Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto mi pomoże

Straszny nerwus

Polecane posty

Gość kto mi pomoże

Witam. Mam taki problem, strasznie szybko się denerwuję:( Nie radzę sobie z tym, chodzi tu zwłaszcza o obce osoby:( Jak ktoś mi coś złego powie, albo nawet bez powodu naskoczy na mnie to po prostu nie panuję nad sobą:( Wiem, że mam rację, chciałabym się odgryźć, ale tak się denerwuję, że ręce mi się trzęsą, głowa też, głos mi drży, nie potrafię nic sensownego powiedzieć:( i ta osoba może sobie np pomyśleć, że ma rację i że ja o tym wiem i że może nawet się tej osoby boję:( A tu przeważnie chodzi o to, ze ja wiem, ze ktoś mnie bezpodstawnie o coś oskarża, ale tak się od razu zdenerwuję, ze nad tym nie panuję:( Da się to jakoś wyleczyć? Nie moge uspokoić rąk, tak mi się trzęsą:(

Gość kto mi pomoże
nikt tak nie ma? nikt nie wie czy da się z tym coś zrobić?:(

Gość ANETT353
może poprostu pijesz za dużo kawy...! wtedy człowiek jest poddenerwowany i ręce sie trzęsą

Gość albo problemy
z sercem?

Gość kto mi pomoże
Nie piję kawy w ogóle i problemów z sercem nie mam. A co do mojego dzieciństwa to może masz rację, mój ojciec był alkoholikiem i dużo się działo w moim domu. Tylko, ze ja nie mam tak jak mnie zdenerwuje ktoś kogo znam. Wtedy nie mam takich objawów, mam trzeźwy umysł i nie trzęsę się nawet jak pójdzie o coś ważnego. Takie objawy są tylko jak mnie zdenerwuje ktoś obcy i to jak pójdzie nawet o byle co:( Ale chyba się domyślam co może byc tego przyczyną, kiedyś napadła mnie jakaś strasznie głupia laska i chciała mnie pobić:(

Gość kto mi pomoże
chociaż nie, przypomniałam sobie jeszcze jedną sytuację, która miała miejsce przed incydentem z tą głupią laską:( czyli zaczęło się to wcześniej:(

Gość kto mi pomoże
ok, dzięki:)

Gość kto mi pomoże
wielkie dzięki tomato:)

Gość tomato7575
Trzymaj się!!

Gość kto mi pomoże
Ja nie mieszkam ze swoim ojcem już od 7 lat i nawet nie wiem co się z nim dzieje i nie interesuje mnie to. Tak samo jak ty ja też czuję się jak zbity pies po jakiejś sprzeczce z obcą osobą. Nie pozostaje bierna, bo też coś odpowiem, ale niestety głos mam wtedy taki cichy no i jestem rozdygotana, też mi ciężko zebrać myśli i powiedzieć coś sensownego:( Przecież to widać, że jestem zdenerwowana i słychać, że głos mi drży i ludzie pewnie myślą, ze czuję się winna a wcale tak nie jest:( Potem przez cały dzień jeszcze myslę o tej sytuacji a nawet czasami zasnąć nie mogę:(

Gość kto mi pomoże
i też boję się ludzi o silnej osobowości:(

Gość Agnie
z dużą częścią problemów, które się ma przez wychowywanie się w rodzinie z alkoholikiem MOŻNA sobie poradzić. Serio:) Fajnie jest skorzystać sobie z profesjonalnej pomocy, bo to może naprawdę BARDZO, BARDZO pomóc. Czytanie porad tu i tam to, moim zdaniem, tylko takie grzebanie się w swoich problemach... podobnie opieranie się na radach takich pseudoterapeutów; akurat jest to szczęście, w nieszczęściu, że pomoc dla ludzi z problemami wywodzącymi się gdzieś tam z alkoholu jest w Polsce stosunkowo dobrze rozwinięta i dostępna za darmo, tj. na NFZ. Pewnie różnie to jest w różnych ośrodkach zorganizowane; ale może wyglądać w ten sposób, że np. dostaje się swojego indywidualnego terapeutę, chodzi się na różne grupy, warsztaty, itd. W ośrodku, który znam, "w zestawie" dają np. warsztaty z radzenia sobie ze złością, asertywności, poczucia własnej wartości - czyli chyba dokładnie to, o co by chodziło autorce topiku. Trzeba się liczyć z tym, że nie będzie to za darmo (tj. inwestycja własnego czasu, wysiłku, itd.) - no ale uważam, że naprawdę warto... A tu jest link z adresami w całej Polsce: http://www.psychologia.edu.pl/index.php?dz=strony&op=spis&id=167