Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sayuri01

DEKLARACJA!! TRANSPLANTACJA!

Polecane posty

Ja podpisałam, rozdałam znajomym i rodzinie, bo przysłano mi chyba z 10 druczków. Wszyscy byli na TAK :)

ja też juz wysłałam swoją prosbę o przesłanie druczków...niestety, u mnie większość rodziny jest na NIE...właściwie, to nasze prawo w tym względzie jest martwa literą- w sumie lekarze nie musza pytać rodziny o zgodę, ale zwyczajowo to sie przyjęło...niestety, czesto rodzina będac w szoku spowodowanym smiercia bliskiej osoby, nie zgadza się na pobranie organów...a przeciez decydują tu godziny, a nawet minuty...bardzo kontrowersyjna kwestia...

ja tez zaraz wypełnie !!! uważam, że to karygodne aby potem rodzina zabraniała pobrania organów !!! na co mi one a tak można komuś uratować życie jakś cząstka nas da komuś coś więcej niż nadzieje da ZYCIE !!!!!

wejdz na stronke ktora podalam powyzej i tam jest: OSWIADCZENIE WOLI klinij i tam jest podany mail \'i trzeba napisac adres i prosbe o przeslanie..

Gość ja tez to nosze przy sobie
ale wazne jest poinformowanie o tym rodziny. wtedy nie bedzie problemu. martwie sie tylko tym ze na tym oswiadczeniu nie jest to sprecyzowane jakie organy godze sie by pobrano. w polsce jest bardzo malo krematoriow, ja chcialabym byc skremowana a moze to byc niemozliwe.. gdybym mogla zostac poddana kremacji wowczas zgodzilabym sie na oddanie np skory itd, jesli nie to chce jakos wygladac w trumnie..

Gość trtr
o, właśnie mi przypomniałaś że muszę zastrzec że nie przekazuję organów choćby nie wiem co

Gość jasne że się na to nie zgodzę
do trtr nie wiesz gdzie to można zastrzec żeby nie pobrali organów po śmierci?

Gość ja wiem i ci powiem
i co topik upadł? a kto mi powie gdzie to zastrzec mozna?

ja nie wiem. wiec sie nie bede wypowiadac. ale powiedzcie: po co wam cialo po smierci?

Gość
ja mam deklarację, że nie chcę żeby pobrali organy. jak ktoś chce, mogę podesłać na maila. wypełnioną wysyła się pocztą do Centralnego Rejestru Sprzeciwów

Ja te deklaracje mam przy sobie juz od 2 lat. Mam jeszcze na zbyciu jakies 12 druczkow, bo u mnie wiekszosc na nie.. Kuraiko, a dlaczego nie chcesz oddac? Jesli moge zapytac.

Gość lolu22
ja nie mam nic przeciwko,rozmawialam nawet o tym z mama, jakby mi sie cos stalo to zeby sie nie sprzeciwiala i chyba bede musiala sobie taka deklaracje sprawic

Gość
oj nie chce mi się tłumaczyć, już na jednym topiku się produkowałam. powiedzmy że odczuwam wewnętrzny sprzeciw. a poza tym wolałabym żeby lekarze ratowali mnie bez względu na wszystko, a wiecie jak teraz jest. jaką gwarancję mam, że jakiś lekarz nie dostał w łapę i nie \"pomoże\" mi odejść, bo moje narządy są potrzebne :/ nikt nie będzie mnie kroił. kazałam moim rodzicom zaświadczyć jakby co. może kiedyś zmienię zdanie

Gość jasne że się na to nie zgodzę
ja tez nie chcem aby mnie kroili po śmierci i mi jakieś moje organy wyciągali.