Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evvelkaa

Wielka prośba o pomoc w nietypowej sprawie

Polecane posty

Gość evvelkaa

Witam, Dziewczyny czy korzystacie z portalu Wizaż? Czy mogłybyście mi pomóc? Bardzo mi zależy? Jeśli tak to zaraz napiszę o co chodzi.

Gość w czym problem
korzystam

Gość evvelkaa
Moja prośba jest może nietypowa ale już sama nie wiem co zrobić. Na Wizażu jestem od 2005, na forum udzielam się raczej mało (ok. 70 postów od 2005 r.), ale często ostatnio piszę recenzje kosmetyków i zgłaszam nowe produkty bo uważam, że to świetny portal i wszyscy razem go tworzą. Wczoraj na forum dostałam ostrzeżenie oraz co za tym idzie 2 punkty karne za obrażenie moderatorek bo napisałam, cytuję: "Problem sprecyzowałam bardzo dobrze a już nie moja wina, ze macie problemy z logicznym myśleniem." Wszystko jest w tym wątku: www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219944 Moderatorki poczuły się tym obrażone i dostałam 2 punkty karne, nie będę tego tu już komentować, możecie same przeczytać. Trochę się tym zdenerwowałam bo napadło na mnie parę innych moderatorek, pisały, że mam się dostosować do tego co piszemoderator bo jak napisała jedna z nich: "...to nie TY decydujesz co i w jakiej kategorii ma być. Od tego są kompetentne osoby,a nie TY. Wszystko ma swoją logikę, a jeśli tego nie rozumiesz to szkoda." Teraz to ja mogłam poczuć się obrażona takimi słowami bo były podobne do tych za które dostałam te 2 punkty karne, same przyznajcie. A sprawa dotyczyła tak banalnej sprawy jaką jest wybór odpowiedniej kategorii kremu (proszę przeczytajcie tę dyskusję), ja miałam inne zdanie na ten temat i je wyraziłam ale nikt do tego zdania się nie ustosunkował, tylko zaczęła się nagonka na mnie, dyskutowałam z jedną moderatorką a odezwało się w tej sprawie parę innych nic nie mówiąc na temat, tylko, że mam przyjąć tak jak moderator zadecydował i kropka. Napisałam więc prywatną wiadomość do administratora tego forum z prośbą o wyjaśnienie sprawy, żadnej odpowiedzi na swoją skrzynkę nie dostałam, mimo, iż taki mówi regulamin. Zastałam za to zbanowana tego samego dnia, mam całkowicie odcięty Wizaż a powód - za chamskie zachowanie. Nie tylko nie mogę pisać na forum ale nie mogę też pisać recenzji ani zgłaszać nowych kosmetyków, co boli mnie najbardziej. Ale bardziej chyba jednak boli mnie to, że nikt nie podjął ze mną żadnej dyskusji, zostałam, użyje mocnego słowa - zlinczowana na tym forum przez moderatorki. Za co? Za to jedno zdanie i za swoje własne zdanie, odmienne od ich zdania. Choć przyznam, że być może sprowokowałam je swoim zachowaniem, na pewno nie wzorowym, potrafię przyznać się do błędu ale bez żadnych wulgaryzmów ani ataków personalnych, ja tylko dyskutowałam o tych nieszczęsnych kremach i opakowaniach, miałam inne zdanie a, że nie miałam danego dnia co robić to mnie poniosło i tak dalej sobie z nimi bez sensu dyskutowałam. Zdaję sobie sprawę, że czasem pisze dobitnie co myślę bez owijania w bawełnę, może czasem byłam tam niemiła ale to nie jest przecież powód do banowania od razu. Żeby dostac bana na tym forum (zapoznałam się dobrze z reg. forum) trzeba dostać 4 punkty karne i wtedy jest ban tymczasowy a za 6 punktów karnych jest ban stały, ban stały może być zniesiony jeśli użytkownik wyrazi skruchę, przeprosi i obieca poprawę. Nikt nie ustosunkował się do słów, które padły pod moim adresem od innej moderatorki i też mogłam poczuć się obrażona takimi słowami podobnymi do tych, po których poczuły się tak urażone. Pytałam o to kilkanaście razy - i na forum publicznym i w prywatnej