Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulina 85

KROPLE LEHNING PASSIFLORA-problem z zasnięciem niemowlaka

Polecane posty

Gość paulina 85

Witam drogie mamy. Mam kłopot z moja coreczka za 3 dni bedzie miała 3 miesiace ma kłopot e zaśnieciem tragedia juz któryś dzien nie spi mi przez cały dzień a w nocy jes róznie.Myślalam juz o kropelkach LEHNING PASSIFLORA zeby jej podawać moja kolezanka podawała to swojemu synkowi i spał dziennie po 4-5 godzin.A wiec pomóżcie mi czy któras z was dawała te kropelki swoim szkrabom???

nie krytykuje ale wiesz ja z blizniakami nie spalam do 4 nad ranem a w dzien doslownie pol godzinki i nie dawalam zadnych srodkow zamiast tego pilammsama melise albo cherbatki na sen ale sama i dawal z moim mlekiem dzieciom wydaje mi sie ze taki okres no jedne dzieci spia drugie nie a i to jak mama sie czuje wplywa na to jak mama spokojna to i dzidzius spokojny weic poczekaj jeszcze albo spytaj pediatry!

Gość paulina 85
dzieki za dorade tyna1984 prewaznie staram sie byc spokojna przy malej i usmiechnieta

Paulina a moze malą boli brzuszek? Ona placze czy tylko nie chce spac?

wiesz czasem nam sie wydaje ze jestesmy spokojniale dzidzie czuja! melisa naprawde pomaga!ja bym sie bala tylko ze dziecko potem nie bedzie umialo samo spac bez pomocy.a tem okres minie!na dworze tez ci nie spi?dla nas dwor albo jazda samochodem bylo jedynym wyjsciem.

Gość paulina 85
tak owszem jazda samochodem pomaga i spacery brzuszek ja raczej nie boli to by się zwijała z bólu podaje jej herbatke do picia KOPRUŚ

Gość paulina 85
MaMani tylko nie chce spac

no to poprostu masz normalne dziecko tylko z tych niespiacych jak ja trzeba przejsc ten okres i bedziesz jeszcze spala.moje maje 2 lata i dopiero 3 noc cala przesypiaja a wczesniej do 5 razy sie budzly wiec trzeba czasu!

Gość paulina 85
tylko ten czas stasznie pomalu leci ;-)

paulina powiem ci ze zeby uspac Manie tez musze sie niexle nameczyc. Kiedys trzeba ja bylo kolysac w kolysce, potem usypiala tylko pijac z butelki slodka herbate, potem wystarczylo dac jej smoczka i misia z pozytywka i sama zasypial;a, poźniej zasypiala w hustawce a teraz musze baaardzo zmeczyc zeby zasnela. Przez poltorej godziny trze oczy jest marudna ale spac nie pojdzie wkladam ja do hustawki, na mate, do krzeselka, do lezaczka, wreszcie na koniec daje jej sie napic soczku i zasypia ale trwa to poltorej godziny... Potrzebna jest cierpliwosc.

hehe zobaczysz jeszcez bedziesz tesknic za takim malym slodkim szkrabem :D:D Czas baaardzo szybko plynie. Za szybko!!!

Gość mama1985
moj synek ma 12 miesiecy i dopiero od kilku nocy spi nieprzerwanym snem... wczesniej budzil sie po 6-7 nawet 10!!! razy bylo bardzo ciezko momentami czulam sie jak zombi ale nigdy nie pomyslalam zeby dac cos synkowi na nasennego okres do roku czasu jest niesamowitym pod wzgledem rozwoju kory mozgowej u dziecka stad tez takie i inne problemy z dzieciaczkami wiele razy watpilam i konsultowalam to z lekarzem ale jak sie okazuje moj synek to okaz zdrowia i mial tylko jedna przypadlosc NIE SPAL:)

Gość eeewooo
witam, chcialam sie dowiedziec czy krople passiflora mozna podawac 6 miesiecznemu niemowlakowi??

Gość homeopatia to nie syropy
owocowe! z tym trzeba ostrożnie bo mozna całkowicie dziecko zmienić zmienić jego konstytucje -zwłaszcza jak lek składa sie tylko z jednego składnika ! przed podaniem najlepiej skonsultować sie z lekarzem homeopatą

Gość gość
Podawałam krople Passiflora przez kilka tygodni synkowi, tylko nie pamiętam ile miał wtedy miesiecy- wydaje mi się że 5. Efekty były po kilku dniach- dziecko zasypało bez problemu i spokojnie przesypialo noc (Z przerwą na karmienie). Nie byloo żadnych skutków ubocznych. Po kilku tygodniach odstawiliśmy krople i nie bylo już problemu ze snem. Teraz Mały ma juz 2,5 roku. Teraz mamy drugie dziecko, póki co nie ma problemów ze snem ale jeśli się pojawia bez oporów znów podam krople Passiflory. Dodam, że zalecone je mieliśmy przez lekarke.