Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikona

czy karmienie piersią boli

Polecane posty

Gość mikona

gdzieś przeczytałam że karmienie piersią boli zwłaszcza gdy ma się pierwsze dziecko, prosze o odpowiedz mam które już przez to przeszły

to zalezy...jak sie nieumiejetnie przystawia dziecko do piersi to maceruje ono brodawki i potem jest dramat...poza tym jak naplywa pokarm jest takie nieprzyjemne mrowienie ale to nie bol? wcale nie ma reguly, ktore dziecko...zmaltretowane sutki bola ! nie wazne ktora ciaza, ktore dziecko itd... poza tym w pierwszysch dniach po porodzie wszystko boli wiec to norma....ale nie regula!!!

Gość mikona
dzieki za odpowiedz, kurcze jestem w ciąży i chyba bardziej boje sie tego karmienia niz porodu

mikona----Pierśi nie bolką non stop :) Jeśali chodzi o mnie bolały i to bardzo na początku (gdzieś ok tydzień) a to dlatego że wiadomo pierś nie była przystosowana że tak to ujme do takiego ssania oraz była poraniona przez dziąsła dziecka(wiaodmo dziecko też uczy się ssać) a potem to już tylko jak było za dużo pokarmu.

Gość mikona
no bo wiesz porod mija, a karmienie piersia no kurcze gdzies sie wypowiadały kobietki które mówiły że to takie uczucie jakby ci setki igieł przez piersi przepływało, to moja pierwsza ciąża więc panikuje pewnie bez potrzeby :)

mikona----Dam Tobie rade- im mniej słuchasz koleżanek tym lepiej dla Ciebie :) I to się sprawdza.Tak to nie potrzebnie się zamartwiasz,a wiadomo każda z nas inaczej reaguje na ból itd.

Gość mikona
dzieki, postaram sie dostosować :)