korespondencji z jednym z moderatorów, administrator również nie udzielił mi żadnej odpowiedzi na to pytanie. Do tej pory nie wiem za co mam ten ban, skąd nagle wzięły się te dodatkowe 4 punkty, zero odpowiedzi. Piszę to wszystko tu bo jest mi naprawdę bardzo przykro z powodu tej całej sytuacji. Jakby jeszcze tego było mało, dziś po ochłonięciu zalogowałam się na komputerze koleżanki i napisałam na tym forum wątek, że to ja, z prośbą o zdjęcie tego bana w którym przeprosiłam wszystkich, którzy poczuli się urażeni w jakiś sposób moimi słowami. Natychmiast zareagował administrator i również zabanował ten nick (evva25) podając powód, że to klon Eweliny79, czyli mnie. Normalnie szok! Korzystałam z komputera koleżanki, która wprawdzie nie jest zalogowana na Wizażu ale czyta czesto ten portal i korzysta z KWC a teraz nie może bo na cały monitor jest ramka z napisen Ban za klona Eweliny79 i nie ma okienka żeby móc się wylogować. W głowie się coś takiego nie mieści. Weszłam tam, zalogowałam się na innym komputerze bo na swoim nie mogę, przeprosiłam, obiecałam poprawę a ktoś potraktował mnie jak śmiecia w dalszym ciągu nie odpowiadając na moje pytanie, za co konkretnie dostałam bana i te dodatkowe 4 punkty i to wszystko w ciągu kliku dosłownie godzin :( Naprawdę bardzo mi przykro :( I gdyby nie zależało mi na tym żeby nadal mieć Wizaż machnęłabym ręką na to wszystko ale mi zależy i dlatego proszę Wam o pomoc. Nie proszę Was żebyście się za mną wstawiały, tylko żeby któraś z Was napisała o tym na forum i wkleiła moją wypowiedź tam żeby dotarła do administratora i moderatorów. Cała sytuacja rozegrała się na forum Wizaż - "pytania i uwagi do redakcji" oraz "techniczne dla katalogu kosmetyków". Boli mnie to, że zostałam oskarżona a nikt mnie nie wysłuchał oraz moim zdaniem został naruszony regulamin. Uważam, że zostałam potraktowana niesprawiedliwe. Skoro sprawa wyszła jak wyszła to chyba oskarżona, czyli ja również powinnam mieć prawo głosu i prawo do obrony. A mnie nikt nie wysłuchał, tylko zastosował publiczny lincz na forum zapoznając się tylko z jedną stroną. Z kim ja mam walczyć? Z moderatorami, którch jest kilkunastu? Przecież z góry wiadomo, że przegram tę całą sprawę. W regulaminie doczytałam się, że: 5. Ban stały może być zniesiony w przypadku kiedy użytkownik wyrazi skruchę i obieca poprawę oraz sumienne przestrzeganie regulaminu forum. W przypadku ponownego złamania regulaminu ban stały będzie nieodwracalny. Ja naprawdę nic wielkiego nie zrobiłam. Proszę przeanalizować całą sytuację. Ale wyrażam skruchę, przepraszam i obiecuję, że zmienię swoje postępowanie, tylko proszę o zapoznanie się z całą sytuacją i, że olik04 obraziła mnie w taki sam sposób jak ja. 6. System upomnień automatycznie banuje użytkownika, odpowiednio 4 punkty karne prowadzą do tymczasowego bana, a 6 do bana stałego. Ja dostałam dziś tylko 2 punkty karne! A zaraz potem mam bana stałego! Dlaczego??? 7. W skrajnych przypadkach użytkownik może być zabanowany na stałe natychmiast (próby zniszczenia forum, kierowanie na strony z wirusami lub trojanami itp.). W życiu by mi do głowy nie przyszło żeby zniszczyć taką kopalnię wiedzy jaką jesw Wizaż ani wysyłać żadnych wirusów czy trojanów! Proszę znieść tego bana. Przepraszam za zamiaszanie, już więcej głowy nie będę Wam zawracać. Chcę przynajmniej dalej móc pisać na KWC, dodawać produkty i pisać recenzje, niech na moją korzyść przemówią same moje recenzje i zgłoszone produkty, wszystkie recenzje są dobre, nie w nich nic złego, żadnego obrażania itp. Proszę, pomóżcie mi. I dziękuję z góry.

