Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oeoeoeoeoe

A ja naprawdę zamierzam pierwszy seks w życiu uprawiać bez prezerwatywy

Polecane posty

Gość oeoeoeoeoe

Zwłaszcza pierwszy. Bo pierwszy jest moim zdaniem ważny. Powiecie pewnie, że to nieodpowiedzialne. Zgoda, gdyby z dziewczyną, którą bym krótko znał. Ale zamierzam to zrobić z kimś kogo będe pewien. Niby czemu potem już można bez prezerwatywy a za pierwszym razem nie? Trzeba się poznać i mieć już do siebie zaufanie tak, musi minąć dużo czasu tak? No to ja poczekam dużo czasu przed pierwszym seksem i co wy na to? Nie chcę pierwszego seksu w życiu przeżyć tak na pół, tak powierzchownie, tak wulgarnie czyli w prezerwatrywie.

Gość oeoeoeoeoe
Są przecież chyba inne metody antykoncepcji, no nie? Czasem jak czytam tego co piszecie, to wydaje mi się, że znacie i używanie tylko jednej metody antykoncepcji, czyli prezerwatywę. A mi prezerwatywa kojarfzy się z jakimiś przelotnymi związkami, znajomościami na jedną noc. Chyba stałe pary nie używają co noc prezerwatywy? Z tego, co słyszałem od znajomych to nie. Tylko ci, którzy co noc mają nowego partnera, żeby się nie zarazić czymś. Wg mnie lepiej wcale nie uprawiać seksu niż w prezerwatywie. Nie lubię spłycać czegoś pięknego.

tylko zebys potem tu nie płakał ze laska złapała cie na dziecko bo juz tu takich kilku sie znalałzo co sadziło ze sex w prezerwatywie to lizanie lizaka przez szybe zeby nie było ze nie ostrzegałam

Gość dirty Wiesław
bo dziewczyna jak bierze pigulki to nie ma zmniejszonych doznan a jak facet zalozy gumkę to ma. Czesto nawet ma wtedy problemy z erekcja.

to o wieku 29 lat to byl podszyw czemu zrzucam na kobietę? muszę przyznać, że nie chciałbym tego robić ale nie ma za bardzo wyboru. Tak się składa, że specyfika jedynego dostępnego środka antykoncepcyjnego dla mężczyzn....spłyca seks... a z tym dzieckiem hmmm powiedzcie mi, czy na prawdę większość ludzi w Polsce uprawia seks w prezerwatywie????

pytam was, wszyscy uprawiacie seks w prezerwatywie? to czemu pigułke antykoncepcyjną nazywa się wilką rewolucją, nikt jej nie używa?

prawiczkiem jestem ale nie prawie 30 letnim , i co z tego ze jestem prawiczkiem? to chyba jasen, ze jak nie uprawialem jeszcze seksu to jestem prawiczkiem

a wiesz o skutkach ubocznych które moga wywołac tabletki za kilka lat ?? o tym to juz nie jeden nie pomysli wazne zeby teraz było dobrze a probowałes to robic w gumce, że tłumaczysz sie ze to spłyca sex bo ja uwazam ze nie masz na ten temat pojecia facet który naprawde kocha swoaja kobiete i dba o nia i jej zdrowie załozy gume i nie bedzie wymyslał ze to nie te same wrazenia no chyba ze jest uczulony na lateks to juz inna sprawa a skad wiesz ze twoja dziweczyna bedzie mogła zazywaz tabletki ??

