet jesli wyniesie pol kuchni to co cie to tak boli?:P przeciez jej rodzice pozwalaja:D i nie za twoje uzupelnia to wiec o co chodzi?:P ahh racja, tobie rodzice nic nie dali, jeszcze z domu ci walizy wyrzucili...

Gość pffffffffffffffffff...
Dobra przyznaje się ...jestem stara dupa i głupio mi bo mąż mnie bije i ogląda się za takimi jak ty madhen...młodymi w miniówach...a ja nie moge pokazywać moich żylastych kuciap ...;(

ja juz sie swojej przeprowazdki nie moge doczekac:D bylam z mama na zakupach kiedy kupowala talerze... boze 100 roznych talerzy do wyboru, tak samo szklanki czy miski:P in jak tu sobie fajny komplet dobrac?:P

Gość suberia 27
Moja historia : W domu miałam czwórkę młodszego rodzeństwa . Mieszkaliśmy w siedem osób na niecałych 60 m 2 . Było ciasno , biednie , ale czysto , zgodnie i wspaniale . Tata pracuje jako robotnik na budowie , mama w szpitalnej kuchni . Pieniedzy zawsze brakowało . Tato , choć człowiek najukochańszy pod słońce nie należał do wzorów zaradności . Pracując na resztkach " państwowej" firmy zarabiał słabo . Mama w szpitalu też . Słyszałaś kiedyś o głodnych dzieciach w Polsce ? Ja do nich miedzy 1995 a 2000 rokiem do nich należałam . Chodziłam do technikum gastronomicznego i często nie miałam za co kupić produktów na zajęcia . Mieszkanie dostałam równo w 21 roku życia . Po starszej ciotce , którą z własnej nieprzymuszonej woli opiekowałam się od 16 roku życia . Miała syna za granicą i kiedy wreszcie zlitował się ją odwiedzić i dowiedział się , że opiekuję sie jego matką , wykupił to mieszkanie na mnie . Kiedy ciotka zmarła dostałam 34 m2 własnego lokum . Szczyt marzeń ! Wreszcie , po raz pierwszy w życiu znajomi coś mi zazdrościli. . Wyszłam z domu jak stałam . Miałam 21 lat i swoje własne mieszkanie . Byłam nieprzyzwoicie bogata ! W mieszkaniu ciotki wszystko pamietało lata 50 u. wieku. Wszystko podlegało wymianie i remontu . Z wielka , fizyczna pomocą Taty dzisiaj jest to " Pałac" . Mój pałac .... Od rodziców nigdy nie wzięłam złotówki . Jeszcze sama pomagam bracią . Dzięki pieniadzą z tej " wstretnej Uni Europejskiej " mam swoja stołówkę , mam samochód i mam z czego spłacać kredyty.. Najważniejsze , że nie jestem już głodna , Pisać dalej...... kogo to moze obchodzić... Dlatego tak idiotycznie zwalczam takie jak te - autorki topiku - postawy i im podobne. Jest to osoba nie przygotowana do życia .

no wlasnie o to chodzi ze chcialabym miec wszystkie:):P takie fajne kolorowe byly:P a jesli chodzi o ceny to juz nie jest tak kolorowo, ja sie nie dziwie ze wiekszosc osob zabiera cos z domu bo samo wyposazenie domu (chodzi o takie najpotrzebniejsze rzeczy) to na pewno z 1500zl jak nie wiecej:(

subieria rozni sa ludzie i rozne sytuacje czemu ty ja obwiniasz za swoja sytuacje?? wiesz, mozezs miec pretensje do rodzicow, a wiesz dlaczego? dlatego ze moja sytuacja jak bylam mala wygladala podobnie, mama latala do opieki spolecznej zeby dali mi i siostrze darmowe obiady w szkole bo w domu cieniuuutko.... ale rodzice stawali na glowie zebysmy mieli cos zjesc, zeby ciuchy i zabawki byly... ja teraz mieszkam w 4 osoby na 2 pokojach... to nie jest malo ale nie wystarcza... ale zyc trzeba i nie mozna o tym myslec caly czas!! wkurzylas mnie i to bardzo! bo jesli ta dziewczyna ma takich rodzicow ktorzy chca jej cos dac z domu, i nawet jesli maja 2 czajniki i maja dylemat ktory maja jej dac - to jest ich zycie anie twoje i tego nie krytykuj!! kazdy zapewne w zyciu mial cienkie lata, wiec nie pisz ze ty tylko taka jestes poszkodowana!

poza tym, chyba ciezej nie moze byc skoro my, male dzieci caly czas jadlysmy mleko z platkami owsianymi a rodzice chleb ze smalcem albo cebula... super co?

