Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynkazzapalkami

jak pomoc chlopakowi?

Polecane posty

mam pewien problem. jestem z moim chłopakiem od 10 miesięcy. chodzimy do tego samego liceum ale do różnych klas. nigdy nie uczył sie rewelacyjnie, ale ostatnio jest coraz gorzej. zbliżał sie sprawdzian z niemca, pomgałam mu, bo jestm w tym dobra. ale niestety mimo tego nie zaliczył... później była poprawa, też go przygotowywałam, tłumaczyłam... nie zaliczył, kolejna jedynka... a że nauczyciel ten stawia za jeden sprawdzian trzy oceny to na dzien dzisiejszy mój chłopak nie zdaje z niemieckiego. z matmy tez ma problemy, dostaje złe oceny, pomimo korepetycji. naprawde jest dobrym chłpakiem, nie pije, nie pali, ale już nie wiem, czy on dostaje takie oceny bo mu sę nie chce uczyc, czy że czegos nie rozumie, nie wiem...! staram sie mu pomóc, mówię, że będę mu na bierząco tłumaczyć ten niemiecki, że razem damy radę, ale on odrzuca moje propozyje, uważa, że nie umiem m pomóc, z góry zakłada, że jest głupi, że nic nigdy mu nie wychodzi... A ja chcę, żeby zamiast narzekać, żeby wziął sie w garść zeby zaczął sie uczyć, żeby miał lepsze oceny! Widzę a korytarzu jak chodzi ze spuszczona głową, jak chcę porozmawiać to albo nie ma czasu albo ochoty, albo jest zbyt zmęczony. z dnia na dzień oddalamy się od siebie. zastanawiałam się nad zakonczeniem naszego zwiazku, ale wiem, ze to tym bardziej by go zdołowało i na pewno nie pomogło. nie wiem co robić, jak mu pomóc... nie chcę, żeby tak dalej było. pomóżcie :(

Gość fsdae
najlepiej nie wtrącaj się .To jego sprawa.Widac ze go drazni twoja pomoc.Niemieckiego tez bym sie nie uczyl i nie dziwie mu sie , bo to jezyk potomkow Hitlera.

ale on się musi niemieckiego uczyć, bo inaczej nie zda!

Gość candywoman
a ja tu widze taką typową męską "dumę" źle mu, że jesteś od niego lepsza i ze musisz mu pomagac a kiedy mu tłumaczysz to wszytko rozumie?

tak, rozumie, ale nie zastanawia się nad tym, co mówi, kiedy go pytam. jego wypowiedzi sa chaotyczne, zapomina o odmianie czasownika, o odpowiedniej koncówce itd, chociaż to umie. i tyle razy mu mówiłam, że rzeczowniki po niemiecku piszemy wielka literą, a na spr często dalej pisze małą...