wiem, że pigułki antykoncepcyjne mogą powodować szkody i w ogóle jak o tym pomyślę, to dochodze do wniosku, że wbrew temu wszysktiemu co się mówi o seksie, jaki to on wspaniały to tak naprawde same z nim problemy i w zasadzie nie ma dobrego wyjścia trzecim wyjściem są tzw metody naturalne ale tu to znowu bardzo łatwo o dziecko jesteś dziewczyną i dziewczynie chyba nie robi takiej różnicy seks w prezerwatywie a facetowi z tego co wiem , robi to dużą różnicę i mogę sobię to wyobrazić

nijak nie jestem w stanie zrozumieć męskiej fobii prezerwatywowej... a to że lizanie cukierka przez papierek, a to że wulgarnie, a to że zmniejsza doznania... nie wiem czy jestem jakiś inny, ale jak dla mnie to prezerwatywa nic nie zmienia, doznania mam takie same, zakładanie jest fajną zabawą dla obojga, nie widzę w prezerwatywie nic złego. czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego macie takie podejście?? skąd się bierze to że są faceci którzy wolą ryzykować niechcianą ciążę, psuć sobie zabawę stosunkiem przerywanym, ryzykować zarażenie grożną chorobą tylko dlatego żeby nie założyć prezerwatywy... nie rozumiem...

wiesz ja ci powiem ze mi to tez robi róznice ale nie zaraz taka zeby nie moc czerpac radości z sexu i mojemu meżczyznie tez to nie przeszladza i wiem ze mnie nie oszukuje w tej kwestii bo to on w naszym zwiazku podją sie tego ze bedzie dbał o nasze bezpieczenstwo a tobie radze sprobowaz z guma a nie słuchac durnych kolegów bo znajac zycie to sie od nich dowiedziałes

Gość znam się na wielu rzeczach
Dla mnie tabletki były jedynym rozwiązaniem - i nie naciskał mój mężczyzna - mam alergię na lateks :/ i tylko dlatego stosujemy tą metodę - ale nie jest różowo - tabletki zmniejszają libido, jest sucho tam w środku i niestety ale co jakiś czas muszę sprawdzać czy mam nadal wątrobę... co dla mnie stanowi osobisty koszmar (nie cierpię igieł), mamy świadomość tego że muszę się często badać i On sam ciągnie mnie do ginekologa, by sprawdzić czy wszystko w porządku! A pierwszy raz i każdy kolejny są niesamowite nie dlatego, że bez prezerwatywy e.t.c. ale raczej dlatego, że jest oddawaniem siebie drugiej osobie :) i choć różnica jest - to chyba bardziej chodzi w tym o uczucia niż czysto mechaniczną przyjemność...

o rany teraz znów pigulki są złe?? ludzie przecież równoważą hormonalnie, niwelując huśtawki nastrojów, poprawiają cerę, dawki hornomów są tak znikome, że dobrze dobrane są obojętne dla zdrowia. Zyjemy w czasach kiedy normą są pigułki III generacji, powikłania były w latach 70 kiedy dawki hormonów były końskie, ale nie teraz. Skąd czerpiecie wiedzę medyczną?? Z Radia Maryja??

oj bys sie zdziwił bo ja nie moge brac pigułek bo puchne po nich i mam takie silne bóle głowy ze nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac wyprobowałam wiele pod kontrola lekarza i sam on powiedział ze niestety taki mam organizm i tyle i niech nikt mi tu kitu nie wciska ze one sa take super wiec teraz zostały nam tylko gumy a tym co jak narazie nie maja skutków ubocznych to zycze zeby i za 20 lat ich nie miały

a skad czerpie wiedze medyczna jestem pielegniarka :) i wyobraz sobie miałam taki przedmiot jak farmakologia i wiem co nieco

ciekawski facecik czyli jednak Ty nie krytykujesz pigułek? to dobrze, choć nie rozumiesz też, czemu można nie chcieć w prezerwatywie. W prezerwatywie nie ma kontaktu. A skoro nie ma, to równie dobrze można uprawiać seks np przez jakieś urządzenie stymulujące, które może kiedyś wymyślą i będzie można uprawiać seks przez internet. Ale ja tego nie chcę. czipsik Nie naopowiadali mi koledzy. Z nikim z kolegów o tym nie rozmawiałem. Po prostu samemu łątwo mi to sobie wyobrazić. A poza tym to wyobraż sobie, że to zdanie o lizaniu przez papierek słyszałęm w rozmowie moich dwóch koleżanek. I tez wypowiadały się krytycznie o prezerwatywie. Poza tym pytam: Czemu tyle słyszy się o tym, że dziewczyny chodzą do ginekologów po tabletki, skoro wszscy w Polsce używają tylko prezerwatyw?

czipsik No to już rozumiem, czemu tak krytykujesz tabletki. Ale poza Tobą jest miliony dziewczyn, które stosują tabletki.

