Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość phantom 3.7

Franczyza / Franchesing

Polecane posty

Gość phantom 3.7

Interesuje mnie działanie na podstawie franczyzy, dlatego otwieram temat dla wszystkich zainteresowanych.

Gość ale pieprzycie co
nie mam aksy, ale zainwestowalabym w da grasso...u mnie w meiscie sa tylko dwie....sprobuj sobie zamowic pizze na telefon, no kuźwa, w morde ejza...godzinka czekania to ajkies swieto...w weekendowe wieczory nawet nei probuje (wie pani, za 2,5h do 3h bedzie)....w lokalu tez czasami rypna ci godz. czkeania)....tanios, smacznie, popularnie :) na ulotce z menu pisze gdzie sie sglosic w celu otworzenia :D

Gość Phantom 3.7
To prawda, pisze się franchising. Myślałem, że będzie więcej szukających tematu. Najlepiej jakby wypowiedział się ktoś, kto prowadzi jakiś interes w franczyzie i opowiedział czy trudno o podpisanie takiej umowy, wogóle jakie są wady, zalety franczyzy i czy jest to bardzo opłacalne? Czyli jaki jest Zysk? Wiadomo, że to głownie zależy od prowadzonej działalności. Mam nadzieje, że ktoś życzliwy pomoże.

Gość kgosia
zalety to na pewno ograniczenie ryzyka , a wada jest utrata niezależności ,trzeba spełnic wymagane normy , nie ma tu miejsca na własną inwencje .

Gość Phantom 3.7
To prawda, trzeba spełnić wymagane normy, ale są to sprawdzone normy.

Gość gffdggddgdgg
Czy jeśli mam 19 lat (jestem na pierwszym roku studiów), mam 30tyś zł to zdziałam coś we "franczyzie"?

Gość Elegantt
Nie we wszystkich dziedzinach, ale są systemy franczyzowe, które nie wymagają dużych nakładów finansowych i doświadczenia. Kwestia tylko odnalezienia tego, w którym człowiek będzie się dobrze czuł. Tutaj jest kilkadziesiąt przykładów: http://franczyza.przepisnabiznes.pl

Gość omatkooooooo
ale czlowieku miejsce znalzles na zadawanie takich pytan buhahahhaha, jqkbys mial problem zdradzila mnie zona/maz ooooo to wtedy 100 osob by sie wlaczylo, ale powazne pytanie wsrod tych niedojebow buhahahahaha

Gość kalama ma
sluchaj ja interesuje sie tym tematem dosc intensywnie ale pdt problem jest taki ze nikt wlasnie Z DOSWIADCZENIA NIC nie powie juz oblatalam wszelkie fora biznesowe a co do pomyslu tez jest ciezko w co trafic jakie miasto itd ale mysle ze najpewniej udezyc w galerie handlowe

Gość kalama ma
a potencjali franczyzodawcy tez raczej niechetnie sie odzywaja jak czuja ze nie masz pewnosci konkretnej decyzji ze to wlasnie z nimi chcesz nawiazac wspolprace - niestety wiem z doswiadczenia :(

Gość SklepyzBieliznaPL
Nie wszystkie rozwiązania franczyzy są trudne i kosztowne. Każda oferta franczyzowa i stopień skomplikowania umowy zależy od wysokości wkładu inwestycyjnego. Częstokroć franczyzodawcy zarabiają głównie w ten sposób. Pobierając wysoką opłatę wstępną, oferują w zamian "wysokiej jakości know-how". W rzeczywistości realna wartość wstępnej inwestycji jest dużo niższa. Na starcie mają już pewny zarobek i nie muszą martwić się o powadzenie przedsięwzięcia franczyzobiorcy.

