Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oranżadka

Gdzie zbieracie pierwszy śnieg na wodę śnieżankę?

Polecane posty

Moja rodzinka wprost za nią przepada, ale jak wiadomo wszystko co sezonowe smakuje...podobnie jak karp, ja sama wolę kranówkę ale dla dzieci kilka butelek do stołu wigilijnego zawsze się znajdzie. Zbieramy całą rodzinką pierwszy snieg i pakujemy do butelek, szczelnie potem zakręcam i do lodówki, potem wodę śnieżankę pijemy do wigili i wedle tradycji powinno starczyc do Nowego Roku ale berbeciom tak smakuje śniezankowa woda ze mało kiedy starcza. Gdzie zbieracie śnieg na śnieżankową wodę świąteczną, ja koło domu w obejsciu ale wiem że niektórzy specjalnie po śnieg do lasu chodzą albo w góry....byle koło drogi nie zbierać. :) 🌻

Gość twoj to zaszczany bedzie
przez zewnetrzne koty :P

Gość frk-0999
A jak sobie radzisz z zanieczyszczeniami, które są w śniegu? Przecież nie żyjemy 150 lat temu na Syberii.

Gość fuuuuuuuuuuuuu
porąbało cię, śnieg pijecie podejrzewam, że ściemniasz kto o zdrowych zmysłach taką zatrutą już przez samą atmosferę sniegowice własnym dziecią daje

fuuuuuuuuuuuuu a może u Was nie pijecie wody snieżanki? to stara i dobra tradycja świąteczna- pili ją nasi dziadkowie ...rodzice ja też jak byłam mała i jakoś nic mi nie jest a woda smakuje całkiem dobrze szczególnie na wigilijnym stole

mam w swoich zapiskach o piciu wody lodowej, moze to taka mutacja tego zwyczaju ta woda sniezanka. Mianowicie wode zamraza sie na lod w zamrzalniku i potem taka jak zaczyna topniec sie pije. Zmienia sie zasadniczo struktura wody a tak swoja droga woda niby cos tak normalnego ma tyle tajemnic ze az zdziwienie bierze zwyklych zjadaczy chleba. I bardzo dobrze zaraz wstawie do zamrazalnika przegotowana wode by zamarzla i potem bede sobie pil, bardzo dobre na wszelkiego rodzaju przeziebienia i inne dolegliwosci

Wiecie co? to juz jest chyba zboczenie jakieś. Codziennie rano otwieram kafe i pierwsze co robie to sprawdzam co nam Oranżadka w swojej chorej głowie wymyśliła :)

Gość no wlasnie***
jak to jest z tym murzynem ? :O

murzyn słońca unika z natury :(. Murzyni podręcznikowi tacy sa juz oni tacy sa, tacy są oni i pala jakieś zielska :(