Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chybajestemnienormalna

czy istnieje taka choroba, czy co mi jest??

Polecane posty

poniewaz ja i moj chlopak mieszkamy daleko od siebie, widujemy sie raz na pare tygodni. wtedy tez mamy okazje by sie kochac. lecz od paru miesiecy zauwazylam u siebie dziwna przypadlosc: nie jestem juz dziewica od paru lat, jednak za kazdym razem gdy on we mnie wchodzi, czuje ból jakbym robila to pierwszy raz. chodzi o samo wejscie do pochwy. ta skóra, przerwana błona czy cos w tym stylu mnie boli. szczegolnie kiedy on sie porusza,a przeciez inaczej sie nie da kochac. "w srodku" jest wszystko w porzadku, robilam nawet niedawno badania. najgorsze jest jednak po. wystarczy jeden stosunek a po nim moja cala zewnetrzna czesc wyglada jak sodoma i gomora. wargi i samo wejscie sa strasznie czerwone i mnie bola tak ze 2 dni. pytalam sie mojego ginekologa, moze to przez to ze tak żadko sie kochamy.. ale on cos pomruczal pod nosem i dalej nie wiem co mi jest. istnieje jakas taka choroba?? help, bo seks zaczyna mnie przerazac zamiast sprawiac przyjemność.. :(:(:(

spróbuj użyć jakiegoś żelu nawilżającego, np durex. nawet jeżeli tobie wydaje się że jesteś dobrze nawilżona to może być niewystarczające. sama tak miałam i zaczęłam używaćżeli i pomogło :)

witam, być może jesteś za mało podniecona, za słabo nawilżona dlatego jak radzi moja poprzedniczka może powinnaś wypróbować żele nawilżające:) na pewno nie zaszkodzi spróbować:). Wątpię by częstość odbywania stosunków miała wpływ na twój problem. Jeśli nic nie zmieni się w tej kwestii musisz zmienić lekarza, bowiem ten u którego byłaś nie rozwiązał twojego problemu, co więcej nie zasugerował jakiegoś wyjścia, a przecież taka jego praca :) Jeśli dalej będziesz borykała się z tym problemem, ból może doprowadzić do tego, że będziesz unikała kontaktów seksualnych, a wówczas może to zaowocować poważnymi problemami w twoim związku. Tak czy inaczej z każdej sytuacji jest jakieś wyjście i nie ma skutku bez przyczyny:) najważniejsze byś znalazła przyczynę takiego stanu i jak najszybciej rozwiązała swój problem czego Wam, bo facet też powinien cię w tym wesprzeć, życzę:)

Gość mam podobnie i używam
żelu durexa. jak chłopak wchodzi to też czasem boli, ale tylko chwilkę i potem jest ok.

Gość tak jak piszą przedmówcy
jesteś zbyt słabo nawilżona z tym ma problem bardzo wiele par naprawdę kup żel Durexa:) bardzo, bardzo pomaga:)

ej moja droga,jezeli to rzadko robicie to masz prawo czuc bol.:) nie martw sie.a moze dluższa gra wstepna?

Gość misia-P
A UZYWACIE PREZERWATYW??MOZE MASZ UCZULENIE NA LATEX??

zazywam tabletki wiec kochamy sie bez prezerwatyw.. chcociaz dawnymi czasami, gdy uzywalismy gumek, nie dzialo mi sie nic.. no cóz, sprobuje za tem waszych rad - zelu i wiecej milosci i zobaczymy. dzieki :)

Gość ja też tak
mam nadzwyczajniej na świecie moje kochanie ma duzego :D kupiłam Durex Play i po używam w razie konieczności krem Clotrimazolum przecież nie wymienię chłopa tylko dlatego że ma dużego:O

Gość ja mam tak samo
poprostu moja mala sie zweza od nieuzywania, ja sobie tak to tlumacze, bo tez jestem zdrowa, robilam wszystkie badania. I tez widuje sie z moim mezczyzna co jakis czas z powodu bardzo duzej odleglosci :) wiec nie masz sie czym martwic

Gość ja też tak
myslicie, że im częściej tym lepiej :) ze niby cię rozciągnie, poszerzy :D

no własnie tez sobie tak tłumacze ze od nieuzywania sie "zarasta".. nie mieszkamy jeszcze razem wiec nie moge sprawdzic jakby to było gdyby było regularnie :)

Gość ja też tak
to jesteście w błędzie:D

to jest na to jakies naukowe wytłumaczenie?? :)

Gość vvvvvvvvvvv
:)

jezeli nie uprawiasz seksu regularnie to moze byc problem i sie zweza.to prawda.sama wiem kiedys miala pol roku przerwy w seksie i tyle wyszlo ze bolalo znowu;/

oj ja tez to mam ja uprawiam seks tylo w weekendy i naprawde czuje tak jakby mi sie cipka zwezila:( ale to jest zapewne od tego ze w tygodniu jej nie \'\'uzywam\'\' :P

Gość no a jak to ..
można ew zmienić by sie tak nie działo, oprócz nawilżaczy?

-- chybajestemnienormalna - uprawiasz seks raz na parę tygodni i zażywasz pigułki? Opłaca się? Może lepiej wrócić do prezerwatyw, a pigułki zostawić na czas, kiedy seks będzie częstszy?

Gość tez z takim problemem
Dziewczyny, ja też mam tak samo, tzn.odczuwam ból,ale tylko wtedy kiedy zbliża się okres, mam straszne swędzenie, w ciągu całego cyklu jest wszystko ok. ale przed okresem to jest staszne jak wszystko boli. Ale najgorsze jest to, że i mąż czuje swędzenie, nawet się zastanawiałam czy czasem to nie jest związane z jakąś chorobą. Zastanawia mnie tylko dlaczego to się dzieje tylko przed owulacją.

wróciłam ze spotkania z mym lubym. był sex i ja chyba naprawde jestem chora. kupilismy ten zel durex play i... nic. tzn przez cały czas trwania stosunku wejscie do pochwy mnie cholernie bolało, w srodku nie. byla dluga gra wstepna, romantyczna atmosfera, a ja czulam jakby mnie kto rozrywał............. :(

Gość zimowa panna
ale mówisz, ze z gumką nie ma tego problemu, to może po prostu jego wydzielina i sperma powodują swędzenie i ból, taki być może "urok" twojego mężczyzny

no ale wczesnoej tak nie miałam.. od paru miesiecy tak, a jestesmy razem 1,5 roku... :/