Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LLIKGH

CZY KAKAO JEST KALORYCZNE ?CZY MOGE SPOKOJNIE JE PIC PODCZAS DIETY?

Polecane posty

Gość tłustaaaaaaa
kakao ma duzo tłuszczu

Gość tłustaaaaaaa
ja kupuje 0,5tłuszczu,oby jak najmniej

Gość kakao nie tuczy
wiec pij smialo bo jest zdrowe i ma magnez

Gość 1111111111111
to zależy czy " spokojnie" to wg Ciebie raz na jakić czas czy np 3 razy dziennie :D myślę,że co 2-3 dzień możesz sobie pozwolić ale ogólnie kakao ma dużo kalorii

Gość 200 gr kakało
ma ok 300 kcal

Gość 200 gr kakało
ma ok. 300 kcal

Gość apetitaaaa
pewnie zemozesz!! tylko zamiast 5 lyzeczek nesquika na kubek wsypuj 1 :) poza tym to nie jest az tak kaloryczne zasada nr 1 nic jedzone (pite) z umiarem nie ma za duzo klorii jesli lubisz kakao pij - dieta bedzie przyjemniejsza i latwiej ja zniesc

Gość ja so so so
ja sobie pije prawie co dzin kako ale na mleku 0,5% i ze słodzikiem chociaz zdaje sobie sprawe , że to swinstwo straszne!

Gość dsdfsdf
A mleko jest kaloryczne bo ja na kolacje jem płatki z mlekiem..

Gość ja so so so
no i to naturalne kakao ;)nie rozpuszczalne

Gość Lusilla
Oczywiście tylko i wyłącznie prawdziwe kakao a nie to słodkie udawane (np. nesquik czy jak to sie tam nazywa). Najlepsze jest prawdziwe gorzkie kakao, można dosłodzić np. słodzikiem.

Gość elizzza
Przede wszystki kakao typu nesqiuk to nie jest kakao;/;/;/ Prawdziwe kakao gorzkie ma ok. 250 kcl na 100 gram. Owszem wychodzi niby na to, ze to jest sporo poniewaz np 100 gram ananasa przypada 45 kcl. Ale ogolnie kakao jest zdrowe!! I nie wsypujesz do kubka 100 gram tylko np jedna lyzeczke od herbaty na 250 ml mleka 2 %. czyli to jest ok 15 gram nie wiecej ,czyli wychodzi ze lyzeczka kakao ma ok 30 kcl. Uwazam ze spokojnie mozna sobie wypic kakao bez zadnych wyurzutow sumienia. Tutaj nie chodzi o kcl w diecie trzeba patrzec na to co jemy...na to jakie cos ma wartosci odzwycze oraz jesc tez o odpowiednich godzinach. W ogole slowo dieta mnie rozbraja...nie mozna byc na diecie cale zycie ...chodzi o to aby zmienic styl zycia...jesc zdrowo ...uprawiac sport...nie obzerac sie...i jesc czesto ale w mniejszych ilosciach, aby usprawnic nasza przemiane materii.