Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

witam mam pytanko odnosnie duphastonu lekarz przepisał mi od 16 do 25 dc czy wam udało się zajsć w ciąże po tym leku i za którym razem my z mężem staramy się już 5 miesiąc i mamy nadzieje że nam ten lek coś pomoże proszę o opinie

Gość kobiettkka
ja go dostalam, jak juz zaszlam w ciaze - ok 5 tygodnia-biore juz od 14 dni

Ja brałam tak samo jak ty. Od listopada 2006- zaszłam w ciążę w lipcu 2007; po dwóch latach starań.

Gość 10 t.c.
ja tez dostałam duphaston, od 8 t.c. na co on jest tak konkretnie????

miałam cykle 28 dniowe odkąd zaczęliśmy z mężem staranka @ mam co 31 co 34 dni masakra pani gin ,przypisała mi duphaston na zajście w ciąze i regulowanie @ widziała wczoraj mój pęcherzyk mam nadzieje ze jak będe duphaston brać to pęknie

duphaston nie każdemu musi pomóc wszystkiego będzie trzeba próbować aby maleństwo pojawiło sie ,gin przepisał mi od 16-25dc oby się udało jeżeli możecie to piszcie swoje doświadczenia z tym lekiem czy pomógł wam zajśc .;]

duphaston nie każdemu musi pomóc wszystkiego będzie trzeba próbować aby maleństwo pojawiło sie ,gin przepisał mi od 16-25dc oby się udało jeżeli możecie to piszcie swoje doświadczenia z tym lekiem czy pomógł wam zajśc .;]

Gość swoją drogą to-
strasznie śmiesznie nazwano ten lek:D ile razy widzę jego nazwe tyle razy wyję ze śmiechu:D

Ja tez dostalam duphaston na podtrzymanie ale wiem, ze luka go sie tez jak sie chce zajsc w ciaze na druga czesc cyklu. Powodzenia dla Wszystkich Starających sie!!

Do swoja droga to!! A co powiesz na masc z sadla swistaka. W pierwszsych miesiacach mialam potworne bole krzyza i gin. kazala tym mi sie smarowac. (polecam dziewczyny ta masc na ciazowe bolesci plecko). Jak powiedzialam Mezowi co ma mi kupic to warjat myslal, ze ja sobie z Niego jaja robie. Pozdrawiam!!!

jak już bede w ciąży to będe smarowała się róznymi maściami tzn te bezpieczne ;]najgorsze że rodzina męczy kiedy będziecie mieć dziecko,jesteście chorzy ? odpowiadam im ale co kilka dni znów męczą lekarz mówił że bóle podbrzusza mam na tle nerwowym ,wystarczy że rodzina napiera i już dodają problemy

Ta masc Skarbie jest bezpieczna dla kobiet w ciazy, ginekolog mi ja polecil. Rozumiem Cie jezeli chodzi o nacisk rodziny. U mnie Tata ciagle pytal kiedy w koncu bedzie dziadkiem. Teraz to sie tak cieszy, ze ciagle mi opowiada gdzie bedzie spacerowal co bedzie kupowal itd. Ja poronilam wczesniej dwa razy i na poczatku bylam bardzo zalamana, nawet stwierdzilam ze juz nigdy nie bede w ciazy bo pewnie nie zajde a wogole to sie bardzo balam. Az tu nagle niespodzianka!!! I juz 26 tydzien po malu mija. Wogole nie planowalismy i w momencie kiedy wogole nie myslelismy o zajsciu w ciaze to zaszlismy. Bedzie dobrze tylko czasem tez trzeba sie wyluzowac. Pozdrawiam!!!

Wtedy nie planowalam ciąży...później zaczęłam brać tabletki anty...przez 1,5 roku a teraz odstawiłam...i staramy się o dzidzię....

Pewnie trzeba wyluzować się pomaga mi tylko w tych momentach aromaterapia uspokaja wycisza tak myslę sobie że należy się męzusiowi mały masaż ,żeby też się odstresował;]]o duphastonie czytałam na topikach ale nigdy nie myślałam że spotka mnie ten stosować go ;[ ;] ale jutro idę do apteki .i zaczynam 10 dniowe próbowanie .Mam pytanko czy przytulanka z męzulkiem codziennie czy co dwa dni wystarczy ,jedni mówia że codziennie drudzy że plemniczki sie osłabiaja juz sama zgupiałam pozdrowionka*****

Moja gin. powiedziala mi, ze nie ilosc sie liczy a jakosc. Czeste przytulanki moga nie tyle oslabic a zmniejszyc ilosc. Same to mozemy zauwazyc. Zapraszam Was dziewczyny na forum dwie obumarle ciaze. Sa tam fajne dziewczyny, ktore sie staraja lub sa juz w ciazy. Pozdrawiam!!!!