Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaWiki

Moja córeczka budzi się i nie chce spać.

Polecane posty

Gość mamaWiki

Do tej pory było tak, że córka zasypiała około 20-22 i spała tak do 6-7. Potem w ciągu dnia spała po obiedzie przez 2 h. Nie miałam z nią większych problemów, ale teraz coraz trudniej z nią wytrzymać. Śpi 2 h w ciągu dnia, zasypia w nocy o 20 i potrafi obudzić się o północy i nie spać do samego rana. Nie pomagają metody Superniani. Po prostu budzi się, chce jeść, pić, a potem bawi się. Jak odnoszę ją do łóżka, kładę, to i tak nie zasypia. Ja wychodzę, ona wstaje i idzie za mną. Postanowiłam nie kłaść jej w ciągu dnia, w nocy ładnie zasypia i przesypia całą noc, ale w ciągu dnia jest nie do wytrzymania. Marudzi, płacze, sama się pokłada. Kiedy mnie nie było, mąż w końcu nie wytrzymał i ją położył, ale wtedy znowu nie chciała mi spać w nocy. Ostatnio mąż szedł na 4 do pracy, zrobiła nam pobudkę o 3 i już nie zasnęła. Musiałam wziąć się za pranie, bo słaniałam się na nogach i zasypiałam na stojąco. Co jest z nią nie tak? Córka ma ma 19 m-cy.

witam przez ostatnie dni mam ten sam problem z moim rocznym synkiem. Dzisiaj jestem tak wyczerpana, ze oczy mam na zapałki, ostatnio w ogóle nie chce spać w dzień, chodzi spać ok22 i w nocy też sie budzi, gada do siebie, śmieje się, a czasami krzyczy i piszczy najgłośniej jak potrafi.spimy w jednym pokoju i aż mi głowa od tego pęka. W książce jężyk dwulatka przeczytałam, że dzieci tak mają w okresie intensywnego wzrostu i to po jakimś czasie mija. Dzisiaj obdziłam rano małego, mam nadzieje, że to coś pomoże i prześpi noc. Dodam jeszcze, że mały od początku przesypiał noce.

a jeszcze jedno. kiedyś było tak, że mały wstawał ok 8 o 12-13 miał drzemke 2-3 godz i o 20 szedł spać. ale od miesiąca wszystko się rozregulowało.

Gość mamaWiki
dziękuję za odpowiedź. Nie dawno męczyłam się z ząbkowaniem i myślałam, że jak to przejdzie, to chociaż się wyśpię, ale tak nie jest.:(

u nas prawie zawsze było jak w zegareczku... ja teraz małego położyłam spać, cudem zasnął. jutro też go wcześniej obudze, zobaczymy czy to coś da. A Ty jak z tym walczysz?

Gość mamaWiki
Po prostu nie kładę jej spać w ciągu dnia. Jest marudna, ale staram się czymś ją zająć, częściej wychodzimy na dwór. Po obiedzie sama się kładzie, ale zazwyczaj włączam wtedy telewizor, żeby mi nie zasnęła, albo wspólnie bawimy się klockami. Nie jest łatwo.:(

wiem jak to jest, mój mały też jak chce spać chodzi i się obija wszędzie, ciągle sie wywraca, uderza :( od kiedy córcia budzi się w nocy?

Gość mamaWiki
Tak od kilku tygodni.