Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jc4444

4 mc ciąży 6 kg wiecej

Polecane posty

Gość jc4444

jestem w 4 miesiącu dokładnie 19 tc i przytyłam już 6 kg, przed ciążą ważyłam 68 kg teraz 74 a to dopiero 4 mc, wiem ze tyć musze i bede tyc ale nie az tyle, sprawdzałam w kalkulatorku ciazy i powinnam wazyc teraz 712kg czyli mam 2 kg za duzo, mam pytanie czy jakbym troche odpuscila jedzenie tak zeby schudnac czy bylby to wielki gzrzch

odpusc sobie słodycze tłuste niezdrowe jedzenie a opychaj sie dowoli warzywami , owocami i zdrowymi posilkami, wyjdzie to na zdrowie Tobie i twojemu dzieciaczkowi;) pozdrawiam

Gość hej hej hej hej hej hej hej he
To nie jest tak, żeby odpuścić jedzenie. Nie wolno Ci się głodzić, ale napewno możesz wyrzucić wszelkie głupoty z jadłospisu: Słodycze, wyjatkowo słodkie owoce jak banany i winogrona (przynajmniej ograniczyć ilość), dodatkowe przekąski, zreczy smażone na głębokim tłuszczu, smalcu itp, wszelkie Nutelle, wysoko słodzone dżemy i powidła, soki z dodatkiem cukru (soki i tak mają w sobie sporo fruktozy). Jedz pieczywo pełnoziarniste z mieszanych mąk. No i pij dużo wody, zielonej herbaty, ziołowych herbatek. Jedz dużo warzyw, a np. śmietanę zamień na jogurt:) U mnie jest tak: Zaczynam 36 tydzień ciąży. Startowałam z wagą 65 kg, a teraz ważę 72. Acha i jeszcze jedno - jeśli tylko nie masz przeciwskazań - dużo się ruszaj - spacerki, ruch to jest to co super wpływa i na kondycję i na optymalną wagę:)

Hmm.... ja też dużo przytyłam w ciąży - ponad 20 kg! Lekarka zakazała się ograniczać, jedynie zrezygnować z czekolady, ale co z tego kiedy ja właśnie na słodkie miałam najwiekszą ochotę ;) Urodziłam zdrowego synka - 4 kg, 60 cm. Zaraz po wyjściu ze szpitala byłam lżejsza o jakieś 15 kg. Teraz ważę tyle co przed ciążą. Życzę powodzenia.

ja mam odwrotny problem- nie potrafię utrzymac wagi na stałym, lub rosnącym poziomie. jestem w 17 tc, i mam 2 kg mniej niż przed ciążą. brzuch mi rośnie bardzo szybko, ale reszta maleje :O. był taki okres ze ważyłam juz 2 kg wiecej niz przed ciąża, ale potem w ciągu tygodnia zjechałam w dół 4 kg. teraz 2 juz \"odrobiłam\". nie ograniczam jedzenia, jem dużo, przed ciążą miałam nadwagę. a, no i nic nie ćwiczę, mam ciążę leżącą, wiec juz sama nie wiem gdzie się podzieają te wszystkie kalorie :(