Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PO zrobi z tym porzadek

Senator PO powiedział ciąża to nie choroba

Polecane posty

Wreszcie sie za was ktos wezmie i skonczy sie "chorowanie na ciaże" Jak podaje "Polska" w ub.r. w Polsce urodziło się ponad 370 tys. dzieci. W tym samym czasie do ZUS wpłynęło ponad 920 tys. zwolnień dla kobiet w ciąży. Według szacunków lekarzy, tylko ok. jedna czwarta kobiet w ciąży kwalifikuje się do zwolnienia lekarskiego. Tymczasem prosi o nie co druga.

Gość dekoder LG
u mnie w miescie praktyka jest taka:) laska dostaje gownianana prace w stokrotce popracuje 6 m i od razu w ciazy,Idzie na zwolnienie a pozniej wypieprzaja ja z pracy.

skopiujcie i wklejcie nie wiem dlaczego pojawiła sie spacja w linku

Gość Poważna załoga zaczyna działać
I dobrze. Jeżeli któraś w ciąży chce sobie odpocząć, urządzić pokoik dla dziecka, skompletować wyprawkę, to nie ma zmiłuj: niech zwolni się z pracy. Też często spotykam się z sytuacją, że kobieta idzie pracować do sklepu (siedzi przy kasie), po pół roku zachodzi w ciążę, idzie na zwolnienie i ma świadczenia. Potem rodzi dziecko, idzie na wychowawczy, siedzi 2 lata w domu, a potem się dziwi, że nie ma gdzie wracać.:P Tak samo nieuczciwe są kobiety przeciągające na siłę urlop wychowawczy.

Gość dekoder LG
ja jestem kobieta ale tez uwazam,ze to nie choroba. zdarza sie sytuacje,kiedy praca moze szkodzic mamom,albo ciaza jest zagrozona i trzeba uwazac. Ale my uwazamy i czyta sie i slyszy,ze jak juz ciaza to po co pracujesz??idz na zwolnienie i tak ci zaplaca. to se czasem mysle,po co pracowac,trzeba rodzic dzieci,panstwo da,pozniej panstwo wychowa i jakos to bedzie:)

Gość kuzynka samobojcy
a bywa i tak ze na wychowawczym zachodzi w ciaze wtedy urlop wychowawczy zawiesza i idzie na chorobowe W taki sposób to my nigdy nie wyjdziemy na prosta skoro bedziemy kombitatorki finansowac

Gość ja jestem uczciwa
Ja chciałam sobie w ciąży odpocząć, w spokoju przygotować się na przyjście dziecka na świat. Nie ukrywam, że chciałam się polenić, a nie siedzieć do 18 w pracy. Zwolniłam się w 4 m-cu ciąży.

Gość kuzynka samobojcy
Jets tu taka jedna "myszka83"ktora z duma pisze ze mimo iz czuła sie swietnie a jej ciaza przebiegała ksiazkowo cała cize spedziła na L4 -zaliczyła sobie wczasy w tym czasie a co ?niech inni płaca na jej odpoczynek niektorzy na serio sa bezczelni

Gość zuziazła
kuzynko samobójcy - idź popełnić sepuku - "kombitatorki" albo naucz się pisać. Wszystkim zazdrośnicom, które nie mają, nie mogą albo nie mają z kim mieć dzieci - mówimy nie! Jak ktoś zazdrości to niech też sobie zrobi dziecko i dzie na L4! Co za debile, czepiają się kur... nawet babek w wciąży, a gdzie indziej szukajcie oszczędności!

Gość mama mniej leniwa
od kiedy kobieta w ciąży jest świętą krową? Jest oczywiste, że nie powinna pracować ponad siły, a jeżeli ciąża jest zagrożona, należy jej się zwolnienie i dobra opieka lekarska. Ale w opisanej sytuacji? Może należy ją dodatkowo położyć na ołtarzu, karmić łyżeczką i okadzać mirrą?

Gość mama mniej leniwa
"Jak ktoś zazdrości to niech też sobie zrobi dziecko i dzie na L4!" oto najkrótsza recenzja i patent na życie :classic_cool:

Gość hehehhehehehehehhe
alez tu pisza głupie baby( chyba takie co nigdy nie rodiły)a wy myslicie ze tak fajnie siedzi sie na kasie z brzuchem,gdy co chwile musisz latac do kibla i kregosłup boli a z kasy zejsc nie mozesz, czy wy myslicie ze fajnie z brzuchem towar sie wykłada w półke ,na chłodnie ,palety rozwozi.To chyba nie wiecie co tociezka praca i siedzicie sobie za biurkiem 8 godz. i kawke popijacie. tak to j w ciazy moge pracowac.nawet do 9 miesiaca. Nie kazy ma tak dobra i lekka prace i nie w kazdej firmie mozna przenies kobitke w ciazy a lzejsze staowisko!

Gość hehehhehehehehehhe
a pozatym art. nie umiecie przeczytac-tam jest napisane ze chca zrobic specjalne urlopy dla kobiet w ciazy.

