Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrówka121

luteina-brak , test negatywny a mimo to ciąża!!!

Polecane posty

Gość mrówka121

czy ktoś ma takie doświadczenie? Luteina na wywołanie miesiączki, której nie ma od dwóch tygodni, test wychodzi negatywnie....a mimo to okazało się, że to ciąża?!!!? Proszę, podzielcie się Waszymi doświadczeniami!!!

Gość to niemozliwe
radze isc jeszcze raz do ginekologa.

Gość ghfhg
to mozliwe, ja tak mialam. zrobilam test, byl negatywny. bralam luteine, ale po dwoch tygodniach powtorzylam test i byl pozytywny, a teraz to juz prawie 5.miesiac najlepiej powtorz test i udaj sie do lekarza

Gość to niemozliwe
Hmm ale ona robila test po dwoch tygodniach, po odstawieniu luteiny-przynajmniej ja tak zrozumialam, i gdyby byla w ciazy to test by juz wykazal. Jak dla mnie to nie ciaza!

Gość mrówka121
nie, nie, biorę luteinę teraz.... za 4 dni odstawiam i bede czekała na @. dzieki za odp własnie oto mi chodziło, czy zdarzyło się, że pomimo negatywnego testu była to jednak ciąża. a w którym tyg byłaś kiedy test w końcu był pozytywny?

Gość ghfhg
w czwartym wynik testu byl pozytywny, natomiast wdrugim jeszcze nie. oba tetsy robilam rano, nie byly przeterminowane, wszystko zrobilam zgodnie ze wskazowkami, takze mysle ze po prostu stezenie hormonu odpoiwedzialnego za wynik testu moglo byc w drugim tygodniu u mnie niedostateczne

Gość to niemozliwe
radze Ci po odstawieniu luteiny poczekac dwa tyg(mi tak kazal lekarz) i dopiero wtedy pytac. Teraz to mi sie wydaje, ze sie nakrecasz. Wiem cos o tym, bo sama to przeszlam i wlasnie po luteinie dostalam okres.

Gość to niemozliwe
radze Ci jednak odczekac dwa tyg po odstawieniu(mi tak kazal lekarz) bo jak na razie to sie za bardzo nakrecasz. Wiem cos o tym, bo sama to przeszlam.

Gość guuuga
ja wlasnie po odtsawieniu luteiny zaszlam wciaze, bralam 2 razy luteine , 2 raz zwiekszona dawka i tak okresu nie dostalam...tylko zaciazylam!!!

mrówka ja kiedys nie mialąm okresu przez 56 dni. Tez bralam luteine i po jej odstawieniu dostalam okres. W ciązy niestety nie bylam.

Gość mrówka121
pewnie, że i tak może być, ale nadzieję pokładam w tym, że staramy się o dziecko, więc jest opcja też taka że może sie udalo, chodzi mi tylko o inf od dziewczyn, których testy oszukały bo wiem że tak sie zdarza a ciężko znaleźć takie wątki, więc chciałam zebrać tu inf

Gość mrówka121
nie panikuje ani nie wmawiam, że jestem w ciązy - to tak na wypadek gdyby ktoś atakował :-) po prostu chę wiedzieć jak częto się tak zdarza, pozdrawiam

Gość pozdrawiam z
chodzi o to że okres dostaje się zazwyczaj nie podczas brania luteiny a po jej odstawieniu-jest to tkzw miesiączka z odstawienia czyli próba porgesteronowa.

Gość mrówka121
no dokładnie tak jak piszesz. mi co prawda lekarz nie powiedział ile mam brac ją, ale z tego co poczytałam to średnio tydzień dziewczyny biorą i do tygodnia powinna sie pojawić po odstawiueniu

Gość Claudynka1987
jak dla mnie testy zawodza ale wtedy tylko gdy ciaza jest zbyt wczesna bo mi raz wychodzila lekka kreseczka a raz wogole nie bylo wiec zrobilam test z krwi bo taki jest najwiarygodniejszy i wyszedl pozytywny wczopraj dla upewnienia robilam test na mocz Quik i wyszedl pozytywny dwie grube krechy ....ten hormon wzrasta wiec trzeba poczekac moja droga....i powtorzyc

Gość gość
Witam. Ma taki problem, a mianowicie brałam przez 5 lat tabletki anty, odstawiłam je 4 grudnia, 8 grudnia dostałam okres z odstawienia i od tamtej pory do dzisiaj nie mam miesiączki, 26 byłam u ginekologa przepisał mi luteinkę brałam ją przez 10 dni po 2 tabl do pochwy i po 5-7-9 dniach miałam dostac okres, dzisiaj jest 15 dzien od odstawienia a okresu jak nie było tak nie ma, test dwa dni temu wyszedł neagtywny, czy moge być w ciąży?

Gość gość
mi się okres 2,5 miesiąca spóźniał i dopiero dostalam po wywołaniu - problemy hormonalne, więc myślę poczekaj na okres. dopiero teraz jestem w ciąży, co śmieszne dostałam tabletki na wywołanie okresu i po nich zaskoczyłam od razu

Gość gość
Dziewczyny a ja juz zglupialam poczytalam o luteinie i pisza ze jest na wywolanie miesiaczki i ze na podtrzymanie ciąży. Ja robilam sobie juz 3 testy i wyszly mi pozytywne a u lekarza okazalo sie ze nie widac ciazy i przepisala mi luteine i teraz niemam pojecia czy ja brac bo jak sie okaże ze to ciaza to nie zaszkodzi dziecku?

Gość Nadzieja karoli
Też mam ten sam problem co miesiąc biorę luteinie na wywołanie miesiączki w listopadzie brałam od 1.11 przez 9 dni okres miał przyjść 19.11 do dziś nic.. 4 dzień spóźnienia co dalej kiedy zrobić test.. O dzidziusia staramy się 3 lata.. Czy wkoncu się udało??

Gość Nadzieja karoli
Też mam ten sam problem co miesiąc biorę luteinie na wywołanie miesiączki w listopadzie brałam od 1.11 przez 9 dni okres miał przyjść 19.11 do dziś nic.. 4 dzień spóźnienia co dalej kiedy zrobić test.. O dzidziusia staramy się 3 lata.. Czy wkoncu się udało??

Gość beth

po luteinie okres moze przyjsc do 10 dni. radze zrobic bete i tyle. pzodrawiam

Gość Ang

Ja robiłam 3 testy tydzień po tygodniu po miesiączce i wszystkie negatywne. I jestem w ciąży wyszło z krwi i usg. Testy to kasa wyrzucona w blotobłoto

Gość Nina T

Do dziewczyn starających się które mają wywoływane miesiączki a chcą dzidzi.Ja tak miałam kiedyś co miesiąc wywołanie miesiączki,aż zbadałam poziom prolaktyne i się okazała mega wysoka - stwierdzono u mnie hyperprolaktynemie.Przez to nie było owulacji, okresu noi wiadomo zero szans na dzidzi.Dziś mam prawie 9 letniego synka i prawie 4 miesięczną córeczkę.Pozdrawiam Nina T 

Gość Gość

Idź zrób wyniki z krwi to bd wiedziała czy jesteś w ciąży czy nie ...