Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o23fewc

Jęczmień.

Polecane posty

Gość o23fewc

J.w Jak tego dziadostwa szybko sie pozbyć. Wiem, że pocierać obrączką ale co jeszcze? Żeby do jutra trochę zmalało... Boli, swędzi i źle wygląda.

Gość allymcbeal
a pszenica????????

Gość o23fewc
Nie mam czasu na żarty! Jak zwykle znajdzie się ktoś kto człowieka zdenerwuje!!!

Gość gałganek
zagotuj jajko i takim cieplym rób okład na oko. polecił mi to okulista i pomoglo. Trzeba to robic kilka razy dziennie

Gość o23fewc
a oklady z rumianku? Tez cos slyszalam.

Gość parę kropli nasienia na oko
pomaga

słuchajcie- jęczmień to skupisko bakretii- obrączka wcale nie leczy a jedynie rozciera bakterie pod skórą. Akupresura z nitką na palcu, ugotowane białko jaja kurzego, pocieranie śliną i wszystko inne to na prawdę tylko maskowanie i chwilowe pozbycie się problemu- zauważcie, że z czasem jęczmień znów się pojawi!!! JEŚLI POJAWI SIĘ JĘCZMIEŃ- CZEM PRĘDZEJ UDAJ SIĘ DO LEKARZA okulisty. Nie dosteniesz bowiem w aptece nic bez recepty. Takie czasy. Ale spokojnie. Leczenie jęczmienia nie trwa długo- ok tygodnia. NIELECZONY JĘCZMIEŃ PRZERADZA SIĘ W GRADÓWKĘ- stan zapalny, a od tego można nawet stracić wzrok! Nie radzę więc tego bagatelizować. Ja miałam jęczmień na oku i przez 3 dni tarłam złotem- nic. Przykładałam herbatę- nic. Ważne jest też, żeby ograniczyć wachania temperatury dla oka. Mi okulistka dała zwolnienie z pracy na tydzień żebym nie wychodziła z domu. Należy oko lekko grzać- przykładać 3x dziennie ciepłą szklankę do powieki i używać albo kropli, kóre lekarz przepisze albo maści. W ten sposób jęczmień się leczy. Nie wystarczy go zakryć albo zamaskować. Pozdrawiam i powodzenia w leczeniu!!