Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnEtK xD *

Kolczyk w pępku

Polecane posty

Gość AnEtK xD *

Heyuś wszystkim! ;* Mam prośbe :)) Chce sobie przekłóć pępek ;p Co sądzicie o kolczykach? ;D A dla osób co się na tym znają pytanko! ;)Czy lepiej przekłóć u kosmetyczki pistoletem? czy w dobrym studiu? Kilka koleżanek ma już przekłóte u tej samej kosmetyczki pistoletem i ładnie się im goi ;) Tylko takiej jednej sie paprze jak jej sie niechce przemywać xD Buziaczki ;*

Gość AnEtKa xD *
Zapomniałam dodać że boje się igieł i takie tam xD

Gość Salwinek
hehe ja sie nie znam ale mi sie podobaja kolczyki w pepku zrob sobie tym pistoletem xD

Gość Basia =
Wisz co moim zdaniem sam powinnaś wybrać gdzie chcesz zrobić, to nie zależy od studia czy kosmetyczki,oraz czy sie przyjmie czy nie.To zależy od ciała skóry tej osoby co sobie robi ten kolczyk a w tym wypadku od Ciebie i Twojego ciała buziaczki pozdrowionka kochanie:*:*:

Gość Paulincia*
W sumie to Basia ma troche racji ale szczerze słyszałam że lepiej sobie przekłuć igłą ale w sumie sama nie mam jeszcze kolczyka w pępku (może w przyszłości) :P moja siostra miała aż dwa razy przekłuwane bo ja bolało więc sama nie wiem musisz sama zdecydować a najlepiej zapytac kogoś profesjonalnego zajrzyj w necie napewno znajdziesz Adres kogoś takiego no to na tyle buziaki kochanie :*

Gość Sandi14
Siemka :) chce mieć kolczyk w pepku bez wiedzy rodziców i ma mi go robić koleżanka... wiecie moze ile kosztuje kolczyk Hirurgiczny ?

Gość Sandi14
Byłam w sklepie wczoraj i patrzalm na xcene kolczyka ze stali hirurgicznej i był po 26 zł i byl sliczny :)

Sandi nie kupuje się kolczyka ze stali do przebicia, tylko tytanowy... Najlepszy jest najprostszy banan i to tytanowy. Żadne stale bo bęcie Ci sie babrzeć, ale rób jak chcesz. I nie radziłabym żeby koleżanka go robiła...dlatego,ze nie bedzie wiedziała ile skóry wziąść. a jak weźmie źle to kolczyk może po jakimś czasie przebić ci się przez skóre..widziałam takie przypadki właśnie przez nieudolne przebicie przez koleżankę lub kosmetyczkę, zaciekawe to nie wyglda..

Gość Sandi14
A ta koleżanka już robila paru osobom kolczyka i nic sie nie stalo tak ze ona potrafi ;] ale hirurgiczny mialm kupic no to kupie bo lepiej taki niz zwykly bo po zwyklmym jest gorzej

ale nie zwykły... zwykłego to bym nigdy nie poleciła tylko z tytanu!! Tytan jest najlepszy (jest bardzo lekki) każdy Ci to powie w salonach przy przekłuciu też dają tytany a nie żadne stale.. stakl czasem \"swędzi\" to znaczy w okolicy pepka..ze aż wytrzymać nie idzie i dużo osob tak ma..

Gość Sandi14
moja kolezanka z klasy ma kolczyk z srebra

sandi..:| od przekłucia ma srebro?? :| to dziwne... srebnej bizuteri w pępku prawie w ogole się nie nosi.. moze ona ma kolczyk np z tytanu albo stali ale element jakiś jest ze srebra, tak jak ja mam kolczyk z tytanu ale to co przy nim wisi jest ze srebra...ale sam pret srebny być nie powinien. No zrobisz jak uważasz....ale ja mam już długo kolczyk i wiem co mówię, i dużo się też na ten temt naczytałam zanim się wybrałam do salon przebić pępek.

Gość Sandi14
to znaczy ona ma ten łancuszek ze srebra heh

Gość Sandi14
wie kots z was moze jaką igła sie powinno przebic pepek ?

