Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duzamalenka

plastry - tabletki

Polecane posty

Gość duzamalenka

cześć dziewczynki! :) brałam evre przez cykl ;] we wtorek zdjęłam plasterek , i wczoraj dostałam krwawienie i połknęłam wieczorkiem yasminelle a rano nie mam już krwawienia! czy wszystko ok! , gin mi zaleciła właśnie tak przejść z plastrów na tabletki ? Która z was przechodziła z plasterków na tabletki ? , proszę o pomoc bo nie wiem czy mam panikować i lecieć do gin :)) , pozdrawiam serdecznie , buziaki';*

Gość duzamalenka
;)

A czemu zmieniałaś plastry bez przerwy? Coś się działo, że musiałaś je odstawiać nagle?

Gość duzamalenka
w czasie przerwy jak dostane krwawienie mam wziąć tabletkę pierwsza. Tak mi gin powiedziała. super sie czułam po plastrach, ale nie zaufałam im, chodzi o to ze bałam sie ze źle przykleję itp.

A, źle zrozumiałam Twoją wypowiedź. To wszystko jest ok. Yasminelle są słabsze, więc zostały potraktowane jak \"nowa\" antykoncepcja, a nie kontynuacja (żeby nie było ryzyka zmniejszenia ochrony). Co do krwawienia - jeśli nie będzie niepokojących objawów, ja nie panikowałabym. Na pocieszenie: musiałam po 6 dniach odstawić pewne tabletki, więc przeszłam na plastry od razu. I teraz plamię, ale lekarz uprzedził, że to plamienie będzie nawet cały cykl. To ja już wolę Twój zanik :)

Gość duzamalenka
cześć dziewczyny, wczoraj wymioty , biegunka ! czy to może być przez ta zmianę? ciągle mam plamienia i nie miałam normalnego krwawienia, może jestem w ciąży ? Bo drugi plasterek evra mi się lekko odklejał na brzegach i się przesunął czy nie miało to wpływu na jego działanie ? pomocy kochane

Ale w czym? Mamy mieć telepatyczne USG, mentalny wziernik? Plamienie może być. Złe samopoczucie też jest realne, ale równie dobrze może być od wielu innych powodów. Skąd mamy wiedzieć, czy plasterek zadziałał, skoro nie wiemy, ile to jest to \"lekko\", jak się \"przesuwał\" (odkleił? przekleił samoistnie?).