Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nana1310

antykoncepcja po...

Polecane posty

Gość nana1310

Dzisiaj podczas stosunku pekla nam prezerwatywa;/ wlasciwie moj chlopak zdazyl wyjac, ale nigdy nei wiadomo... bylam u ginekologa 3h po stosunku. Mam pytanie, po jakim czasie ginekolog moze rozpoznac, ze jestem w ciazy? Nie wiem, czy dzisiaj juz mogl... NIe wiem tez, czy oplaca sie robic dzien "po" test ciazowy-nie wiem, na ile moze byc wiarygodny, dodam takze, ze okres mam miec za kilka dni tzn. 25. 11. Prosze o odpowiedz

Niestety nie, po 6 dniach najwcześniej może wykryć ciążę ale do zagnieżdżenia dochodzi między 6 a 12 dniem PO OWULACJI (nie równa się po stosunku) dlatego negatywny będzie w 99,9% wiarygodny dopiero po 3 tygodniach. Wcześnie jwykonany będzie wiarygodny tylko w przypadku pozytywnego wyniku.

test bedzie wiarygodny dopiero ok 3 tyg po stosunku, samo zapłodnienie i zagnieżdżenie musi trwać kilka dni, oczywiście jesli bedzie Ci sie spoźniac okres to zrob test- w przypadku ciąży na pewno juz pokaze poza tym- dzis uprawiałas seks i zastanawiasz sie czy DZIŚ gin rozpoznałby ciąże? :| jakby z tego miała byc ciąza to bedziesz w niej dopiero za kilka dni jak sie zarodek zagnieździ

Zasada jest taka - najpierw cię wykrywa test, potem potwierdza ją ginekolog. Zarodek jest widoczny najwcześniej w 5 tygodniu ciąży (3 tygodnie od zapłodnienia) ale nie zawsze, dlatego kontrolnie zapisuje się kobiety dopiero na ósmy tydzeń ciąży,Badaniem ogólnym można mieć tylko podejrzenie, ale nie potwierdzenie ciąży (podobne objawy ciążowe jak i na zbliżającą się miesiączkę).

Gość nana1310
NIe pytalam o tabletke, bo powiedzial, ze nie jestem w ciazy.

A CO ON JASNOWIDZ BY??? a w sumie to po co do niego poszłas? ja myslalam ze po postinor??????