Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aqua_3

dzieci kwietnia 2007

Polecane posty

Witam ja jestem z innych kwietniowek,ale poniewaz tak sie tu duzo o nas pisze ze napisze tez,wcale tak nie jest jak tu zostalysmy przedstawione,no ale coz kazdy ma swoje zdanie. Natka masz dzieciatko starsze od mojej kruszynki o jeden dzien:D Co do usypiania to jest u mnie roznie teraz jest najgorzej ale to dlatego ze mala jest chora:OBylam wczoraj na kontroli juz jest lepiej ale mimo wszystko dzisiaj w nocy obudzil ja kaszel tylko trzy razy:O Wszystkie was pozdrawiam ,was evanika i kapikapi takze:D

No ale moje dziecko dało mi dzisiaj w kość najpierw obudził sie o 2:30 w nocy wyspany wziełam go do siebie na łóżko a on nic tylko gada i kopie i ani myśli spać:o Przysneło mu sie dopiero nad ranem i to na chwilke. A cały dzień był taki nieznośny że aż odetchłam jak poszedł spać. Do tego jeszcze córka cały dzień jęczy bo ją kolano boli:( Jak mąż wróci z pracy to pewnie jeszcze pojade na pogotowie. Natka masz racje na swoim to jest całkiem inne życie. Tylko że u rodziców to zawsze można dziecko zostawić i gdzieś wyjść no ale i tak bym sie nie zamieniła.

Witam. Jestem mama małej Ewelinki.Obecnie nie pracuję i zajmuję się tylko nia ,za to mąz pracuje podwójnie. Moja malutka jest spokojnym dzieckiem,ale martwi mnie czasem to,że nie płacze jak jest głodna,wogóle mało płacze,tylko jak ją cos boli.Za to rekompensuje sobie wszystko ssaniem rączki.Uwielbia zupki i deserki ale nienawidzi mleka pić przez smoczek,trzeba jej dawac przez sen albo jako kleik łyżeczką.Teraz spi a ja mam trochę wolnego czasu.

jesli chodzi o samodzielne mieszkanie to jest super,ale często tez odwiedzam rodziców i tesciów bo tesknia za mała...

rudamaxi wiesz jak mnie zawizli do sali juz po urodzeniu to dowiedzialam sie ze 2 kwietnia urodzilo sie siedmiu dzieci ale do godziny 16,potem niewiem... siostry stwierdziły że ta liczba coś znaczy.Jan Paweł II umarł w ten dzień...troszke żałuje że nie nazwałam go po Papieżu...ale od lat mialam juz wybrane imię :-) Baka-ła no to nie miałaś cudownej nocy :-( ale nie amrtw sie nie jestes sama, ja też miała i to jaką,przedwczoraj wstawalam 6 razy-ząbki :-( a tej nocy na szczęscie tylko dwa razy.Z zasypianiem mamy problem ale przeważnie mały przesypiał całą noc.A szczerze to nie mam siły wstawać w nocy.Ale tak to już jest...zanim sie odchowie... Racja teraz możemy zosatwić dziecko i sobie iśc na piwko, a jak bedziemy na swoim bedzie gorzej. Ale przynajmniej zaprosze do domu kogo bede chciala :-)

Witam wszyskie mamuśki.Mam pytanie,czy któraś uzywa tzw.pieluchomajtek dla swojego szkraba? Mój strasznie sie wierci,skacze,płacze przy przewijaniu i za nic nie moge mu założyć pieluchy.Byłoby to fajne rozwiązanie.

niewiem co robić...mam problem. Dostałam fajną oferte pracy-pakowanie do wysyłki na allegro-tzn przyjmowanie zamówienia,pakowanie sprzętu elektronicznego.To jest fajne ze mialabym 5 minut do pracy.I niezle zarobki jak na początek...ale niewiem.Mąz mi mówi że mam narazie sie wstrzymać,może jak dziecko podrośnie,a rodzice zaś ze mam iśc bo dzieckiem bedzie sie miał kto zająć.A zarobie pieniądze. Niewiem sama...a do poniedzialku sie musze zastanowic i dac odpowiedz.Szczerze nie chce mi sie!Marzylam zeby byc z dzieckiem w domu przynajmniej do 2,3 lat.A potem iśc do pracy... Wy siedzicie w domu z dziecmi?

ja dostałam takie majtki pieluszkowe z Pampersa ale od 9 kg ale założyłam na próbe- i nawet były dobre a 9 kg nie ma. Słyszałam że to jest świetna sprawa dla dzieci którym sie trudno zaklada pampersy :-) ale chyba nie należa do tanich??

No właśnie słyszałam,że to droga zabawka,ale czasami jestem tak wściekła,że dałabym każde pieniądze żeby tylko dupę mu ubrać.Brrr...

