Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alkoholik anonimowy

Cz ktos mi zechce pomoc?Czuje ze jestem juz alkoholikiem

Polecane posty

Gość alkoholik anonimowy

Czesc.Mam 24 lata.Zaczalem pic alkohol sporadycznie w wieku 16 lat.Uczylem sie dobrze,poszedlem na studia jednak juz pierwszy rok zawalilem z powodu picia.Teraz mam 24 lata i czuje sie ALKOHOLIKIEM.Nie ma dnia abym przynajmniej nie wypil 4 piw a o weekendzie to juz nie mowie zawsze w sobote i niedziele musze sie zalac.Na brak pieniedzy nie narzekam bo z rodzicami prowadze firme budowlana.Ale co z tego mam?Nic!Nie mam dziewczyny bo boje sie zwiazac ze wzgledu na moje sklonnosci do alkoholu bylyby chyba z tego powodu same problemu.A tak potrzebuje milosci,do kogos sie przytulic.Zostalem sam z moim problemem i nie wiem co dalej robic.Prosze o jakas rade.

Gość ndjavdfklv
idź na spotkanie AA

Gość A A chyba pozostaje

Gość lalalalala..
No niestety chłopie ale masz problem alkoholowy. Proponuję, idź to przychodni leczenia uzależnień. W kazdym większym mieście jest. I powiem ci - bo miałam taki problem w domu - że działają bardzo sprawnie. Oczywiście to jest państwowa placówka, więc wszystko za darmo. Ale będziesz miał tam pomoc psychologia, terapię. Są też obozy, wyjazdy i tak dalej.

Żadne AA :o. Tam tylko wodę z mózgu zrobią. Wystarczy iść do psychologa, kumpel był na takiej terapi i nie pije od 2 lat :classic_cool:. Czyli musi to działać.

Gość jeden znajomy wyszedl z tego
własnie chyba dzięki AA, tzn na pewno chodził na spotkania, ale nie jestem pewna, czy coś jeszcze robił z tym problemem... jesteś jeszcze bardzo młody, dobze, ze widzisz problem tak wczesnie, skoro ie akceptujesz siebie takiego to już pierwszy krok, zeby to zmienić, uda się! chociaż na pewno nie jest to łatwe...

brawo, pierwszy dobry krok to przyznanie sie przed samym soba, ze jestes alkoholikiem-jestem chory-potrzebuje pomocy. zwroc sie o pomoc do psychiatry, psychologa, postaw przed soba wymagania i cele jakie chcesz osiagnac........to tak na poczatek jestes mlody, dasz rade jesli bedziesz chcial, powodzenia

Gość alkoholik anonimowy
Dzieki za pomoc.W tym tygodniu ide sie zglosic do poradni AA.Musze sie wkoncu wziasc za siebie.Ze strony rodzicow nie mam zadnego wsparcia,jestem skazany tylko na siebie.

Gość jeden znajomy wyszedl z tego
wyobarażaj sobie jak najczesciej siebie i swoj styl zycia jaki chcialbys zeby byl.... postaraj sie poczuc jak by to bylo gdybys nie pil, mozliwe ze pomoze

Gość a po co masz sie rozstawać
z alkoholem?????Przejrzyj na oczy!!! Picie jest super.Swiat bez alkoholu jest zbyt szary i ponury.Napawde:)

Gość a po co masz sie rozstawać
z alkoholem?????Przejrzyj na oczy!!! Picie jest super.Swiat bez alkoholu jest zbyt szary i ponury.Napawde:)