Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawiedziona mama

SEX po ciąży

Polecane posty

Gość zawiedziona mama

Mamy 2 miesięcznego synka. Spalismy z mężem kilka razy miesiąc po porodzie. Ale ja juz nie mam ochoty na sex. Przed porodem kochalismy się codziennie albo kilka razy. Teraz nie czuję nic. Pustka. Wiem z dokładnościa do minuty, jak mnie dotknie, gdzie, co po kolei zrobi i że skończy po 5 minutach. Nie sprawia mi to przyjemności. Mówiłam mu, że potrzebuję odmiany, nawet wczoraj rozmawialismy, tłumaczyłam, że dotyka mnie w kółko tak samo, aż mi słabo, bo wiem co będzie. ale on twierdzi, że się stara. Zresztą wszystko się zmieniło. Nie czuję tej iskkry, ani w łóżku ani w życiu codziennym. Wszystko się zmieniło. Żebym wiedziała, że albo dziecko, albo związek to bym poczekała z tą decyzją odnośnie dziecka.

Gość zawiedziona mama
nikt se nie wypowie:(

Gość to go zostaw

Gość zawiedziona mama
nie chce, mamy 2 miesieczne dziecko!!

Gość eksperymentka
postaraj sie nie panikowac, przeciez dopiero wychodzisz z pologu i masz prawo nie miec ochoty na seks, to trzeba po prostu przeczekac, nie te hormony- natura zabezpiecza kobiete przed zbyt szybkim zajsciem w nastepna ciaze, jestes zmeczona, jeszcze nie doszlas do siebie po porodzie itd.. zwiazek to nie tylko seks

Gość Alexxxa
To ty zrób coś, aby było inczej. Przejmij inicjatywę, zaproponuj coś nowego.

może poprostu potrzebujesz więcej czasu. Jesteś zmęczona i w ogóle po porodzie potrzeby seksualne u kobiet nie są takie jak przed porodem. Cóż tak to natura urządziła żebyśmy sie przez jakiś czas skupiały głównie na dziecku.

Gość demuaaa
Zaproponuj nowe formy wspólżycia. Może to być wzajamne lizanie odbytów na przykład albo coś jeszcze innego. Wtedy będzie nieschematycznie. :-)

Gość kubeczkowahahha
lizanie odbytow??? Chyba jestes chora psychicznie!!! Puknij sie!

Gość bahama yellow...
tak to juz jest ze po porodzie kobieta jest tak bardzo zajeta dzieckiem ze wszystkie inne sprawy odchodza na bok,nawet jesli przed wszystko bylo ok.Musisz sie uzbroic w cierpliwosc i poczekac.A najlepiej porozmawiaj z mezem ale nie tylko tak ze mu powiesz ze ci sie nie podoba tylko konkretnie co jest nie tak i co ma z robic zeby bylo lepiej.

Gość adoratorski
autorko, skoro brak przyjemnosci w seksie teraz 2 miesiace po porodzie to zasadnicxzy problem - to znaczy, zę nie dojrzałaś do roli matki i zony jednocześnie. Zachowujesz się jak samica królika dla ktorej seks to ciągłe posuwanie kopulacyjne, Ty mniemam jestes myśląca kobieta i umiesz odróżnić emocje uczuciowe od pożądliwości w zapychaniu krocza penisem. A jak nie umiesz to pora sie nauczyc bo mąz niebawem znajdzie sobie inną ktora wie co to uczucie miłosci do męza = mężczyzny

Gość zawiedziona mama
adoratorski-jestes nienormalny/nienormalna!!!!!!!!!!! Moze to Ty zostaniesz zdradzony skoro masz takie chore myslenie! To, że seks jest dla mnie ważny to normalna sprawa, bez udanego seksu nie ma zwiazku i nie zachowuje sie jak samica królika, bo seks z ukochana osoba jest spelnieniem zwiazku.

adoratorski!!!!!!! autorka nie zachowuje sie jak samica krlika, a jesli mowisz cos o tym, że ja maz zostawi, to zauwaz ze głowna przyczyna tego ze mezowie zostawiaja zony jest wlasnie seks, to ze kobieta nie chce sie kochac, od tego sie zaczyna, a wiadomo jak nie ma udanego seksu to nie ma udanego zwiazku!!!!!!!!!!!!!

Gość do autorkiii
nie martw sie adoratorski to napewno jakas zgorzkniala,bijaca jadem koieta którą mąż zostawił, hehe. Co do twojego problemu, miałam podobny kryzys z mężem moim zdaniem jesli rozmowa nie pomaga musisz go przeczekac,powodzenia:)

A karmisz piersią? Jesli tak, to spadek libido jest naturalny - jestes mniej podniecona, dlatego dostrzegasz rzeczy, które Cie irytują, po prostu za duzo myslisz o seksie, zamast go po prostu uskuteczniać. To minie, jeszcze poczujesz pożądanie, a i rozmowy z mężem się przydadzą, bo może faktycznie jakość waszego pożycia ulegnie poprawie za jakiś czas. Nie ma w sumie co wymagac zbyt wiele od siebie, tak krótko po porodzie.

Gość zawiedziona mama
nie karmie piersia, a doszłam bardzo szybko po porodzie do siebie, juz 3 tygodnie po zaczelam cwiczenia, nic mnie nie boli.