Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ileile

ile wydajecie na jedzenie

Polecane posty

Gość ileile

na tydzien?? ile wychodzi wam na osobe??

Hmmm no to policzmy... Na mnie =4 zł dziennie na lunch w pracy = 20 zł, jakieś 3 jogurty lub danio ~4 zł, ok. 2 l Pepsi ~5 zł, soki ~5 zł; raz w tygodniu kolacja na mieście ~25 zł, mięso/wędliny ~7 zł, pół kostki masła ~2 zł, pieczywo ~4,50; coś słodkiego :P ~8 zł, warzywa/owoce ~10 zł, kawa/herbata = ciężko oszacować. Nie liczę produktów typu olej, śmietana, przyprawy, cukier itd. Razem ~90-100 zł.

Gość akstellano
Śniadania w pracy: 2 pączki + 2 kawy= 4zł. x 5dni=20zł. Obiady w pracy na 5 dni= 25zł. Obiady w week. = 30zł. 1 piwko=3,50zł. pieczywo=9zł. kostka masła=4zł. cukier 1/2kg.=2zł. olej 1/2 litra=2zł. warzywa i owoce=25zł. mięso dostaję=0 :-D ryby= 20zł. 2 mleka=5zł. makaron-1paczka=2zł. ser żółty=4zł. twarożki 4szt.=8zł. 4 jajka=1zł. fastfoody=25zł. Suma=158,50 ... o cholera... za dużo!!! NIgdy tego nie liczyłam:-P

Gość zuzaz
Nie liczylam nigdy......ale wlasnie 15 min temu bylam w sklepie i wydalam 70zl na ciasto , cole , oliwki i jogurty ....wczoraj robilam zakupy na ok 60zl....w sumie srednio dziennie wydaje ok 100zl co daje 700zl tygodniowo...(mam 3 osobowa rodzine ja , maz i dziecko)

Gość 700 x45 tyg
chyba zartujesz?

Gość gggggggggggggghhhjjj
wydaje dziennie ok 100zł,

Gość a u nas to tak wygląda
są dni że sklepu nie odwiedzam w ogóle, a są dni że wydam nawet 100 zl(na 2 osoby, z narzeczonym)więcej się nam nie zdarzyło, a i w tych zakupach za 100 nie ma samego jedzenia. Hmm.. 2 mleka- 4,20 zl pieczywo, bułki-5 zł wedlina-ok. 7zł (a z tego i tak czesc idzie potem do zamrazarki) mieso dostaje, czasem kupie pierś z kurczaka to ok10zl. mąka-ok 2zl (kupujemy dosc czesto bo czesto robie pizze;) ) no i my nic wiecej nie kupujemy... warzywa mamy w piwnicy(ziemniaki, marchew, cebule) cukru nie uzywamy, kg starczał nam do tej pory na rok, dla gości;) teraz troche wiecej zuzywam jak dostalam mikser;)ale to gora kg na miesiąc. Jak wiecej wydamy to dlatego ze zachce nam się jakiś dupereli tylpu coca cola czy red bull albo chipsy, ale to na prawde sporadycznie, raz na miesiąc. Czyli na tydzień na 2 osoby to góra 50 zł, jeżeli dojdą jakieś inne rzeczy niż te uwzględnione powyżej.

Gość Felicja_Dupodajka
9 zł 43 groszy miesięcznie :)

Gość nowotwór to rak
do a u nas to tak wygląda to wy wkólko jecie to samo? pieczywo z wedlina? a sery warzywa typu pomidor ogorek itp

Oooo to wy wszyscy nowobogaccy jestescie :p ale ja niestety tez sporo wydaje... za duzo. ok 100 pln na tydzien,a przeciez mozna o wiele mniej.

W sumie nigdy nie liczyłam ile idzie na jedzenie,ale jedno wiem że sporo.U nas zdecydowanie za dużo kasy idzie na słodycze. Kolejna sprawa to fakt że małe dziecko któremu musze kupić jogurty,owoce czy też soki. Dziennie min.wydaje ok 50 zł,średnio na tydzień potrzeba mi ok400 zł

Gość My mamy przeznaczone na zywnos
sc 250 zl tygodniowo ale wydajemy zazwyczaj okolo 200. No chyba ze szalejemy albo ida swieta. Ale ogolnie 200 zl starcza na dwie osoby.