Gość w czym problem
przeczytałam cały wątek, kojarze również problemy z twoimi recenzjami wcześniej...powiem tak: na forum, tu czy tam wszystko jedno - jesteś gościem któremu właściciel forum udostępnia przestrzeń w sieci - trochę tak jakby udostępniał ci własny dom. Reguły na wizazu panują takie a nie inne i po prostu trzeba się do nich zastosować, albo nie korzystać z tego portalu i tyle. Nawet jeśli się z czymś nie zgadzasz - możesz o tym napisać, ale jak się bura na modów to wiadomo, że efekt będzie tego marny. Jeszcze nie widziałam żeby tam czy tu - bana dostał ktoś kto kulturalnie wyraża swoje zdanie, nawet jesli jest ono diametralnie różne od zdania admina czy moda, a oni prawo do zalożenia bana mają niestey i nie muszą się z tego tłumaczyć. Podsumowując - albo się podporządkujesz panującym tam zasadom, albo nie będziesz z tego portalu korzystać.

Gość evvelkaa
Ale regulamin został naruszony a regulmain tez jest dla moderatorów. Proszę pomóż mi jakoś i porusz ten temat na forum Wizaż bo ja nie mogę. Ban może być zdjęcty jeśli przeproszę i obiecam poprawę, ja to zrobiłam.

Gość w czym problem
wiesz co - moge przesłać link do tego tematu do moda który cię zbanował.

Gość evvelkaa
Ok, bardzo Ci dziękuję :) I daj znać, ok?

Gość evvelkaa
I jak tam sytuacja? Wysłałaś moją wypowiedź?

Gość evvelkaa
Dziewczyny proszę Was, pomóżcie mi, chcę mieć nadal Wizaż.

Gość evvelkaa
Naprawdę nie możecie mi pomóc jakoś? Dlaczego panuje tu taka znieczulica? :(

Gość znieczulica
to sie zarejestruj z innego emaila pod innym nickiem. Watpie, zeby sprawdzali po IP, a pewnie i tak masz zmienne...

Gość podaję adres
moeratora, poproś go imiennie o zniesienie "bana" 'michal.branski@firma.o2.pl'

Gość podaję adres
wyskoczyła spacja, której chyba nie było w oryginale. Zatem spróbuj też "firma" i wyślij list na dwa adresy

Gość evvelkaa
Ale o czym wy piszecie? Przecież ja nie mam żadnego bana tutaj a podajecie mi maila z o2 do kogoś. Ja piszę o Wizażu a nie o2.

Gość ejarek
ales sie rozpisala

Gość zenkowa
przeczytałam i stwierdzam że jesteś dość denerwującą osobą ;)

Gość uf
dokladnie masz manie przesladowcza i ciagle uwazasz ze usunieto twoja rewelacyjna recenzje bez ktorej zawali sie swiat,dobrze ze dostalas punkty bo ci sie nalezalo.

Gość tessalina
Wizaz to dno

Gość ja Ci
pomoge co mam im wyslac?

Gość ja Ci pomoge
napisz co komu wyslac

Gość o bosh dziewcxzyno
aale masz glupi problem ,i jeszcze tyle na ten teamt sie rozpislaas, ty musisz sie napawrde nudzioc., chcialabym byc toab w tym momencie i tez miec takie dylematy...szczerze zazdroszcze.

Gość gość
Stary temat ale odgrzebie. Mnie się przydarzyło na wizazu coś podobnego. Nie lubię tego portalu. Łaske robią że ci odpowiedzą na forum bo na nim jest samo towarzystwo wzajemnej adoracji które tam siedzi dzień i noc. Jak chcesz o coś zapytać to ci powiedzą ,,przeczytaj sobie''Mnie na forum napisali że mam dla dziecka ,, szmaty'' (ubranka) więc zaczęła się kłótnia ja dostałam bana mimo że ja zostałam obrażona. Mam w d***e ten wizaz ponieważ ban stały w moim przypadku to jakis zart. Uważam że łaski mi nie robią z tymi ,, recenzjami'' i w ogóle. Są zagraniczne strony z recenzjami np na felunique i dlatego wizaz będzie miał o 1 odwiedzającą mniej i łaski nie robią bo zarabiają na tym ile mają wejść najlepiej niech wszystkich zbanują i zostawią same wyjadaczki które tam ,, buszują'' od 10 lat