Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajnik...

Usł. notariusza

Polecane posty

Gość pytajnik...

Mam pytanie: czy ktoś może wie ile kosztuje notarialne zrzeczenie się spadku- osoba jeszcze żyje, ale ja z pewnych względów chcę jej dać na piśmie, że nic od niej nie chcę no i jak się do tego zabrać.

Gość pytajnik...
Proszę....:)

wiesz w moim przypadku było tak ze Sędzia czytał na rozprawie komu co sie nalezy w tedy kiedy sie pytał sędzia czy ktos sie z rzeka powiedziałam ze ja ,nic nie płaciłam w sądzie ale podatek zapłaciłam bo zrzekłam sie na rzecz siostry 1000zł ale to od wartosci spadku:) a gdybym powiedziała ze sie zrzekam ale na rzecz nikogo , podzielili by ta moja czesc wobec wszystikch spadkobierców,to bym nic nie zapłaciła:) u notariusza nie mam pojecia ile zapłacisz i czy cos takiego jest:)

Gość pytajnik...
U mnie to jest tak, że mój stary robi szopki za życia i ja chcę dać mu w ramach prezentu glejt na to, że zrzekam się cz. praw do mieszkania

Ty nadiya odrzuciłaś spadek, a pytajnik ma się zrzec dziedziczenia, a więc podpisać umowę jako przyszły spadkobierca ustawowy z przyszłym spadkodawcą. Pytajnik>>> zadzwoń do pierwszego lepszego notariusza zapytaj jaka jest taksa.

ww. link to kwestia odrzucenia spadku. Dziewczyna chce się zrzec dziedziczenia, jak sama napisała, Ojciec jeszcze żyje.

Gość pytajnik...
Właśnie.... stary żyje, ale fochy ma, więc ja mu tak z papierem, że mam w d.... a mieszka jeszcze mama to wyrzucić mnie nie zdoła, bo stary i patrzy na to, co ludzie powiedzą.

Gość Odmowa przyjęcia spadku
"1. Odrzucenie spadku oznacza, że spadkobierca nie chce w ogóle dziedziczyć. W takim wypadku nie przechodzą na niego ani prawa, ani obowiązki zmarłego. Jest to właśnie "rezygnacja" czy też "odmowa" dziedziczenia, jednakże w miejsce tej osoby powołani do spadku będą jej zstępni." odmowic przyjecia "czegos" mozna PO tym, jak sie dowiesz, ze to "cos" Ci sie prawnie nalezy moze przeciez nic nie zapisac :P

Gość pytajnik...
Fakt, ale z tego, co wiem, to stary nie będzie i nie chce pisać testamentu, bo takiego focha. I dziedziczy 1/2 a resztę ja, siostra i brat przyrodni