Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

minimka

Tabletka anty na 9 ty dzień.... i co teraz???

Polecane posty

A więc wzięłam nie 8mego dnia, tylko nastepnego dnia rano, kiedy minęło juz 11 dni. czy dodatkowo zabezpieczać sie?? wziać wszystkie tabletki?? Biorę juz ponad rok tabl. ale 1szy raz mi się zdarzyło zapomnieć... W sumie to minelo 11h.....oj nie wiem Za kazda odpowiedz bede wdzieczna....

dopiero teraz zauważyłam błąd :-). Nie minęło 11 dni, tylko 11 GODZIN... proszę o pomoc

Gość jastina
witam napisze to samo co w innym temacie bo nei wiem czy czytałas miesiąc temu miałam podobną sytuację czyli zamiast wziąć pierwszą tabletkę w czwartek o 22 wzięłam dopiero o 8 następnego dnia. Ginekolog powiedział mi że ryzyka nie ma ale mimo wszystko stresowałam się, bo gdzieś przeczytałam że jednak przedłużyłam przerwę. Krwawienie z odstawienia dostałam jak zwykle i nie różni się niczym od poprzednich więc chyba wszystko jest w porządku. Zatem nie stresuj się :) a poza tym to jest taka sama sytuacja jak np. ktoś bierze tabletki zawsze o 10 rano a pierwszą z nowego blistra przyjmuje dopiero o 17 - tu niezaprzeczalnie każdy mówi, że wszystko jest okej bo można zmienić godzinę przyjmowania po przerwie. A przecież dla organizmu nie liczą się dni tylko godziny a Twoja przerwa między ostatnią a pierwszą tabletką była taka sama jak osoby która zamiast wziąć o 10 wzięła o 17. Tak więc głowa do góry :)

Gość ulotka nie parzy

Gość jastina
nie parzy ale nie udziela też informacji jak to jest z tą piwerszą tabletką ;]

Dziękuję bardzo za każdą odpowiedź. A co do tej \"ulotka nie parzy\" to ulotkę przejrzałam nie raz, ale te 7 godzin to na pograniczu, niby nie minęło 8 godzin, ale tabletkę wzięłam juz następnego dnia.