Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość datecs x

Zakupy w sklepie internetowym za zero złotych. Co robic?

Polecane posty

Gość datecs x

W jednym sklepie dość znanym, była oferta na stronie i cena 0 zł [zero] no to kliknęłam i kupiłam. Jestem stałą klientką tego sklepu. Dostałam od nich fakturę na 0 zł. Po paru minutach, że nastąpiła pomyłka i mam normalnie zapłacić. Co robić? Czy mam rację uważając, że należy mi się towar?

Gość datecs x
??? :(

jak sie nie myle to ktos juz kiedys tez mial takie cos i sie wyklocil pomylka pomylka ale to ich pesio. Dziewczyna pisala ze udalo jej sie wyklocic i dostala to za darmo;)

no powiem ci ze to nie zadne myk czasem na takich stronach sa chwilowe bledy trzeba miec tylko szczescie zeby je wychwycic:D Ja bym sie klocic zadzownila np do rzecznika praw konsumenta czy cos:P

Gość datecs x
towar za 110 zł

nie powinnas placic.skoro cena byla 0zl.i to kupilas to tak jakbys zawarla umowe kupna sprzedazy i nie musisz placic.jesli Ci kaza zagroz ze zlozysz sprawe do sadu o lamanie praw konsumenta.kiedys na allegro byla taka znana sprawa ze ktos samochod wystawil pomylkowoo za 10 tys zl., a auto bylo warte 100 tys.po sprawie w sadzie facet musial sprzedac csamochod za 10 tys. bo zostala zawarta umowa kupna sprzedazy.

Gość ja dostalam ale wtedy
powinnas sie wyklocic. tak samo mogliby podac 10 zl a za chwile napisac ze przepraszaja bo to kosztuje 100

Gość datecs x
już pozmieniali ceny :( chodzi mi o gest, a nie o towar, mogli napisać, że ok ich pomyłka i dają mi rabat np. 20 zł :(

nie zadne rabaty...powiedz im stanowczo ze kupilas towar za 0 zl.i za tyle go Masz dostac.nawet idz z ta faktura na poczte i po prostu ja zaplac.wyniesie Ci to 2,50 zl. prowizji.Wtedy oficjalnie faktura jest zaplacona(nie wazne na jaka opiewa kwote) i towar normalnie musz Ci wyslac

Gość jaki to sklep
napisz lub daj link

Gość datecs x
Zadzwoniłam do rzecznika praw konsumenta i powiedział, że to absurd, bo nie ma towaru za 0 złotych. pomyłka i tyle, a oni nie maja obowiązku wysłać towaru, nawet jak faktura opiewa na 0 złych. :D no to nie mam racji :P

Gość gtyuu
To chyba logiczne,ze jak widnialo 0 zl to pomylka:O ale oczywiscie POlacy bez honotu tylko czekaja,zeby sie wyklocac:O za darmo moja droga to mozesz tlykow morde dostac:O

Gość tralalal
byl podobny przypadek opisany w chipie czy tam innej gazecie komputerowej, gosciu dostal za darmo w koncu towar ale troche go to nerwow kosztowalo, zglosil sprawe do prasy i tyle :D

Gość gtyuu
*bez honoru

Gość gtyuu
Przeciez wiedziala,ze 0 zlotych to pomylka. ja bym sie nawet wstydzila wyklocac, bo to by tltyko swiadczylo o moim debilizmie;)

Gość eaew
Jest jeszcze cos takiego jak przepisy prawa, które mówią, że cena widniejąca na towarze jest wiążąca. Art. 543. Wystawienie rzeczy w miejscu sprzedaży na widok publiczny z oznaczeniem ceny uważa się za ofertę sprzedaży.

Gość datecs x
boże, od razu od debili wyzywa :o daj sobie na wstrzymanie

Gość datecs x
rzecznik mi powiedział wyraźnie, że towar musi mieć cenę, a cena 0 zł, to nie jest cena :o

Gość gtyuu
Nie wyzwalam nikogo. Napisalam tlyko,ze bylabym idiotka gdybym uwierzyla,ze cos kosztuje zero zlotych.

Gość gtyuu
datecs x----> przeciez wiedzialas,ze to pomylka. Po cos chcesz wyklocac? No powiedz? szukasz okazji na darmowy prezent? zalosne