Gość kuzynka samobojcy
Według szacunków lekarzy, tylko ok. jedna czwarta kobiet w ciąży kwalifikuje się do zwolnienia lekarskiego. Tymczasem prosi o nie co druga. zuziazła mowi ci to cos??????????????????????????????????????????????????????? a tak dla twojej widomosci mam troje dzieci i w swoim "dorobku zwolnieniowym " łacznie dwa tygodnie zwolnienia w ciazy zdziwiona??

Gość do kuzynki
a prace przy biurku + kawka -buhahahah

Gość do kuzynki samobójcy.
skoro miałas lekka prace a z ciaza było wszystko ok to po co miałas brac L4-niemasz sie czym chwalic ale jadem tez ie musisz pluc.A wy wszystkiezymije idzcie popracowac w marketach to zobaczycie jaka to lekkk praca

Gość dekoder LG
ja nie musze daleko szukac,mam taka kombinatorke w rodzinie. prace miala ciezka fakt, sporo tez chorowala i owszem poszla dla wlasnego zdrowia na zwolnienie. dzieciak sie urodzil,rosl i jak tylko konczyla sie ta maginczna data urlopu wychowawczego ona sobie sprawila 2 dzieciaka. popracowala 2 miesiace i dalej jakies tam swiadczenie byc moze wlasnie zwolnienie. Mamy teraz w rodzinie ubaw i mowimy jej otwarcie,ze znalazla swietny sposob na zycie.nawet sie zakladamy czy za 1,5 roku nie pojawi sie kolejna ciaza

Gość kuzynka samobojcy
nieraz przy biurku nieraz za lada nieraz w magazynie nieraz u kontrahenta-róznie własna działalnosc gospodarcza zwyczajnie czyli wszsytko na mojej głowie

Gość kuzynka samobojcy
wy na serio nie umiecie czytac ? jedna czwarta kobiet w ciąży kwalifikuje się do zwolnienia lekarskiego. Tymczasem prosi o nie co druga.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ło maj got
ja sie wcale ie dziwie ze jak kobitki pracuja w sklepie (i nie pół roku ale 2-3 lata) i zachodża w ciaze to ide na L4-przeciez nawet kliei iechca byc obsługiwani przez ciezarna.A ile sie słyszy komentarzy ze powinny isc na L4

Gość do kuzyki samobójcy
i chwała ci za to ze ty nie prosiłas-Postawic ci pomnik Matko POLko

Gość olka malerka
a ciekawe dlaczego polki ktore jada na zmywak nie ida na zwolnienie i traktuje sie je noramlnie jak kazdego innego pracownika Wiecie czemu?? bo anglii nie stac na to zeby płacic za kaprysy mamus A polse stac???????

Gość dekoder LG
a tak do tych zadowolonych mamus na L4 na zwolnienia z lenistwa chodza panie pracujace,bo nastolatki w ciazy chodza przeciez do szkoly jedyna ulge jaka maja to taka ze nie cwicza na wf

Gość do kuzyki samobójcy
o tak jak własna działalnos gospodarcza to ci sie poprostu ie opłacoło isc Na L4.jaka ty przewrotna i złosliwajestes.Moge sie załozyc ze jakbys była zatrudniona pierwsza bys poleciała na L4

Gość mama mniej leniwa
ależ rodziłyśmy i rodzimy, przechodziłyśmy ciąże, mamy dzieci :) To nie związek moherowych beretów ani stowarzyszenie bezpłodnych. Mogę zrozumieć dziewczyny i kobiety, które pracodawca zmusza do pracy ponad ich możliwości. Ale nie wszystkie amatorki fałszywego L4 pracują w marketach i tkwią przy kasie, albo rozwożą palety :)

Gość kuzynka samobojcy
co to znaczy "nie opłacoło mi sie" to na zwolnienie idzie sie by sie opłacało czy by chronic ciaze?No teraz mnie zadziwiłas

Gość killer zabójca
co wy czepiłyscie sie tych ciezarnych -żal wam dupe sciska.ja sie ciesze ze moja zona w ciazy była w domu-nie musiałem patrzyc jak dzwiga w pracy.

Gość kuzynka samobojcy
a czemu miałam isc na L4 skor czułam sie ok MIałam udawac jak wiekszosc chorą na ciaze?

Gość dekoder LG
a i jeszcze ja jestem taka pania zza biurka i moze cie zdziwie ale w moim urzedzie panie pracuja po 8 h i nie pija kawy tylko i wylacznie. glupio zabrzmi ale nam sie poprostu nie oplaca isc na zwolnienie:) zeby dostac nagrode,13 pensje musimy pracowac:) jedyna ulga jaka miala pracujaca ze mna kolezanka ciezarna bylo to,ze dostala pod opieke stazyste,ktory skakal za nia po drabinie :) i jej slowa,moglabym isc na zwolnienie ale co ja w domu bede sama robila calymi dniami?? tu mam przynajmniej z kim porozmawiac, mam motywacje zeby wstac i sie uczesac:)