Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość omggggggggggggg

prezerwatywa została we mnie!!

Polecane posty

Gość omggggggggggggg

.. szybko ją wyciagnełam, nie było wytrysku. Chyba nic nie dostało się do środka.. jak myślicie? był to 20 d.c, cykle mam nieregularne ostatni wynosił 30 dni a przedostatni 35.. a wczesniejsze 39,40. Jest możliwość że wpadłam?

Gość wytlumacz bo nie rozumiem
jak nie bylo wytrysku to co moglo wyleciec?

Gość omggggggggggggg
ten płyn co wydzielany jest przed wytryskiem

Gość szajn
a to numer;) nieeee,małe szanse:P

Gość jola87
prezerwatywa skuteczność 86% Może pęknąć, choć gdy jest dobrej jakości i nieprzeterminowana, zdarza się to niezwykle rzadko. Po pierwsze więc, kupujcie prezerwatywy w pewnym miejscu: w aptece, a nie na bazarze. Te kiepskiej jakości oraz "zabawkowe" mogą mieć w gumie mikropory! Najczęściej jednak przyczyną antykoncepcyjnego niepowodzenia są błędy w stosowaniu gumki: partner zbyt późno wycofuje członek z pochwy. Gdy prącie zwiotczeje, prezerwatywa zsuwa się, a część nasienia przedostaje się do pochwy. Wielu młodych ludzi gubi też wiara, że do zapłodnienia może dojść tylko w wyniku wytrysku nasienia. Prezerwatywę zakładają więc (jeśli zdążą) pod koniec zbliżenia, nie biorąc pod uwagę faktu, że i wcześniej z członka może wydostać się niewielka ilość nasienia (ale wystarczająca do zapłodnienia). Wybierając tę metodę antykoncepcji, warto stosować kondomy nasączone środkami plemnikobójczymi lub używać ich razem z kremem plemnikobójczym. Wtedy, nawet gdy prezerwatywa się zsunie lub pęknie, plemniki mają kolejną barierę do pokonania.

Gość jola87
Najpopularniejsza i zwykle pierwsza metoda antykoncepcji stosowana przez młodych ludzi to prezerwatywa. Jest ona łatwo dostępna, można ją kupić w sklepie, kiosku, aptece. Bez recepty, bez konieczności wizyty u lekarza. Właściwie stosowana jest skuteczna i ma jeszcze dodatkową zaletę: chroni przed chorobami przenoszonymi drogą płciową. A przecież wirusem HIV, rzeżączką lub wirusowym zapaleniem wątroby można zarazić się także podczas pierwszego w życiu stosunku płciowego. Kiedy się nie sprawdza: Użycie prezerwatywy wymaga umiejętności, więc ta metoda może zawieść podczas pierwszego razu. Zwłaszcza gdy odbywa się on z niedoświadczonym rówieśnikiem. Bywa, że prezerwatywa pęka albo zsuwa się, a wtedy jej skuteczność spada do zera. Nie mogą jej stosować osoby uczulone na lateks.

Gość omggggggggggggg
ona nie zsuneła się :P tylko ja energiczei zeszlam z niego i ta prezerwatywa została ale członek nie :D rozumiesz "jola87" ?:)

hehe kiedys tez mialam taki przypadek z prezerwatywa ze zostala we mnie keidy to mój musial mi go wyciagac... ale tedy bylo duzo strachu fiuu ale nic sie nie stalo.. pozdro

Gość omggggggggggggg
heh czyli mogę spać spokojnie ?:P