Gość inc21
MAŁA LINGUA & LINGUA TEENS SPACE ogólnopolska sieć szkół językowych dla dzieci i młodzieży rozwija sieć franczyzową, poszukując partnerów na terenie całej Polski. Potencjalne formy współpracy franczyzowej w ramach sieci MAŁA & LINGUA TEENS SPACE: Własna szkoła językowa MAŁA LINGUA; Zakup licencji na wykorzystanie metody MAŁA LINGUA & LINGUA TEENS SPACE w swojej istniejącej już placówce edukacyjnej (szkoła językowa, przedszkole, prywatna szkoła podstawowa, prywatne gimnazjum, prywatne liceum, szkoły dwujęzyczne); Prowadzenie zajęć w różnych organizacjach edukacyjnych: w przedszkolach, klubikach malucha, szkołach podstawowych prywatnych, przy wykorzystaniu metody MAŁA LINGUA (ten punkt dotyczy całej Polski, poza województwem mazowieckim). Ofertę naszą kierujemy przede wszystkim do: Właścicieli /Dyrektorów Przedszkoli Niepublicznych; Właścicieli innych form organizacji przedszkolnych i klubików malucha Właścicieli Prywatnych Szkół Podstawowych, Prywatnych Gimnazjów i Liceów Właścicieli Szkół Językowych bez wyspecjalizowanej oferty dla dzieci / bez konkretnej metody dla dzieci i młodzieży Absolwentów kierunków filologicznych Potencjalnych Partnerów o profilu ekonomistów / biznesmenów, z umiejętnościami zarządzania, zainteresowanych otwarciem placówki edukacyjnej Młodych mam poszukujących nowego projektu zawodowego, z pasją do języków obcych, o rozwiniętej kulturze językowe. Od naszych potencjalnych Franczyzobiorców oczekujemy umiejętności sprzedażowych i komunikacyjnych, umiejętności zarządzania projektami, umiejętność konstruktywnego analizowania, predyspozycji do poszukiwania rozwiązań dla biznesu, wysoko rozwiniętej świadomości w zakresie etyki biznesowej, umiejętność rozwijania pozytywnych relacji z ludźmi, profilu osobowościowego Leadera. Partnerzy zainteresowani otwarciem szkoły MAŁA LINGUA & LINGUA TEENS SPACE po podpisaniu umowy franchisingowej otrzymują tzw. PODRĘCZNIK OPERACYJNY FRANCHISOBIORCY, pełny pakiet know how, który uwzględnia: PROCEDURY OPERACYJNE: pokrywające wszystkie obszary operowania i rozwoju szkoły, stanowiące jednocześnie kompleksową wiedzę na temat organizacji tego typu działalności KSIĘGĘ WIZUALIZACJI MARKI: wskazania dotyczące wizerunku między innymi kolory organizacji, logo, wyposażenie sal, projekty wszystkich materiałów reklamowych i materiałów metodycznych etc. PAKIET STARTOWY BLABBERSA: wybrane materiały reklamowe, wybrane materiały metodyczne zestaw pacynek, zestaw flash cards, zestaw paszportów Blabbersa etc Miesięczny pakiet informacyjny „ bieżące informacje dotyczące nowych inicjatyw i projektów metodycznych, działań marketingowych, rozwiązań organizacyjnych etc. Stała opieka metodyczna bez dodatkowych opłat Przeszkolenie Franchisobiorcy w zakresie realizacji wszystkich procedur organizacyjnych oraz bieżące wsparcie i doradztwo. Zainteresowanych uzyskaniem więcej informacji na temat współpracy w ramach franczyzy zapraszamy do bezpośredniego kontaktu: j.korzeniewska@malalingua.eu lub telefonicznie: Monika Ferreira mobile: 501 393 846 lub tel.: ++48 ++22 750 13 11 http://malalingua.com.pl, http://linguateensspace.com.pl

Gość gość
Franczyza jest opłacalna jeśli trafi się w ciekawą ofertę. Mnie się udało. Po studiach medycznych chciałem zarabiać konkretne pieniądze, więc wybrałem propozycję Evitum i zostałem franczyzobiorcą. Polecam :)

Gość gość
Ja się zdecydowałam na franczyzę Fair Play – www.systemfairplay.pl To jest dokładnie przedszkole, nie żaden sklep czy knajpa. Dużo bezpieczniejsze moim zdaniem niż inne franczyzy które są na rynku. Sklep czy jakiś lokal to duże ryzyko że ci go zdemolują, że coś ukradną i tak dalej. A w przypadku przedszkola to nie dość, że jest bezpiecznie, a dwa, że takich placówek brakuje w naszym kraju, więc nie ma się co bać o jakąś konkurencję czy tego typu sprawy.

Gość gość
Polecam rozważyć branżę odzieżową. Np. ubrania dla dzieci. Dość popularnym sklepem w tej branży jest 5.10.15. Warunki franczyzowe jakie oferują są bardzo korzystne. Tutaj więcej informacji: http://www.51015kids.eu/franczyza/

Gość Darika45
Oczywiście, że może być opłacalny ale sprawdź również oferty firm konkurencyjnych. Ja z mężem w zeszłym roku otworzyliśmy sklep motoryzacyjny z LucArt i bardzo dobrze wypalił. Mamy najlepsze ceny za części, oleje, płyny itd. więc większość osób przychodzi do nas. Do tego dostajemy stałe wsparcie od Nich, więc stale rozwijamy również ofertę o nowe produkty.

Gość Radvanol
@Darika45 - zainteresowałaś mnie LucArt i sklepem na zasadzie francyzy. Mówisz, że to opłacalne, bo zapewniają najwyższą jakość produktów i to w dobrych cenach? W sumie... w moim mieście brakuje takiego sklepu, a ja akurat szukam dobrego pomysłu na biznes. Musiałbym jeszcze poznać więcej szczegółów, ale coś mi się wydaje , że chyba warto zaryzykować. Bo skoro nie ma u mnie w mieście porządnego sklepu motoryzacyjnego to jak otworzę punkt to powinni przychodzić do mnie, prawda? LucArt znam, wiem, ze mają dobre jakościowo produkty to chyba nie powinno być problemu z klientami?

Gość Nikoś543
Tu masz więcej informacji o franczyzie z lucartem http://lucart.pl/zostan-franczyzobiorca/ , dają najniższe ceny w polsce np. na akumulatory, oleje samochodowe to konkurencję pokonasz spokojnie, w dodatku zapewniają wsparcie marketingowe.

Gość Arloi
Lucart dobra marka, warto wejść we francyzę, ceny chyba najniższe w Polsce jak wejdziesz z nimi we francyzę. Trochę w tym siedziałem i wiem jak to działa, ryzyko małe, a zyski są naprawdę niezłe ;)

Gość Anita

A co cie ciekawi? Mam żabkę to mogę opowiedzieć coś.