Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasfjhuvhifuhviaufh

Lokki, czy moge Cie jesze prosic o pomoc???????????????????

Polecane posty

Gość kasfjhuvhifuhviaufh

Tu jest daklszxa czesc tego zdania ktore mi przetlumaczylas. Czy moglabym Cie jescze troszke prosic o pomoc? nie umiem sobie z tym poradzic, a musze miec to na 14 :( to jest to zdanie: The phosphorescence signals are a consequence of intermolecular protection when analytes are found exclusivelu in the presence of heavy atom salts and sodium sulphite when used as an oxygen scavenger to minimiza RTP quenching, so protective media performed in 0.4 M KI and 8 mM sodium sulphite at a measurement temperature of 20oC.

ojojojj no z przetlumaczenim bedzie ciezko tzn rozumiem tekst bardzo dobrze ale.... nie studiowalam chemii ani biochemii po polsku wiec moge miec problemy z przetlumaczeniem ale poczekaj sprobuje

Gość kasfjhuvhifuhviaufh
dziekuje Ci bardzo... Myslalam ze moze jestes po chemii. mam artykul do przetluamczenia, a nie wiem jak sie za to zabrac bo z angielskim u mnie kiepsko :(

Sygnaly fosforysencji/luminesencji sa konsekwencja ochrony struktury molekularnej gdy czynniki sa spotykane wylacznie w obecnosci soli atomow ciezkich i siarczanu sodu ktore uzywane sa jako scavenger (to jest o oksydacji, usuwanie oksydacji czy jakkolwiek to zwac) tlenu do zminimalizowania stanu ekscytacji (nie mam zielonego pojecia czy to brzmi poprawine) Kiepsko wyszlo ale mam nadzieje ze cos pomoglo

ja jestem po biochemii ale studiowalam po angielsku wiec mam problem z przekladem bo mi ciezko z polskim fachowym slownictwem

Gość kasfjhuvhifuhviaufh
Dziekuje Ci bardzo, bardzo bardzo :*