Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elenasss

Czy palci sie lekarzowi?

Polecane posty

Mam pytanko, chodze do prywatnego lekarza, czy powinien on odebrac moj porod? Jezeli tak czy placi sie za taka usluge dodakowo? Jak miałyscie? Wiem ze pracuje w szpitalu, takze nie bylo by problemu, ale jak jest z platnoscia? Jak sie go zapyatc? Dziekuje za odp.

Gość ulepek88888
Mój lekarz, który prowadziła moją ciąże - pracuje w szpitalu i iczywiście umawiał się ze mną jak miał dyżur - a to na ktg chodziłam a później umówiliśmy się,że wywoła mi poród,bo było po terminie- oczywiście on był przy porodzie, szył mnie i w ogóle byłam bardzo zadowolona,że tak się mną zajął.Potem oczywiście dałam mu pare złotych jak byłam na zdjęciu szwów.A stałej ceny to nie ma ile uważasz i na ilę cię stać to dajesz.Pozdrawiam;-)

Gość ulepek88888
Dałam mu 500 złotych, bo na tyle mogłam sobie pozwolić.

Gość aniulekkkk1478
jak jestesmy przy tym temacie ile kosztuje cesarka na zyczenie???

Gość ulepek88888
U mnie wszpitalu 700 złotych, w innych słyszałam,że drożej.Nawet do 1500 sięgają ceny.

Gość aniulekkkk1478
to komu sie placi za cc??? lekarzowi chyba a nie szpitalowi? jak to w koncu jest?

Gość ulepek88888
Nie wiem nie miałam robionej na życzenie ani w ogóle, ale znajoma panicznie bała się porodu - zapłaciła lekarzowi prowadzącemu chyba z 1000 złotych i umówił się z nia na cesarke i w ogóle nie czekali na skurcze. Wiem i rozumiem kobiety,które boją sie rodzic sn i wybierają cc na zyczenie - moim zdaniem każdy powinien mieć wybór i tyle ani nie potępiam osób,które wybierają cc na życzenie - mają możliwość to korzystają.

Gość ulepek88888
Po porodzie jak już zciągneli mi szwy to go dorwałam na korytarzu i wcisnełam kopertę.

tak ale ja chce mu powiedziec ze chce go przy porodzie i aby on mi zrobil cc na zyczenie to powinnam z nim porozmawiac na wizycie ile i co zeby nie bylo nieporozumien?

Gość ulepek88888
Przepraszam,że pytam ale czemu chcesz cc na życzenie????Nie szkoda ci się pociąć przecież to operacja.Oczywiście jeśli bardzo się boisz nie potępiam cię - a nie lepiej jest ci załatwić zaświadczenie o jakimś przeciwskazaniu do sn - przecież zawsze coś można wymyslić jak ma się znajomego lekarza to wystawi bez problemu i mniej zapłacisz.Wtedy nie wnikają idziesz na cc od razu.W prywatnych nie ma problemu ale to duże koszty nawet do 4000 tyś w państwowym musisz mieć super lekarza żeby ci zrobił cc na życzenie - ale możesz z nim zagadac choc powiem ci,że każdy będzie cie namawiał na sn.Moja siostra traz jest w ciązy i z lekarzem ginem nie załatwia tylko z innym,że niby ma wadę miednicy i bedzie miała cc.

Gość ulepek88888
Ona nie da sie przekonać przeszła traume przy pierwszym porodzie i nikt ją już nie na mówi na sn.

chce sie dogadac z nim wole zaplacic i zeby zostalo zrobione to porzadnie, jak zalatwie zaswiadczenie od innego, to i owszem zrobi mi cc ale inny lekarz ktory wogole mnie nie zna, powiedzmy szczerze tamten bedzie wiedzial ze chce to i tamto za to zostanie zaplacone i napewno zrobi to dsobrze niz inny lekarz ktory widzi mnie pierwszy raz! Nie jest tak?

Gość ulepek88888
No tak ja bym u byle jakiego nie chciała.To twoja pierwsza ciąża????

Gość 55555
Ja chodziłam prywatnie ale poród był darmowy :) Lekarz okazał się bardzo bardzo ok,więc mąż po kilku dniach dał mu koniaka.Jak był wypisać opiekę.

Gość 55555
Jeszcze jedno. Moja znajoma tez do niego chodziła i przed porodem dała mu 500 zł.Po porównaniu jego zachowania podczas porodów (mój i jej) był taki sam.Więc chyba nie ma sensu pakować kasy .....

a każdy lekarz ma inną metodę cięcia? czy jak? nie wiem o co chodzi... jak masz mieć cc to chyba egal kto je będzie robić i po co płacić?

Gość Niedługo mamuśka
elenasss:) ja zalatwilam sobie casarke w szpitalu- dalam w lape lekarzowi 1500zł tyle ponoc sie daje i powiedzial, ze mi ja wykona jak zaczna sie skurcze. Cala ciaze chodzilam do niego prywatnie. Po prostu zagadalam z nim i sie udalo:)

Ja do swojego gina chodziłam prywatnie przez całą ciążę, od 8 tygodnia (pracuje też w szpitalu) i nie miałam już zamiaru nic dopłacać z racji \"obsługi\" przy porodzie.Lekarz spisał się wzorowo, zaglądał do mnie w nocy na salę kiedy ze skurczami oczekiwałam na poród, zagadywał, zabawiał. Był przy porodzie, potem też dowiadywał się co u mnie. Przed wypisem mąż kupił mu flaszkę Johnny Walkera i bombonierkę a on i tak nie bardzo chciał wziąć.

Gość samcia
to chyba zalezy od gina moj jest bardzo rozchwytywany i mimo ze chodzilam do niego prywatnie to nie umowil sie ze mna na rodzenie, porod chwycil mnie przez terminem - 3 tyg i przy porodzie byl zupelnie kto inny wczesniej robil mi aluzje co do platnej cc na zyczenie, ale nie byulam zainteresowana, bo chcialam rodzic sn za wszelka cene

maja 1980 ja tez do niego chodze od poczatku, ale wiem od kolezanki ze jak pytala sie go czy przyjdzie na porod to powiedzial ze tak ale nie dala mu nic pod stol i nie przyszedl, takze mi sie raczej nie upiecze za friko..... Co do dziewczyny co napisala ze po co placic jak kazdy moze zrobic cc- nie o to chodzi, jasne kazdy Ci zrobi ale sa lekarze i LEKARZE dlatego bedzie pewniej dac pare groszy a wiedziec ze zostanie to dobrze zrobione:)