Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic już nie wiem

Teraz będzie na poważnie-życie pozagrobowe

Polecane posty

Gość nic już nie wiem

Dotąd wierzyłam że po drugiej stronie spotkamy swoich bliskich i będzie tak jak w poprzednim życiu,będziemy ze sobą itd.A ostatnio ksiądz powiedział mi na religii że to będzie tak że będziemy się znać,ale tak jakby tylko z widzenia i wcale nie będzie nam zależało na tym żeby być ze swymi bliskimi,że będzie nam tam tak dobrze i będziemy tacy szczęśliwi że będzie nam to obojętne.Nie wiem skąd on to niby wie,nie zapytałam bo dosłownie byłam w szoku.To okropne gdyby tak miało być!

Gość ** ** ** ** ** ** *** *** ***
no moim zdaniem dużo jest w tym racji, bo po śmierci wszystko to co ziemskie ma stracić na znaczeniu, ważne bedzie do co boskie, bycie w pobliżu Boga, w cieple jego miłości...tak więc ziemskie uczucia też pójdą w cień...kiedyś czytałam że niebo to sama przyjemnośc...coś jak wieczny orgazm...średnio mi się podoba jaka kolwiek wizja kościola dotycząca zycia po śmierci...dlatego nlisko mi do ateizmu...wole myslec ze nikne i juz mnie nie bedzie niż że za wszystko co było do tej pory ma mi wystarczyć bliskośc jakiegoś Boga

Gość juzefka
ja tam wierze w swoje - w to co ty jesli bliskich ochasz a masz tam byc szczesliwa to wiadomo ze z nimi ksieza ne potrafa moze sobie tego wyobrazic bo wybrali zycie bez bliskich i probuja na sile zaszczepic nam swa wizje ne pisze o konkretnym ksedzu ale o wizji kosciola

Gość skad jestes
proponuje ksiazke "tabletki z krzyzykiem". Tam w dowcipny, ale rzetelny sposob autor odpowiada na najtrudniejsze i najdziwniejsze pytania. I niebo to nie wieczny orgazm,

Gość 16letnia_Ania-borok /
a ja z kolei slyszalam ze po smierci w tamtym zyciu ... ludzie ktorzy byli ze soba blisko na ziemi takze tworza grupki, takie sowje grono jak to bylo na ziemi... ale nie nam przypuszczać ;)) my sobie tylko mozeby pogadać ;p

Gość nic już nie wiem
Mam nadzieję,bo obraz nieba bez najbliższych nnie bardzo mi się uśmiecha,wtedy przecież nie można być szczęśliwym :(

Gość dfghjkl
Ale bzdura:o

to moze sie poprostu modlmy o to, zebysmy mogli 'TAM' byc z bliskimi ;D

Gość nic już nie wiem
Nie sądzę żeby tak się dało skoro tam jest od początku ustalony porządek i pewnie nie da się nic zmienić,tym bardziej człowiek nie może

kurcze... jesli nie mozna wplynąć na boga... to tak jaby bog byl jakim zelaznym twardym z ustalonymi z gory zasadami Bogiem . takim 'oschlym' ? nie mozliwe...

zycie niesmiertelne? no ciekawe ciekawe

Gość hypnosis
jesli chodzi o najblizszych- to tu lamie sie strasznie cala historyjka kosciola. Dajmy na to ze sa 2 kochajace sie osoby, i jedna z nich popelnia grzech smiertelny i potem ginie. I co? Jedna idzie do piekla a druga do nieba- na zawsze... PARANOJA jak przejrzycie sobie chocby grzechy glowne to powinien was blady strach ogarnac- lenistwo, obzarstwo, gniew... czyli chleb codzienny. Z drugiej strony jesli posuchamy Jezusa to dowiemy sie ze nawazniejsza jest milosc- i skoro tak, to wydaje sie jasne ,ze niebem bedzie polaczenie po smierci kochajacych sie osob, niezaleznie od ich ,,wykroczen,, Po smierci otaczaja nas bliscy,oni pozwalaja nam sie oswoic z nowa sytuacja, dopiero pozniej pokazuje sie nam przewodnik duchowy- ,,aniol stroz,,. Ogolnie ciekawe i szczesliwe zycie mozna prowadzic po tamtej stronie :) sciagnijcie wedrowke dusz Michael'a Newton'a z 4shared i poczytajcie. Opisuje swoje seanse hipnotyczne i opisy ,,tamtego ,,zycia podawane przez pacjentow.