Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agolek

wpływ tel.komorkowego na płód

Polecane posty

Gość agolek

Witam!Jestem w 25 t.c.Mam pytanko które bardzo mnie dręczy jaki wplyw ma tel. kom.na dzidziusia w brzuszku? Często nosze tel. w kieszeni koło brzuszka lub na brzuszku.bardzo sie martwie, że mogłam mu zrobić krzywdę. Pomóżcie

Gość komórka oj komórka

Gość jeszcze nie slyszalamO tele.
ale o mikrofali tak bezpieczenstwo jej uzywania to sprawa kontrowrsyjna nie udowodniono by bylo szkodliwe, uwaza sie jednak ze oko i ludzki plod sa szczegolnie narazone na dzialanie mikrofal,gdyz sa zbyt male by rozproszyc cieplo wytwarzane przez te fale. ostroznosci nigdy za wiele.upewnij sie wiec ze twoja kuchenka jest szczelna:drzwiczki sie domykaja i nic nie jest w nich przytrzasniete a uszczelki nie sa zniszczone unikaj tez stania naprzeciw kuchenki w czasie jej pracy

Gość agolek
o kuchence mikrofalowej też słyszałam i unikam jej jak ognia. Ale telefony kom. też wydzielają jekieś pole magnetyczne tylko nic o tym nie wiem.

Gość sebaur
wydaje mi się, ze możesz być spokojna

Nie ma co przesadzać i moim zdaniem schizować się.Wiadomo-nie przesadzaj,nie spij w telefonem,nie gadaj po parę godzin dziennie:)Ja w czasie ciązy uzywalam normalnie tel.kom,pracowalam praktycznie 8 h przy kompie,obslugiwalam powiedzmy w sumie pol godz dziennie kserokopiarkę,poruszalam sie w srodowisku szpitalnym hipotetycznie narazona na dodatkowe infekcje.Poszlam na L-4 3 m-ce przed porodem.Dziecko ur.,się zdrowe i uwazam ze nie ma co panikowac.Powodzenia i proponuje dla uspokojenia porozmawaic na ten temat ze swoim lekarzem:)

Gość agolek
Dzięki za pocieszenie IZA, wiem ze panikuje ale taka już jestem, mój mąż to ma przerąbane.

Gość hbvgkvftgf
kiedy studiowałam to nasz fizyk powiedział że fale wytwarzane przez komórkę są w stanie roztopić plaster sera żółtego gdyby je skupić w jedno miejsce...

Gość Z tego co znów ja wiem
To baaardzo czeste noszenie tel przy brzuszku wpływa na nie płodnośc

ja mam pytanie jak nosisz telefon na brzuchu?? ja rozumie w kieszeni, torebce, ale na brzuchu?? musisz czy tak Ci wygodnie?? niby nie udowodniono, że szkodzi, ale nie udowodniono też, że nie ma żadnego wpływu. Wg mnie noszenie komórki na brzuchu to jest głupota a nie wyższa konieczność, której nie można by było wyeliminować.