Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co podaja

co podajecie na stol gdy przychodza znajomi?

Polecane posty

Gość co podaja
ale samo ciasto?? i pusty stol??

Gość co podaja
nie no serow bym nie podala bo chyba taniej mi wyjdzie normalne jedzenie w rozsadnych ilosciach niz polmisek serow bog wie jakich:P chyba ze bialego i goldy buhahahha

Gość bbvcn vcnm vc
co podajecie na stol jak goscie porzychodza? dlaczego nie jecie po 6tej? czemu laski na mnie niue leca? dlaczego polki sa brzydkie? Jezu! juz nie moge patrzec na te bzdury

sery to nic wysublimowanego i zadne ąę i generalnie to normalna przystawka. jesli goscie ciacha kt. lubia ser sa w ich oczach przez to światowcami to chciałabym zobaczyc \"swojaków\" Ehhh Kochana jesli to pogaduchy przy winku to zaserwuj czipsy z dwoma dipami ja robie szybko biały i czerwony 1- smietana starty ogórek szklarnowy czosnek 2-koncentrat wegeta słodka papryka chili sery to dobre rozwiazanie wystarzcza 2 nie musza byc drogioe ja daje zwykłu camambert z pieprzem i brie z turka acha fajne i szyba przystawka to pomidory z feta cebula czerwona i sos 2 ł oliwytroche octu balsamicznego bazylia troche cukru pieprz sól a z deseru to w biedronce jest super ciasto frac okoł4 zł wykrawasz kwadraty dajesz w srodek pół jabkła cynamon troche cukru sklajasz jak sakiewke pieszcesz 10 min i masz pyszny i tani deser ciasto jest juz rowałkowane wiec roboty na 16 min razem. acha mozna zrobic z brzuskwinia i no srodka dac jeszce 1 łyzke dzemu np. z truskawek bagietka to tez dobry pomysł a do tego sosy własnie. udanego wieczorku

:D takie sery to tylko w restauracjach albo we francji mają klase a nie na polskich nasiadówach:D myslisz ze facet będzie raczył się hohlandem z plastikowej deski? poza tym nie kazdy lubi jesc sam aser bez żadnego pieczywa czy chociaż by krakersa:O

Gość ciacho upiecz jakies
wlasnie - sery teraz drogie sa ;) No nie samo ciasto!! Juz Ci tam mowili co ;) Tosty moga byc (jak to takie mniej eleganckie ma byc). Z opizza duzo roboty i na czas mus byc. Jajka moga byc nadziewane, lub nie w majonezie... Salatki roznego rodzaju!!!

Gość jak przychodzi jedna albo
dwie, trzy pary, albo np tesciowie, to nie chce mi sie chrzanic z salatkami itd, podaje po prostu ladnie podany obiad( tzna razcej tylko drugie danie( ew mala przystaweczka kazdenmu na talerzyku) np pieczonegop łososia czy indyka z owocami, bo to mi wychodzi, mozna odgrzac, go ladnie ulozone jarzynki i odpowiednie winko. Na deser na ogol gotowe ciasto z dobrego sprawdzonego zrodla ,( czasem pieke) i owoce. ew lody Jak sie s[potykam z kolezankami to sie umawiamy,ze kazda przenosi jaks zdowa zalatke, do tego winko albo soczek i koniec, czasem jakie ciasto albo ciasteczka

Gość ciacho upiecz jakies
migotka---> Ja lubie ser. Wsadzam go sobie czesto w bulke jak robie kanapke do pracy. Nie uwazam tego jednak za odpowiednie danie podczas wizyty gosci, zwlaszcza podane na desce ;) ALe to moja opinia ;) Nie moi goscie... Ciesze sie, ze ja mam takich jakich mam i ze lubia to co ja im daje ;) A sery moga sobie jesc w domu :P

Gość gość
Moim zdaniem na takie spotkanie przy winku nadaje się też spaghetti napoli, czy bolognese.

Gość gość
Albo możesz podać sałatkę grecką.