Gość lkuglfgljy
szczoteczka do zębów.

ja nie wiem czy subiera bierze na litosc i ze trzeba jej przyznac racje ja mialam gorzej, jestem pewna ze o wiele gorzej, ale nie zale sie na prawo i lewo:/ jak ja nienawidze takicj ludzi typu - popatrz na mnie jaka ja biedna jestem 😠:/ a jesli autorka ma mozliwosc zabrania rzeczy to czemu nie?:)

Gość suberia 27
Dziewczyno ! Ja jestem szczęśliwa i nikogo nie obwiniam !!!!!!! Nawet pusty żołądek w szczęśliwej , radosnej rodzinie bez nałogów i przemocy moze być radosny. Może z tym głodem trochę przesadziłam , bo zawsze rano przynajmniej ten makaron z mlekiem był ( gorzej z kanapkami ). To nie jest obwinianie ! Nie w tych kategoriach myslenie ! To jest uświadamianie " malowanym lalą " ich pustki umysłowej . Pasożytniczy , niesamodzielny , całkowicie odrealniony stosunek do życia . Takie " Barbi " jak sie rzuca na głęboką wodę ( a samodzielne zycie czymś takim jest ) to zawsze się utopia . Chyba , że złapia dzianego faceta ! Tyle , że wtedy zostaja tepymi kurami domowymi . Zmień sposób myslenia i spróbuj dojrzeć ile głupoty jest w temacie topiku !

subieria dlaczego od razu nazwalas ja barbie? o co chodzi? masz jakis zal czy co bo nie rozumiem:o u mnie tez juz jest lepiej, o wiele lepiej niz bylo, i rodzice mi pomoga, bez wzgledu na to czy jestem barbie czy nie:/

Gość a_dusia
suberia 27 - nie ma sensu więcej tu pisać, ponieważ większość wypowiadających się w tym temacie to.....rycerze a może rycerki? :O

Gość suberia 27
Dziewczyny , kobiety ! Myśleć do cholery ! Myśleć ! Moje życie nie tylko było wspaniałe ( bo życie w wielodzietnej Rodzinie jest zawsze wspanialsze ) , ale było też Uniwersytetem Życia . Walczę z idiotyzmami i płaczacymi kobietami . Ich niezaradnościa , a nie skarżę się ! To co napisałam było tylko pewna odpowiedzia na ten stek bzdur co wypisujecie , broniąc te gąski co to wodę na herbatę przypalą...

Gość suberia 27
A z innej beczki... W Polsce bezrobocie , a trudno o dobrą uśmiechniętą kelnerkę do pracy . Dostaje 1300 netto , wyżywienie i półtorej godziny ciężkiej pracy w czasie przerwy obiadowej . Reszta to luz . Bez alkoholu , pijaków itd... Tej robotnik śmierdzi , inna ciągle zamyślona i nie można im przetłumaczyć , że robotnicy w mojej stołówce to Pany , a nie te sieroty w garniturach . Jak się trafi biurokrata to biegnie i potrafi sie uśmiechać , jak przyjdzie robotnik to ledwo idzie z miną wisielca . Kompletnie nie przygotowane do życia . Uczyć sie nie chciało , a teraz wymagania na miarę prezesów . Żal patrzeć na te życiowe kaleki.

Gość nata 25
Brawo suberia ! Należało się trochę kubła zimnej wody na te pannice z małego "p" ! I tak jest . Jak się wyprowadzamy z domu to najlepszy jest olej w głowie i chęć do ciężkiej pracy . Biznes plan na życie . A tak to mamusie w słoiczkach bedą zupki wozić ...( znam takie..barbii-- dobrze porównane )

Gość dyrdymał
żelazko (!), czajnik, sprzęty do sprzątania domu, odkurzacz (???), suszarke na pranie (:P),

Gość dyrdymał
proszek do prania, książeczkę zdrowia, dowód osobisty, pościel, koc (lol), telefon (stacjonarny)...

Gość dyrdymał
a i nie zapomnij jeszcze wynieść pół lodówki,ja tak zawsze robie jak odwiedzam starych

Gość Lolo ................
Koniecznie prezerwatywy . No i coś z ojca barku by sie przydało.