Gość polska brytyjka
najlepiej igla z wenflonem jak najgrubsza.. wie ona wogole jak to zrobic? musi przekluc fald skory wyciagnac igla obciac wenflon z 2 stron i przelozyc przez niego kolczyk dlatego musi bc gruby.. pozniej pozbywa sie wenflonu i zakreca kolczyk.. osobiscie mam kolczyk od ok 6 lat.. mialam przebijany w wieku 14 lat i bez problemu zagoil mi sie ale mialam to robione u kosmetyczki!! nie polecam nikomu przebijania na wlasna reke.. w studiu masz profesjonalne znieczulenie i opatrunek.. pozatym one maja specjalne szczypce takie ze skora sie nei wyslizgnie w czasie przebijania.. badz co badz zycze powodzenia

Gość polska brytyjka
igla kosztuje w aptece ok 50gr

Hm.. nie mozesz isc poprpstu do studia gdzie bedziesz miała profesjonalnie ( i prosto) a nie czasem krzywo jak to koleżanka przekłuwa? Ja nie wiem..co kasy szkoda?...

Gość Sandi14
Nie... chodzi o to ze do studia bym musiała iśc przykladowo z mama ale napisałm wczensiej ze mama nie bedzie o tym wiedzilała

A nie lepiej jej o tym powiedzieć...? W końcu i tak przypadkiem zobaczy :) napewno jak będziesz się przebierała, albo podciągnie Ci się bluzka...chyba ze chcesz żeby sie dowiedziała po fakcie ;]

Gość Sandi14
wątpie chyba ze latem na plazy ale to juz bedzie po fakcie to mi nie bedzie kazała go sciagnąć jak jzu go bede miała

sandi widzę, że masz problem jak ja :P tyle, że ja w nosie chce. Ale w sumie z mamą ostatnio rozmawiałam i nie powiedziała nie. Zresztą...co ona ma do gadania i tak zrobię swoje, a zrobię jak będe chciała bo jestem już pełnoletnia :) Może jeszcze w tym roku będę go miała :P w sumie mogłam bym iśc tak o poprostu, ale najpierw wolę uprzedzić :] Hm...a ja bym na Twoim miejscu próbowała z nią na spokojnie jak będzie rozluźniona porozmawiać. I powiedzieć np. ze jak będziesz miała dobre oceny to sobie zrobisz kolczyk w pępku, albo że zrobisz sobie na święta taki jakby już prezent i że nic innego nie chcesz, wiesz takie kity :P na niektórych działa ;] no bo lepiej jednak żebyś w salonie sobie przekuła niż koleżanka..możesz później miec krzywo, albo za mało skóry wzięte a póxniej będzie problem tylko...

Gość Sandi14
hehe :) Ale z moja mama sie nie da spokojniegadac na ten temat hehe :P ja mam juz kolczyk w nosie :)) i tez go zrobiłam bez wiedzy mamy a w [pepku cop jej bediz eprzeszkadzal w koncu to jets moje cialo i tego nie widac :)

ludzie! czy wy wgl wiecie co piszecie.?! jedynie Fruti tu w miare dobrze gada. w zyciu, aboslutnie nie przekłuwa sie pistoletem miejsc innych jak miekki płatek ucha. czyli NIE NIE NIE i jeszcze raz NIE!!!! mój boże, az mi dech zaparło. kolczyk z tytanu. przebija się welflonem 1.8 profesjonalne studio piercingu a nie jakies kolezanki czy kosmetyczki! ludzie opanujcie sie.! chcecie miec ładny kolczyk czy blizne?! znam się na piercingu, jak cos to pytać.

Gość Sandi14
a kto chcial pępek pistoletem przebić ? HaHa xDD

jeżeli bys przeczytała dokładnie, to założycielka tego tematu pytała czy moze lepiej u kosmetyczki pistoletem. widzisz cos jeszcze \"smiesznego\" w mojej odpowiedzi dziewczynko?

Gość Sandi14
smieszne jet to ze pistoletem ? HaHa jak mona pepek pistoletem przebić

no własnie nie wiem . dlatego napisałam ze sie absolutnie tego nie robi.;]

Gość Sandi14
Aha spoko ja myslam ze tak ktos napisał heh :)

załozycielka tego tematu napisała : \"Czy lepiej przekłóć u kosmetyczki pistoletem?\" ;];p

Gość Sandi14
Aha xDD