Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaona

adhd u 6 m dziecka - czy to mozliwe by juz rozpoznac??

Polecane posty

Gość zmartwionaona

martwie sie ze moj syn bedzie mial/ ma adhd oto powody: - nie potrafi zasnac, rzuca glowka na lewo i prawo - caly czas marudzi, po 10 min zabawy na macie zaczyna sie denerwowac - nie umie sam zasnac musi byc bujany w wozku - kiedy nie jest nszony na rekach placze - dostaje histerii jesli z predkoscia swiatla nie zareaguje sie na jego jeki - bardzo szybko sie denerwuje jesli czegos nie dostanie, jesli cos mu sie nie miesci do buzi - usypianie trwa ok 1,5 godz

Gość bbbbbbbb11
czyli po prostu półroczniak jakich wiele:D

Twój synek jest normalnym ,zdrowym niemowlakiem :) Wszystko napewno jest w normie. Nie mozna oczekiwać że taki maluch będzie skupiony godzine na zabawie.A co do noszenia na rękach i bujaniu moze to drastycznie brzmi ale jak najszybciej oduczyć!! nie bedzie to łatwe,ale się takim sposobem zacharujesz.Wiem co mówie bo sama przechodziłąm przez piekjłą noszenia i bujania.

Adhd może byc rozpoznane u dzieci w wieku szkolnym, Twój synek jest, jak już to zostało powiedziane - NORMALNY! Dzieci łatwo przyzwyczajają się do \"dobrego\" - noszenia, bujania... Mój jest taki sam :O ale pół roku to dobry wiek, żeby zaczać małego przyzwyczajać do nnego porządku. Sama musisz zaobserwować, co pomaga, nie ma na to gotowych recept... U nas zamiast noszenia na rękach przed zaśnięciem wprowadziłam klepanie po tyłku na leżąco w łóżeczku... Trochę to trwało, zanim się przyzwyczaił, ale się udało... Bujanie w wózku - przestało być potrzebne, jak zaczął siedzieć podczas spacerów... Choć pewnie wydaje Ci się, że to się nigdy nie skończy, możesz być pewna, że przy odrobinie konsekwencji za kilka tygodnie będziesz mieć spokojne dziecko :) Polecam książkę \"język niemowląt\" Tracy Hogg i \"zaśnij wreszcie\" nie pamietam kogo ;) A jakMały zacznie spać spokojnie, inne nerwowe \"objawy\" znikną.

to pewnie wzmozone napięcie mięśniowe, moja córka tez ma takie objawy Byłas u neurologa?

Gość zmartwionaona
tak bylam - ma wzmozone napiecie- to fakt, ale nie dostala zadych lekow, czy powinna??

nie, na to nie ma leków, tylko trzeba chodzic na rehabilitację

hihi to chyba nie adhd bo moja tez ma wiele z wymienionych objawow :D:D szczegolnie to rzucanie sie po lozku. Moja córcia potrafi zasnąc z glową na poduszce a obudzic się z nóżkami na poduszce :D:D

a co do wzmozonego napiecia to jak dziewczyny napisaly- rechabilitacja.

Gość REHABILITACJA
pisze sie przez samo h ciemnoto

Gość REHABILITACJA
maMani jakie ty masz wykształcenie?

Gość Małgorzata1986
Witam:) Interesuje mnie tematyka ADHD, szczególnie spojrzenie Matek dzieci nadpobudliwych na sytuację dziecka (skuteczność leków, terapii itd.). Piszę pracę magisterską na ten temat. Zwracam się z gorącą prośbą do Matek dzieci nadpobudliwych o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety. Link do ankiety: http://www.ankietka.pl/ankieta/38860/adhd.html Bardzo dziękuję i pozdrawiam