Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poliaaaaaana

komp

Polecane posty

Gość poliaaaaaana

w sierpniu kupilismy nowego kompa, skladanego, od 2 dni buczy przy wlaczaniu, co to moze byc :(

zapaskudzony wentylator na przykład - kurz, ew. sierść zwierząt go zapycha trzeba go wyczyścić zanim się spali - może macie jakiegoś znajomego-maniaka komputerowego to wam na pewno pomoże jak się na kompach nie znacie to raczej nie dłubcie sami

Gość najprawdopodobniej jakiś
wiatraczek: od karty graficznej, procesora lub zasilacza. Bez rozkręcania raczej się nie obejdzie. Jak jest na gwarancji to zanieś go tam, gdzie go kupiłaś.

Gość wiatraczki przeczyść z kurzu
albo nieraz wystarczy poruszyć kompem ;)

Gość poliaaaaaana
a czy jak np jest miana temperatury tez? tzn wieczorem mamy cieplo, ale przez noc komp stoi przy oknie i jest raczej zimno, dodam, ze buczy tylko przy wlaczaniu ok, 4min

wg mnie któryś wiatrak na 100% temperatura raczej nie ma nic do tego on po prostu mieli na początku zastały przez noc brud i dlatego po chwili jak się rozrusza to chodzi ciszej

Gość nie wyczysć wiatraki
a tak BTW. kiedyś w zimie otworzyłem okno, a obok stal komputer po parogodzinnej pracy i w tym samym momencie poszla mi karta graficzna ;)

Gość zgadza się
ale po paru godzinach na chodzie karta sie nagrzała a zimno zrobiło swoje ;) jakieś mikropękniecie

no wierzę ci - nie dziwi mnie to :D ale skoro autorce wyje świeżo włączony to raczej wina wiatraka

Gość poliaaaaaana
dzieki wielkie, brat z kumplem zajrza,., buzka

Mam to samo często, ale to chyba dlatego, że bebechy kompa są na wierzchu i się przez to kurzy strasznie :O Wystarczy potraktować wszystkie wiatraczki... odkurzaczem:classic_cool:, ja przynajmniej tak robię jak mi buczy, albo po prostu pierrrdolnę mocno pięścią w niego i ...samo się naprawia :P

Gość poliaaaaaana
mam obudowe :)

Przy wiekowych kompach siadaja lozyska wentylatorow ;)...co 2 lata przydaloby sie je zmieniac ;).