Gość pimpmpum
o rany teraz znów pigulki są złe?? ludzie przecież równoważą hormonalnie, niwelując huśtawki nastrojów, poprawiają cerę, dawki hornomów są tak znikome, że dobrze dobrane są obojętne dla zdrowia. Zyjemy w czasach kiedy normą są pigułki III generacji, powikłania były w latach 70 kiedy dawki hormonów były końskie, ale nie teraz. Skąd czerpiecie wiedzę medyczną?? Z Radia Maryja?? Rzeczy nie są takimi, jakimi się wydają. Nie są też inne. Budda ten cytat tez jest dobry, zgadzam się z Atyllą: Zbrodnia w obronie ludzkości jest w pełni uzasadniona. Atylla wódz Hunów

a ja ci powiem tak ze ja nie wiem czemu wszyscy lataja moze lubia brac tabletki bo to jest wygodne nie zaprzeczam ale nie maja swiadomosci o tym co je moze czekac nie mówei ze musi ale moze zawsze ryzyko skutków ubocznych istnieje a tobie naprawde radze spróbuj sam a potem sie wypowiedz a nie słuchasz kolezanek a i jeszcze jedna gumka nie tylko chroni przed ciaza ale chorobami przenoszonymi droga płuciowa

ja wcale nie krytykuje bo gdyby mmogła sama bym sie przezuciła na nie chcetnie ale ze względów zdrowotnych nie moge niestety tylko chce ci pokazac ze sa jeszcze inne mozliwosci i nie sa takie złe jak myslisz i sex moze byc równie dobry

Gość pimpmpum
wątroba jes jednym z najważniejszych organów, ma służyc jak najdłużej wiec rację ma czipsik, nie wiadomo co z nią będzie za 20 lat, poza tym czytałam, że niektóre kobiety po tabletkach nabawiły się arytmii serca, a ztym życie to jeden wielki dyskomfort i lęk :-O

czipsik Wiem, że chroni przed chrobami ale o tym mówiłem już na samym poczatku. Ja zdecydowanie wolę jakość niż ilość. Więc zanim zacznę uprawiać seks z jakąs dziewczyna to zamierzam z nią długo być. W ogóle chcę być w związku w którym panuje obustronne zaufanie

tylko wiesz nigdy nie mozna byc nikogo pewnym na 100% oczywiscie ja ci zycze zebys trafił na osobe która bedzie taka jak sobie marzysz

jeśli chodzi o pigułki libido spada, przynajmniej u mnie, poza tym te bóle głowy... Ja mam lepsze doznania bez gumki i dla mnie to jest różnica. Każdy musi wybrać idealną metode dla siebie na to nie ma reguł. Ale nie wolno obciążać wszystkim kobiet bo wam jest tak wygodnie.

Spróbuję pewnie i prezerwatywy choć wątpię żebym się do niej przekonał. A na sam koniec powiem jedno. Z tego co słysze to pośród moich znajomych prawie kazdy kto jest w długim stałym związku nie uzywa prezerwatyw tylko tabletki. Prezerwatyw używają ci, którzy uprawiają seks z dziewczyna, której imienia nawet nie znają na dyskotece.

no to masz super opinie :/ ja jestem w stałym zwiazku od prawie 3 lat i od ok 2 uzywam tylko gumek no ale ok twoje poglady kazdy ma prawo miec własne :)