Ja pracowałam 11 lat w Biurze rachunkowym i wydaje mi się że przerwa po prostu mi się należy.Nie zamierzam iśc do pracy,przynajmniej 2 lata.Chociaż brak kasy boleśnie odczuwam.

ja na szczęście nie mam jak narazie z tym problemów :-) możesz sobie kupić paczuszke na spróbowanie :-) zobaczysz...wiadomo nie za każdym razem ubierać w majtki ale okazyjnie...jak np sie spieszycie gdzieś

11 lat to juz sporo,ja nie pracowalam nigdy.Napewno bede musial no chyba że wygramy w lotto :-) no wlasnie chodzi o kase!!!

powinni dawać matce siedzącej w domu,przynajmniej 1000zł!!!!!!!!Cholera,mało się narobimy?????Nie było by dylematów,iść czy nie iść?

Ja z córką właśnie wróciłam z pogotowia. Na tym kolanie zrobił sie jej ropień i musiała to mieć nacinane i czyszczone. Okropnie histeryzowała aż mi było głupio bo nie jest już malutka ma prawie 14 lat. Ona jest taka niewytrzymała na ból. Niewiem po kim ona to ma bo ja to zęby zacisne i wszystko zniose. Maleństwo narazie śpi a ja mam nadzieje że wczorajsza noc sie nie powtórzy bo itak mam dzisiaj wystarczająco wrażeń:(

tak 1000zł to juz fajna kasa, przynajmniej dla mnie-jestem ze śląska. W Warszawie sie pewnie wiecej dostaje.

Natka ja też miałam taki dylemat jak wracałam do pracy bo szkoda mi było małego ale poszłam na próbe. Na wychowawczy zawsze moge wrócić. Jak narazie to jestem zadowolona a dzieckiem zajmuje sie teściowa. Może i ty spróbuj.

dzieki dziewczyny...może warto spróbować...:-) chyba za puzno sie trafiamy,ja też już spadam spać. Mój skarbuś teraz co chwile płacze ale nie ząbki-nie może sie ułożyć.Już trzy razy sie poplakal,to na brzusze to na boczek,teraz juz nawet dalam mu kocyk pod poduszke zeby mial wyzej,ale niewiem czy poskutkuje.Macie jakies rady?

A ja myślałam że tylko mój tak niespokojnie spi.Ostatnie dni to nie może sobie miejsca znależć w łóżeczku.Przewraca się z boku na bok,kwęczy,popłakuje i tak całą noc.Tez sie tym przejmuję ale nic nie doradzę bo sama nie wiem co robić. PA

chyba jakas epidemia moja mala tez slabo spi i czesto sie budzi.nie mam na to porady niestety zabki ale nawet jak jeszcze ich nie miala to tez slabo spala czasami moze jakas pelnia ksiezyca czy cos takiego.

natka sama sobie odpowiedzialas czy isc do pracy nic na sile dzidzius podrosnie to bedziesz dzialac takie moje zdanie.tak a propo witam nowe osoby i ciesze sie ze nas przybywa.milej nocy wszystkim mamom i dzieciaczkom do uslyszenia wlasnie jestem na urlopie pozdrawiam.

widze z slabniemy w sile mam nadzieje ze to chwilowe duzo pracy?zrozumiale ale jak ktoras bedzie miala chwile to niech napisze.pozdrawiam i milej nocki zycze.

Witajcie! Mój mały wykąpany smacznie śpi a rano wcześnie wstaje i jedzie do babci a mamusia do pracy. Odezwijcie sie co u was.

u mnie wlasnie mala tez smacznie spi tylko nie wiem jak dlugo.na swieta bedzie chrzczona i mam troche zalatwiania.odezwijcie sie pozdrawiam i milej nocki.

hej dziewczyny. dlaczego nie dolaczycie do nas? Nie wiem jak inne dziewczyny ale ja was serdecznie zapraszam :) pozdrawiam🌼

No właśnie MaMani,Ty jesteś w porządku,czytam Twoje wypowiedzi i jest ok. Ale kiedyś zaczęłąm pisać na Waszym topiku i dyskretnie zostałam zignorowana.Pozdrawiam

madra bardzo mi przykro ze masz takie doswiadczenia z naszym tematem i inne dziewczyny też :( W takim razie pozdrawiam was i już się nie wcinam :) Ale jakbyście mialy ochote to ja i tak zapraszam :)

Ok.Czytam Wasz topik(i marcówek) często bo lubię wiedzieć co dzieciaczki innych mam robią w tym czasie,tzn. w tym wieku.Sama mam dziecko z 29.03 ale to prawie kwiecieN ;-)